Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Witam bardzo serdecznie wszystkich gości ;:4 przepraszam że Was tak zaniedbałam :oops:
Ale coś nie mogę nadążyć za wszystkim , jeszcze ta pogoda mnie dobija .
Jadziu kochana mysleć perspektywicznie , ja chyba ostatnio wcale nie myślę .
Rzeczywiście spraw do załatwienia mi się nazbierało i ciągle w biegu , żeby jeszcze ta pogoda nastrajała optymistycznie a tu ciągle zimo , pada , wieje ;:222
Patyczki ukorzeniaj , jak już troszkę ochłonę to będę się do Ciebie pięknie uśmiechać ;:196
Arku witaj :wit
Dzięki za miłe słowa ale pogoda nie pomaga kwiatuszkom ładnie się rozkwitnąć i nam pocieszyć , nawet zdjęć nie ma jak za bardzo zrobić bo co innego jak się mieszka na miejscu to w każdej chwili można wyskoczyć do ogrodu .
Dziękuję też za pozdrowienia i odwzajemniam .
Ewuniu fiołeczki bardzo szybko się rozrastają , jeszcze chwilka a będziesz ich tępić :D
Dziękuję i Tobie tez słoneczka życzę ;:196 chyba wszystkim ono jest potrzebne , szczególnie teraz .
Lucynko jestem ale nie dość że jestem zajęta to jeszcze zmęczona , zajrzę do waszych ogrodów a w moim już sił brakuje pisać .
Właśnie te zimne , mokre dni mnie dobijają , pracy moc a tu nie da się nic zrobić . Do mnie ta wiosna naprawdę wolno idzie .
Lucynko jak na razie nic się z pogodą nie poprawiło a zapowiadają jeszcze gorzej bo nawet minusowe temperatury .
Karolinko taki mam plan przenieść wszystko co się da ale pogoda nie pozwala i siły też .
Starej działki się pozbędę bo nie dam rady na dwa fronty pracować .
Dziękuję Ci ;:168
Jolu nie przejmuj się ja też sporo wątków zaniedbałam , jak zajrzę do jednych to mi inne zostają , coś ostatnio na zwolnionych obrotach pracuję :oops:
Cieszę się że jesteś :D Jolu moje forsycje też tylko od dołu zakwitły - nie wiem o co im chodzi ?? chyba że obmarzły ??
Małgosiu na zabiegi dojeżdżam 25 km. bo u nas są płatne ale za to muszę stracić sporo czasu . Zabiegi , pogoda - wszystko mnie dobija .
U mnie jeden dzień był piękny poniedziałek - gdyby wszystkie takie były to i praca by się posuwała do przodu .
Mariusz zgadzam się z Tobą , coś wiem na ten temat .
Dziękuję bardzo :wit
Witaj Martusiu ;:196
Już po zabiegach ale strasznie mnie wymęczyły a jeszcze ta pogoda - wszystko razem mnie zdołowało .
Kochanie chwasty same rosną , a kwiatuszki muszę wysadzać do donic a tu zimnica straszna i ciągle pada .
Dziękuję bardzo i też serdecznie pozdrawiam ;:168
Lucynko bardzo dziękuję ;:196
To tak się tylko mówi ale trzeba chociaż od czasu do czasu zajrzeć i jakieś zdjęcia zrobić .
Kochana dziękuje i odwzajemniam ;:168
Iwonko witaj !!!
Już po rehabilitacji ale mnie wymęczyli , dobrze że teraz mogę odpocząć :D
Pogoda wcale się nie zapowiada lepsza - czytam że nawet przymrozki w nocy , teraz u mnie jest tylko 2 stopnie a co będzie rano ??
Ciekawe czy wszystko nie zmarznie ??
Małgosiu tak też robię , ale z drugiej strony nie chciałabym całej działki zabałaganić .
Nie mam wyjścia , na pewno będzie im lepiej jak będą zadołowane .
Lucynko tak naprawdę to nie wiem jak to nazwać - chyba to leń straszny mnie ogarnął i nie umie sobie z nim poradzić .
Dziękuję Ci z całego serca ;:196
Marysiu moja forsycja tylko dołem zakwitła a góra chyba przemarzła , jeszcze tak nigdy nie miałam .
Dziękuję Ci bardzo ;:196 ale powiem Ci , nie wiem czemu ja chyba nie umiem odpoczywać
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu radosnego świętowania .Wiesz ,ze na punkcie patyczków mam fizia, wiec wtykam wszystko co zetnę.Mam tylko nadzieję ,ze wszystko się ukorzeni bo obiecałam dziewczynom, więc chciałabym sie wywiązać z obietnicy ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,fajnie ,że wpadłaś do nas ,ja też nie wyrabiam na zakrętach ,moje pomidorki popikowane są wyniesione do takiego prowizorycznego namiotu ,bo w domu nie zmieściłabym takiej ilości,zapaliłam im 3 znicze ,bo też zapowiedzieli 0 ,a może być minus,zobaczymy jak dadzą radę i czy przetrwają te zimna ,teraz jest u mnie 3 stopnie ,a przez dzień sporo nawałnic śniegowych przeszło,zadyma była taka ,że świata Bożego nie było widać ,w domku palimy ,żebyśmy mieli ciepło,w Twoim ogrodzie ślicznie kwitna kwiatuszki ,pozdrawiam i radosnych świąt dla całej rodzinki ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu Ja z patyczkami tez tak mam , choć w tym roku nie wyrabiam i nawet jeszcze nie wszystko mam przycięte i nie mam miejsca przygotowanego na patyczki . Różyczki cięłam po ziemi bo były czarne .
