Tyle pracy w ogrodzie, a tu nie a jak i kiedy popracować.
Prognozy pogody też nie są rewelacyjne na te bliskie dni.Taka kratka.
nic może , w tej kratce da się nadrobić zaległości ogrodowe.A i warzywnik trzeba dokończyć dosiać, iglaki przyciąć,kwiaty jednoroczne nie wszystkie wysiane.Przyciąć wszystkie obrzeża.a będzie wolnego to może dam radę. A Chwasty? czy je ogarnę ? Zobaczymy.Kilka dni b
koziorozec-Martuś Chłodno,ale jak widzę obserwując codziennie w drodze do pracy rośliny się rozwijają.Czyli wiosna idzie do przodu.Szkoda,że temperatury nie idą do przodu, wzwyż .
Trochę tego ogrodu przy domu staram się na tygodniu coś w nim zrobić .Oj nie , jeszcze to nie jest po mojemu.Małymi kroczkami to się posuwa.Może byłoby tez inaczej,ale teraz dokupiliśmy dwie działki na Dębowym, za nami 16 a.Czyli teraz juz będę miała 23.
Ale tam tez pomału będziemy to robić.Plan jest taki aby w tym roku tylko odkrzaczyć ,doprowadzić do normalnej ziemi.
Ten rabarbar dłoniasty bardzo mi się podoba.Na razie wpisuję go na listę do późniejszych zakupów.
Aguś85 Oj, cieszę się ,że jesteś, nie ważne, czy na początku, czy dalej.Ważne ,że jesteś i już

Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu i Fiony.
Magnolia Ann jest ciekawa.Pąki ma ciemno różowe, spód,a jak rozkwitają kwiaty to środek jest blady, jasny róż

Dynie już siałaś ?? Ja chce na weekend trochę do gruntu.A te od ciebie do kubeczków już posadziłam
silvarerum-Sylwio Powojnik Kaiser jest piękny.Ale dużo powojników jest pięknych .Ja mam do nich słabość

Oj do sadzenie na nowym areale do daleka droga, tam jest krzak, na krzaku, przeplatane drzewami .W tym roku pomału 16 arów trzeba wyciąć .Na jesień mam umówionego pan , który powyrywa korzenie.
daysy Och, to jesteś dzielna . tyle stronek zwiedziłaś, mojego ogrodu.Ja tez lubię więcej pooglądać u rożnych. Ale ostatnio brak czasu.Nic teraz duzo wolnego, jak będzie padać i nie da popracować po ogrodzie to będę miała miłą lekturę ogrodową.Tylko często z takiego zwiedzania nowe chciejstwa się pojawiają.

karolacha-Karolinko Dziękuję za miłe słowa.Ann jest ciemna tylko w pąkach i od spodu kwiatów.
Te nasze zwierzaki sa jednak wierne.Nawet obchody ogrodowe z nami robią

To fakt, mam bardzo zaradnego męża.dużo sam zrobił.I ciągle robi,W 80 % pierwszy raz.Ale doczyta, dopyta i jakoś dobrze mu to wychodzi.A ogrodem się zaraził .Nawet już na roślinach się zna.
korzo_m-Dorotko Jeszcze Fiona będzie dużo razy, bo i ona ogród lubi i obchody ze mną.
Wszystkie powojniki atragene kwitną wcześniej.Warto i takie mieć i te co kwitną latem .
to może i prawda,że każdy ogrod ma słabsze zakątki, co tam z aparatem nie warto chodzić

ASK_anulla-Aniu witaj, miło mi ,że jesteś u mnie.
A wiesz od kiedy mam watek ogrodowy, to robię dużo zdjęć i widzę jak rośliny podrosły. Jak ogród się zmieniał i zmienia.Szkoda ,że wcześniej nie robiłam zdjęć.Byłyby większe połączenia

no tak śnieżek z deszczem tylko dotarła do nas.Ale zimno .U mnie jedna kwitnąca śliwa zmarzła.a reszta też drzewek kwitnie.a bzyczków zapylających nie ma.Zimnica.Szkoda, bardzo, bo owoców może nie być

Iwonko1 To prawda.Nigdy nikt nie powinien kraść i wykorzystywać do swoich celów korzyści materialnych. .Zwłaszcza sprzedaży roślin .
W sobotę cyknę nowe zdjęcia i tych tulipanów z białym obrzezam i ich nazwę podejrzę

Beaby-Baetko; plocczanka-Lucynko Tulipanów jeszcze będzie będzie.Uwielbiam je.Ale nie które jakoś mi się zmniejszyły cebulowo

Grillo-wędzarnia może i duża.Ale mąż tak wymyślił i tak realizuję.A muszę przyznać,że on wie co robi

No tak , firma ogrodnicza, trudniąca się sprzedażą roślin, nigdy nie powinna kraść cudzych zdjęć.Nawiązuje się kontakt, pisze i odkupuje takie zdjęcia, które im się podobają , nieprawdaż ??Ale to świadczy jacy to ludzie reprezentują taka firmę

Lucynko- zmartwiłaś mnie tym, że Powojnik Maria Skłodowska Curie, taki wrażliwy i nie przetrwał zimy.Oj.
Dziękuję za miłe słowa.Ale i u was jest pięknie .
aneczka1979-Aniu Teraz jak sobie namyślimy tak możemy rożnie i rożne rośliny prowadzić.I to jest ciekawe .
Fiona już wymizana .Dzięki.

A na ciepełko to wszyscy czekamy, i to bardzo, bardzo .
Ewa w Witaj!!

Na razie do pracy.Dziękuję bardzo za miłe słowa.Oj ta pogoda jest dziwaczna, zimna.Co to za wiosna, brr!
Grilo-wędzarke po raz pierwszy w życiu stawia mój mąż. Jak i dużo rzeczy robił pierwszy raz.I muszę przyznać,ze wszystko mu dobrze wychodziło.także ufam,że będzie i tym razem dobrze.Dla siebie, to dużo się che..Dziękuję za pochwałę.
clem3-Małgosiu Cały dzień coraz lało i padało. Zimno.To nędza a nie wypogodzenie.
Dzięki wielkie za miłe słowa

Marzenko77 witaj !!Mam nadzieje,że będzie cieplej i więcej radości z rozkwitających i rosnących roślin

Dzisiaj nie zrobiłam,żadnych zdjęć.Zimno, deszcz ciągle leje.I przed pracą i po pracy( i jak widziałam podczas pracy też )
Nie chce się chodzić nawet po małym ogrodzie