Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

:wit Co to za wiosna , zimno, deszcz leje i leje. ;:222
Tyle pracy w ogrodzie, a tu nie a jak i kiedy popracować.
Prognozy pogody też nie są rewelacyjne na te bliskie dni.Taka kratka.
nic może , w tej kratce da się nadrobić zaległości ogrodowe.A i warzywnik trzeba dokończyć dosiać, iglaki przyciąć,kwiaty jednoroczne nie wszystkie wysiane.Przyciąć wszystkie obrzeża.a będzie wolnego to może dam radę. A Chwasty? czy je ogarnę ? Zobaczymy.Kilka dni b
koziorozec-Martuś Chłodno,ale jak widzę obserwując codziennie w drodze do pracy rośliny się rozwijają.Czyli wiosna idzie do przodu.Szkoda,że temperatury nie idą do przodu, wzwyż .
Trochę tego ogrodu przy domu staram się na tygodniu coś w nim zrobić .Oj nie , jeszcze to nie jest po mojemu.Małymi kroczkami to się posuwa.Może byłoby tez inaczej,ale teraz dokupiliśmy dwie działki na Dębowym, za nami 16 a.Czyli teraz juz będę miała 23.
Ale tam tez pomału będziemy to robić.Plan jest taki aby w tym roku tylko odkrzaczyć ,doprowadzić do normalnej ziemi.
Ten rabarbar dłoniasty bardzo mi się podoba.Na razie wpisuję go na listę do późniejszych zakupów.
Aguś85 Oj, cieszę się ,że jesteś, nie ważne, czy na początku, czy dalej.Ważne ,że jesteś i już ;:196
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu i Fiony.
Magnolia Ann jest ciekawa.Pąki ma ciemno różowe, spód,a jak rozkwitają kwiaty to środek jest blady, jasny róż :D
Dynie już siałaś ?? Ja chce na weekend trochę do gruntu.A te od ciebie do kubeczków już posadziłam
silvarerum-Sylwio Powojnik Kaiser jest piękny.Ale dużo powojników jest pięknych .Ja mam do nich słabość ;:167
Oj do sadzenie na nowym areale do daleka droga, tam jest krzak, na krzaku, przeplatane drzewami .W tym roku pomału 16 arów trzeba wyciąć .Na jesień mam umówionego pan , który powyrywa korzenie.
daysy Och, to jesteś dzielna . tyle stronek zwiedziłaś, mojego ogrodu.Ja tez lubię więcej pooglądać u rożnych. Ale ostatnio brak czasu.Nic teraz duzo wolnego, jak będzie padać i nie da popracować po ogrodzie to będę miała miłą lekturę ogrodową.Tylko często z takiego zwiedzania nowe chciejstwa się pojawiają. ;:7 Ty tez tak masz??
karolacha-Karolinko Dziękuję za miłe słowa.Ann jest ciemna tylko w pąkach i od spodu kwiatów.
Te nasze zwierzaki sa jednak wierne.Nawet obchody ogrodowe z nami robią :)
To fakt, mam bardzo zaradnego męża.dużo sam zrobił.I ciągle robi,W 80 % pierwszy raz.Ale doczyta, dopyta i jakoś dobrze mu to wychodzi.A ogrodem się zaraził .Nawet już na roślinach się zna.
korzo_m-Dorotko Jeszcze Fiona będzie dużo razy, bo i ona ogród lubi i obchody ze mną.
Wszystkie powojniki atragene kwitną wcześniej.Warto i takie mieć i te co kwitną latem .
to może i prawda,że każdy ogrod ma słabsze zakątki, co tam z aparatem nie warto chodzić ;:306
ASK_anulla-Aniu witaj, miło mi ,że jesteś u mnie.
A wiesz od kiedy mam watek ogrodowy, to robię dużo zdjęć i widzę jak rośliny podrosły. Jak ogród się zmieniał i zmienia.Szkoda ,że wcześniej nie robiłam zdjęć.Byłyby większe połączenia :)
no tak śnieżek z deszczem tylko dotarła do nas.Ale zimno .U mnie jedna kwitnąca śliwa zmarzła.a reszta też drzewek kwitnie.a bzyczków zapylających nie ma.Zimnica.Szkoda, bardzo, bo owoców może nie być ;:145
Iwonko1 To prawda.Nigdy nikt nie powinien kraść i wykorzystywać do swoich celów korzyści materialnych. .Zwłaszcza sprzedaży roślin .
W sobotę cyknę nowe zdjęcia i tych tulipanów z białym obrzezam i ich nazwę podejrzę :) Rococo i ja lubię.Musze ich więcej dokupić na jesieni. Duzo roślin czeka na ciepełko i na rozkwit i na nasze radości ;:173
Beaby-Baetko; plocczanka-Lucynko Tulipanów jeszcze będzie będzie.Uwielbiam je.Ale nie które jakoś mi się zmniejszyły cebulowo ;:188
Grillo-wędzarnia może i duża.Ale mąż tak wymyślił i tak realizuję.A muszę przyznać,że on wie co robi ;:108
No tak , firma ogrodnicza, trudniąca się sprzedażą roślin, nigdy nie powinna kraść cudzych zdjęć.Nawiązuje się kontakt, pisze i odkupuje takie zdjęcia, które im się podobają , nieprawdaż ??Ale to świadczy jacy to ludzie reprezentują taka firmę ;:222
Lucynko- zmartwiłaś mnie tym, że Powojnik Maria Skłodowska Curie, taki wrażliwy i nie przetrwał zimy.Oj.
Dziękuję za miłe słowa.Ale i u was jest pięknie .
aneczka1979-Aniu Teraz jak sobie namyślimy tak możemy rożnie i rożne rośliny prowadzić.I to jest ciekawe .
Fiona już wymizana .Dzięki. :)
A na ciepełko to wszyscy czekamy, i to bardzo, bardzo .
Ewa w Witaj!! ;:196 Tak, powiększyliśmy swoje włości.
Na razie do pracy.Dziękuję bardzo za miłe słowa.Oj ta pogoda jest dziwaczna, zimna.Co to za wiosna, brr!
Grilo-wędzarke po raz pierwszy w życiu stawia mój mąż. Jak i dużo rzeczy robił pierwszy raz.I muszę przyznać,ze wszystko mu dobrze wychodziło.także ufam,że będzie i tym razem dobrze.Dla siebie, to dużo się che..Dziękuję za pochwałę.
clem3-Małgosiu Cały dzień coraz lało i padało. Zimno.To nędza a nie wypogodzenie.
Dzięki wielkie za miłe słowa ;:168
Marzenko77 witaj !!Mam nadzieje,że będzie cieplej i więcej radości z rozkwitających i rosnących roślin ;:108

