Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

;:oj fajniutkie kaczusie :) .A piszesz że jak jest duzo szyszek na sosnie to ostra zima i ja zwróciłam uwagę że jest ich dyżo nawet sobie zdjęcie zrobiłam. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu,Twój ogród nie wygląda jak opuszczony na trzy tygodnie ,wszystko pięknie i kolorowo kwitnie a kaczuchy ;:333 niech się rozprawią z ślimakami.Adres podeśle ;:180 Pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,ten różowy babciny kwiatuszk co wzięłaś to była chyba Mydlnica lekarska,a ten różowy co ci teraz kwitnie to Lepnica baldaszkowa i ja ją też teraz mam i też kwitnie bo dostałyśmy w maju od Dorotki jak byłyście u mnie ,a Mydlnica jeszcze nie kwitnie ,goście dzisiaj odjechali ,a ja z wrażenie nie potrafiłam iść do ogrodu ,ugotowałam obiad i dalej odpoczywałam ,a robota siedzi i czeka ;:306 ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Marysiu. ;:168 Troszkę się ciebie naszukałam ale jestem. ;:oj Dowiaduję się że do kurek dołączyły kaczuszki, no to hodowla się rozwija na całego. ;:333 . ogród pięknieje, wszystko idzie w dobrym kierunku co mnie bardzo cieszy . Amorfy także na żywo nie widziałam, ba..nawet nie znałam. ;:173 Życzę ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w pierwszy dzień lata!

W nocy troszeczkę podlało, a od rana chmury spod których czaruje słońce!

Ewciu nie przejmuj się wszyscy przekręcają nazwę ;:168

b]Marysiu [/b] dziękuję za pochwałę róż i oznaczenie rośliny ;:180 Coraz więcej wysiewających się roślin u mnie :shock: Kaczuszki na razie się adoptują i już nie chowają się za drzewa.

Witaj Olu nie odwiedzam wszystkich wątków i nie wiem czy mój jeden ogród jest najczęściej odwiedzany, bo liczba wątków wiąże się z liczbą postów. Jak pojawiają się wpisy gości to i ja odpisuję, a zatem wstawiam zdjęcia...no i tak się kręci ;:306 Szkoda że biała sowa to nie jest żywy gość, bo pomogłaby kaczkom zjadać ślimaki ;:306

Elżbietko stuknęła 80-tka i trzeba było wywinąć nowy numerek! Pewnie gdyby nie mój wyjazd roślin byłoby więcej szczególnie jednorocznych, ale nie narzekam...trawy i pokrzywki siewki znikają, a ja mam ruch na świeżym powietrzu ;:173
Odwiedzaj moje kurki zapraszam! a jak będą warunki to sobie własne zafundujesz ;:168

Misiu tak mi powiedział miejscowy człowiek, że tak starzy ludzie mawiali! Jeżeli to ma być to normalna chociaż mroźna zima, a nie odczuwalne mroźne wiatry to nie mam nic przeciwko :wink:

Tereniu dzięki! Na razie patrzę na ogród pod kątem mieszkańców biegających luzem i muszę zrobić parę zapór :? Myślę że za miesiąc będą nasionka! Pozdrawiam :wit

Martusiu właśnie odwiedziłam Dorotkę i jest u niej w ogrodzie ta lepnica, a zarazem wydało się skąd ona u mnie! Ja wczoraj też na pół gwizdka funkcjonowałam, bo upał był męczący...teraz to mi się już nigdzie nie spieszy i Tobie chyba też! Pozdrawiam ;:196

Witaj Zuziu ;:196 to miło, że mnie odnalazłaś! Dziękuję za pobłażliwe spojrzenie na ogród :D Nigdy nie miałam i nie mam ogrodu wymuskanego bez chwastów wyłożonego agrotkaniną i wysypanego ściółką! u mnie zawsze rośliny szalały nieokiełznane! Jakbyś chciała mieć amorfę to tylko powiedz ;:168

Lykkefund na czereśni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i inne róże

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zrostka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pięknego lata!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Tak bardzo zajęłam się sobą, że przegapiłam otwarcie Twojego wątku :oops: . Bardzo Cię za to przepraszam ;:168 . Wiem, że ten rok nie zaczął się dla Twojego ogrodu zbyt dobrze ale pamiętaj, że to jeszcze nie koniec . Całe lato i jesień przed nami ;:108 . Zdjęcia zaprzeczają temu ,że coś w Twoim ogrodzie jest nie tak . U Ciebie feeria barw, szeroka różnorodność gatunków ;:333 . Róże masz zachwycające i te zdjęcia kaczek :lol: . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu jak jej na imię, bo jestem na etapie poszukiwania takiej płomiennej róży ;:215