Dzisiaj nie zrobiłam,żadnych zdjęć.Zimno, deszcz ciągle leje.I przed pracą i po pracy( i jak widziałam podczas pracy też )
Nie chce się chodzić nawet po małym ogrodzie :roll:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu Twoje piwonie są już dorodne ,moje też ,ale Twoje to już zaraz zakwitną! Tulipanki tylko na słońce czekają nie chcą wpuścić deszczu do wewnątrz .Rośliny dają rady . :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aniu wszyscy chyba maja podobnie w tym roku, czyli wielkie zaległości w pracach.
Nie rozpieszcza nas ten rok od samego początku.
Co będzie dalej, zobaczymy i tak nic nie możemy zrobić lepszego jak tylko zaakceptować to co jest.
Miłego weekendu i czekam na dalsze wieści. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, tulipany za chwilę pokażą na co je stać. Moje na podobnym etapie. Tylko część tych odważniejszych trochę pokazała kolorków. Reszta trzęsie się z zimna i czeka na ciepło i ;:3
Fiona ;:167 Jak ja jej dawno nie widziałam. To moja forumowa ulubienica ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś cały dzień z małymi przerwami pada.Mokro ale w końcu się ociepliło, popołudniu :)
aż przyjemniej czuć wiosnę a nie zimnicę ;:173
Babciabenia-Bożenko Witaj!!
Moje piwonie sa naprawdę w rożnym stadium rozwoju liści .To tylko ta majowa jest najbardziej rozwinięta .I ma pączki kwiatowe.
Tulipanki mam nadzieję,że jutro mi pokażą swoje piękno ;:108
kogra-Grażynko Dobrze,że do czwartku ma wolne.To może to wszystko jakoś w końcu ogarnę :)
Ta wiosna jest bardzo kapryśna, zimna, ni daje mam się nacieszyć ogrodami ani popracować dobrze.
Masz rację narzekanie nic nie da.Trudno taki kwiecień, mam nadzieję,że maj będzie lepszy i to duzo :uszy
Dziękuję i Tobie też życzę dobrego weekendu i owocnych prac. ;:196
Dorotko350 Mam nadzieję,że przez te dni, które ma wolne i popracuję i zobaczę piękno tulipanów i rożnych innych roślinek.
No tak, dawno Fiony na forum nie było ;:306 Fajnie,że ci sie ona podoba, nam też ;:167

Fotki wieczorne z miejskiego ogrodu :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rococo coraz piękniejsze :P
Obrazek
Dziś kupiłam sobie m.in. taką skalnicę :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeśli Ty czułaś wiosnę popołudniu to moze w końcu nadeszła?
Ja jakoś nie mogę jej wyczuć, ale liczę, że jutro mimo zimna popracuję. U nas niby miało padać non stop, a jednak były przerwy, na jutro prognozują małe opady, to może nic nie spadnie
Ja nie wiem jak Ty obrobisz te 3 działki :roll:
Taki obszar przy jednym domu jest sporym wyzwaniem, a co dopiero wszystko w innym miejscu
Co planujesz robić na tej nowej działeczce?
Czy coś konkretnego, czy po prostu sadzić co Ci wpadnie w łapki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu śliczna skalnica i czytam ,ze poczułaś wiosnę to dobry znak chociaż niech się ociepli juz nawet na słonko nie czekam, lecz gdyby zechciało zaświecić to świat zrobiłyby się weselszy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu podpisy twórz na kwiatkach w edycji,bo można łatwo wyciąć fragment . :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu portrety kwiatów robisz piękne. ;:138 Tulipany rokoko wyjątkowo fotogeniczne. Dobrze, że prace na nowej działce rozkładasz i masz wsparcie M w nich. ;:215 Ciepłego weekendu. ;:3 :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś po mimo nie najlepszej pogody, chłodno, chmurzasta ale najważniejsze,że dało sie pracować.
I to na 3 ręcę.Ja swoje ziela,sianie, sadzenie, pielenie sprzątanie...Syn przekopywanie warzywnika i szykowanie miejsca pod ogórki i pomidory. A mąż dalej grilo- wodzarkę budował.
Wy dzisiaj też pewnie pracowaliście ogrodowo...itp.
Trochę narobiłam ,Także wybaczcie jutro szczegółowo odpowiem :)
Pokaże wam tylko fotki z Dębowego ;:167
Tulipan Banja Luka
Obrazek
Tulipan Princess Irene
Obrazek
Moja magnolia z jednej strony wygląda tak .
A ten krajobraz krzaczasty własnie się zmieni.bo to z tyłu to nasze działki :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A z drugiej Magnolia Ann całkiem nieźle się trzyma
Obrazek
Obrazek
Szafirek Blue Spike
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Na dzień dzisiejszy jest już tak z grilo-wędzarką
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:224 ależ będzie to cały kombajn do wykorzystania.
;:138 dla twojego M-ka, postarał się, całkiem fajnie mu to wyszło.
Teraz będziecie mieli radochę i z grillowania i z wędzenia, a nie ma jak swoje.
U mnie większość magnolii zmarzła i pąki opadły, dobrze że krzewy zostały chociaż.
Pamiętam rok jak wszyscy stracili magnolie bo zmarzły do pnia.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu a co planujecie w przyszłości na nowej działce?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu taką przypadłość ma chyba 90% z nas. Najlepszy dowód, że Twój powojnik Kaiser już wpisany do kajciku ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj jeszcze rześki poranek.Ale mamy maj.Oby był piękny i ciepły ;:3

Margo2-Gosiu;Kasiu100780 Wiosna kwietniowa nam bardzo dokuczyła.Bardzo kapryśna, chłodna, zimowa była.
mam na dzieję ,że majowa wiosna będzie piękniutka, cieplutka, przyjemna .
Deszcz ostatnio codziennie pada.a razie tylko obrabiam 2 dzialki.Czyli tak jak było.Do tych nowych dużo brakuje.
To chaszcze , które trzeba obrobić.
moje zasiatkowe nasadzenia trzeba będzie uporządkować na nowo, poprzesadzać na jesień już.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Za siatką i tak mam trochę drzewek posadzonych,Chciałam,żeby zasłoniły widoki na zielsko.
A teraz to zielsko nasze trzeba będzie uporządkować.nasadzenia zmienić.
Trochę ogrodu też tu było warzywnego i dynie.
Obrazek
na pewno drugi rząd drzewek owocowych dosadzimy i krzewów owocowych.Powstanie piwniczka.
A co jeszcze to zobaczymy.Daleka droga jeszcze do tego .

JAKUCH -Jadziu Przedziera się ta wiosna i nie może nas zadowolić ciepełkiem.
Ta skalnica i mi się spodobała.Dlatego ja kopiłam.
Obrazek

Babciabenia-Bożenko Dziękuję za radę :)
cyma2704-Soniu Trzeba te prace spokojnie rozłożyć, bo inaczej nic nie wyjdzie.
Tak, tulipanki to wdzięczne modele ogrodowe. ;:167
A mąż i syn dużo na działce pomagają. W sumie we trójkę robimy teraz szczególnie. :)
Obrazek

kogra-Grażynko Cieszę się bardzo z tejm wędzarko- grila.Wreszcie swoje.A duże...tak już mój mąż chciał.I robi. :)
Szkoda wszystkich roślin , które przymrozek uszkodził.Ale cóż, natura to natura. :roll:

Obrazek

daysy Oj tak.Fajnie,że spodobał ci się clematis Kaiser.
Ja teraz w biedronce kupiłam 2 kolejne nowe.Jacmani.( kupowałam już go kiedyś,ale nim się nie okazał.)I Kermesina.Małe pieniądze to wzięłam ;:7

Clematis powojnik Maidwell Hall
Obrazek[/url]
Obrazek
Powojnik Clematis Markham's Pink tez jeszcze w głębokich pakach
[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/cd115a5595baf9b1]Obrazek

Obrazek
Udanej majówki wam życzę ;:3 ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Tobie też,abyś w słońcu mogła się wygrzewać i pełnego relaksu! ;:3 ;:3 ;:3 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”