Obrazek

Dzwoneczki masz jednoroczne , czy wieloletnie - pytam , bo chciałabym mój ogródek zrobić taki bylinowy... wiem, że z czasem coraz trudniej będzie mi się bawić z nasionkami ;:222 - nie wiem, które dzwonki są jednoroczne, a które wieloletnie :oops:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu, tak zasuwa Twój wątek, że mam pięć stron do nadrobienia, a ile mnie nie było, ledwo kilka dni! Na ostatniej stronie poprzedniego widziałam fajnego puszczyka, jaki mieszka u Ciebie od niedawna, fajnie niech poluje na żarłoczne gryzonie! :D
Teraz w każdym ogrodzie tak różyczkowo, że się trochę nie mogę odnaleźć. Ale Twoja płomienna Rumba to taki promyk słońca. A dla tych mniej różyczkowych, szałwie i dzwonki, i ten biały dzwonek ogromnie wpadł mi w oko ;:167
Gratuluję kaczuszek, ale z nich fajne pingwinki, tak się wyciągają w górę ;:oj Jak ten kaczor z kreskówki Warner Bros. Marysiu muszę jeszcze wrócić i wszystko doczytać, ale dziecko ciągnie mnie znów na dwór. Buziam bardzo mocno ;:196 ;:196 ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś moje dzwoneczki pokładają się a u Ciebie tak prosto stoją czy je podpierasz.?
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, niech sobie inni gadają, co chcą, a ja i tak uwielbiam takie zdecydowanie czerwone różyczki. ;:138 ;:138
Twój ogród cieszy się obecnością gospodyni i obdarowuje Cię swoimi ślicznymi kwiatkami. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu u was popadało, szczęśliwcy, nam ani kropla nie skapła. Zachwycam się dzwonkami.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w kolejny ciepły dzień lata!
Słoneczko mocno grzeje, rano można już do ogrodu w szlafroczku ;:65 czyli dobrze jest!
Dzisiaj poszalałam w ogrodzie po południu, bo rano upał raczej nie zachęcał do prac fizycznych, za to po obiedzie dostaję kopa i uwijam się co mnie cieszy.

delosperma pisze:Kaczuch bardzo fajne. :heja Żeby tylko miały duży apetyt.
Róże jak co roku u Ciebie zachwycające. ;:215 A ten różowy babciny kwiatek, to lepnica baldaszkowa. Jednoroczna, lub dwuletnia, u mnie obficie się wysiewa.
Wybacz Maryś widzę, że Cię pominęłam w odpowiedziach ;:168 Kaczuchy na razie siedzą w wolierze kurzej i jak rzucam ślimaki to w ogóle ich nie zauważają, za to panienki kurki rzucają się na nie jak nigdy... co się porobiło?
Dziękuję za nazwanie kwiatuszka ;:180

Ewelinko a ja przez brak powiadomień jestem kompletnie zdezorientowana! bardzo nie lubię nagle zmieniać system wejść na FO, tamten bardzo mi odpowiadał :lol: Oj nie przepraszaj teraz jest taki gorący dla nas czas! jak nie plewienie to podlewanie i dzień taki długi ;:224 Miło że tak odbierasz mój ogród, ale ja jestem świadoma strat i inaczej go postrzegam, nic to za rok będzie inaczej. Dziękuję i również Cię serdecznie pozdrawiam ;:168

Ewciu dzwonki mam różne i w dodatku stan ich się zmienia, bo wieloletnie też odchodzą a niektóre się wysiewają Obrazek Może tu poczytasz o dzwonkach https://www.wymarzonyogrod.pl/kwiaty-i- ... _3339.html ja jestem kiepska w temacie dzwoneczków ;:168
Róża o którą pytasz to Rumba Obrazek

Hurra właśnie wracają powiadomienia ;:138

Aguniu idź z córeczką do ogrodu i nie doczytuj bo szkoda czasu, szkoda tracić tak pięknego lata ;:196 Ja się cieszę że wpadasz mimo zapracowania! Puszczyk niestety polować nie umie ale chyba świeci oczami, ale nie widziałam bo teraz tak długo jest jasno :shock: Kaczuchy jeszcze płochliwe i jak tylko się zbliżam to zasuwają za krzaki Obrazek Czasem udaje mi się je poobserwować przy toalecie :uszy Ściskam mocno i ciekawa jestem czy już spróbowałaś swojego pierwszego pomidorka ;:196

Misiu tylko jedne dzwonki po deszczu się rozlazły na boki, mam patyczki podobne do bambusa z miskanta i wbijam do ziemi a potem sznureczkiem przywiązuję Obrazek

Lucynko nie wiem który kolor róż mi najbardziej odpowiada, bo widzę że miałam rok różowych, potem białych... czerwonych a teraz bierze mnie na żółte. Jednak róże pąsowe mocno czerwone zachwycają mnie cały czas Obrazek Dziękuję za miłe słowa ;:196

Dorotko kiedy tam padało i już nic nie ma z tego deszczu. Padał całą dobę a wyparował za parę godzin ;:224 Glina jak kamień twarda i od razu mrówki urzędują więc podlewam, podlewam....
Kiedyś nie miałam dzwoneczków, więc siałam, siałam i teraz już mam bo jedne się sieją a inne są bylinowe Obrazek

to pierwsze kwiaty, ale szykuje się niezły spektakl!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

liliowce zaczynają...jak to szybko leci :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i takie słonko świeciło pod wieczór
Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i dobrej nocy!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu doczytałam, że i Ciebie dopadła konserwacja czegoś tam i nie otrzymywałaś powiadomień....jak my szybko przyzwyczajamy się do życia w komforcie a i tak czasu nam brakuje ;:306
Idę obejrzeć Twoja żywa zagrodę ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kaczusie duże, a ja myślałam, że to są maleństwa. Czy to jest parka on i ona :;230
Ostrogowiec pięknie Ci kwitnie, ja co roku wysiewam i nie mogę się doczekać tak wczesnego, obfitego kwitnienia.
Marysiu proszę miej telefon przy sobie, będę dzwoniła.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Trochę podlało ale mogłoby zdecydowanie więcej, bo woda nie sięgnęła gleby jedynie liście pomoczyła.

Krysiu już mamy powiadomienia! masz rację że do dobrego łatwo się przyzwyczajamy! Zagroda rzeczywiście żyje, pieje a teraz jeszcze kwacze ;:306

Dorotko Kaczuszki to parka i nie są już malutkie, ale są młode ;:215
Ostrogowca masz jak w banku! i telefon też jest koło mnie ;:176
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”