Dziękuję i życzę powodzenia w ukorzenianiu , niech każdy patyczek wypuści korzonki ;:196
Witaj Martusiu !! ja tez nie wyrabiam , ale mam nadzieję że to się zmieni .
Moje pomidorki jeszcze nie wszystkie po pikowane i wszystko stoi w dużym pokoju - szok .
Martusiu u mnie już jest 0 na termometrze i to u góry , Marian wprowadzał przed chwilą samochód do garażu to szyby zamarznięte - boję się bo nic nie okryte , hortensje ogrodowe zmarzną i wszystko co młodziutkie ;:223 U nas też dzisiaj i wczoraj i co dzień jest brzydko i co chwilę pada i jeszcze wiatr i czasami grad , śnieg , masakra jakaś .
Bardzo dziękuję i również przesyłam ;:196 ;:196
U mnie jeszcze krokusy kwitną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomocy - czy ktoś wie co się dzieje z moimi porzeczkami ?? liście całe w plamach - co z tm robić ??
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Tereniu,to jest mszyca porzeczkowo- czyściecowa,albo oberwij te liście i spal ,albo zrób oprysk Decis 2,5 EC lub Karate ,lub Basudin 600 CS,oprysk powinien dotrzeć do spodniej strony liścia ,bo ona jest pod spodem liścia,pozdrawiam
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu bardzo dziękuję za szybką odpowiedź ;:196
Muszę poobrywać i spalić bo przecież pogoda nie pozwala na oprysk bo zaraz spłucze wszystko , chyba że się rozpogodzi .
Decis mam to może mi się uda opryskać .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu mogę Cię pocieszyć ,bo ja również miałam takie liście na porzeczkach.Jednak wszystkie oberwałam i opryskałam Astvitem jeszcze przed deszczem .Wczoraj nie miałam czasu spojrzeć czy są nowe chore liście, lecz dzisiaj sprawdzę czy to coś dało, bo mrówki nie próżnują.Trzymam kciuki za roślinki oby nic im się nie stało .Mnie najbardziej martwią lilie, bo porosły juz wielkie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki śliczny szafirkowy wianuszek, Tereniu! ;:63 ;:63
Po krokusach u mnie już tylko wspomnienie pozostało, :( a zimnica nie pozwala innym roślinkom pokazać swoich pięknych kwiatków. :cry: Skuliły się biedne i czekają na ciepełko i słoneczko. ;:110
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tereniu ,Ty już po rehabilitacji ,ja swoja zaczynam 8 maja,czekam 2 miesiące ,zaraz po świętach muszę znowu po pikować pomidorki teraz w większe kubeczki,na działkę nie chodzę,bo zimnica straszna i pada ciągle a tu straszą przymrozkami no jak nie urok....
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam nocą - i znowu u mnie zima :( śnieg sypie i to gęsty , już kilka cm. leży .
Ale mamy wiosnę ;:222
Jadziu ;:196 w taką pogodę to ani liści nie oberwę ani oprysku nie zrobię :roll:
U mnie lilie też duże , pustynniki i wiele innych , trudno co będzie to będzie .
Lucynko dziękuję ;:196
Te żółte krokusy dalej kwitły , dzisiaj nie byłam na działce i nie wiem co zastanę bo wczoraj wieczorem już był mróz a potem jeszcze śniegu dosypało i teraz znowu sypie ;:145
i kwiatuszki i my czekamy na słoneczko ;:108
Witaj Tereniu :wit
Nie wiem czy ta rehabilitacja czy ta pogoda tak mnie wykończyły że nie mogę sobie z niczym poradzić . ja mam jeszcze część pomidorków do pikowania i trochę kwiatuszków , w sobotę zasiałam cyklanterę i już jest do pikowania - nie wiem co jej się tak śpieszy :D
U mnie nie deszcz a śnieg pada taki mokry a przymrozki na cały tydzień zapowiadają .
Dziękuję i też pozdrawiam ;:196
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani wczoraj zima mnie przywitała , dzisiaj też - sypie i sypie a na termometrze 0 .
Boję się jechać na działkę bo nie wiem co tam zastanę .
Wszystkim forumowiczom życzę miłego dnia i ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu u mnie obyło się bez przymrozku i śniegu .Oglądałam porzeczki i na razie nowych chorych liści nie ma .Nie wiadomo jak długo to sie utrzyma ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu u mnie tak to wygląda ;:196
Obrazek

Obrazek

nawet zaspę mam na parapecie
Obrazek
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Tereniu u mnie tak samo :cry: myślałam że mój mąż żartował rano że jest 5 cm śniegu ale jak się obudziłam to zobaczyłam to na własne oczy :cry: Musiałam się przeprosić ze szczotką do odśnieżania samochodu i odkopać ją z bagażnika :|
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Tereniu też mi tak dziwnie forsycje zakwitły, tylko jedna całą ma kwiatki. Wygląda to tak jakby te gałęzie przy ziemi były śniegiem zasypane i to je uratowało. Z porzeczkami mam to samo, jeśli jutro przestanie sypać to je spryskam starym Calypsem, na mszyce na trzmielinie podziałało mimo, że przeterminowane. Lilie z tego co pamiętam sprzed kilku lat to mrozy październikowe wytrzmywały i to całkiem spore. Gorzej z pąkami drzew kwitnących. Tereniu głowa do góry, ze wszystkim sie wyrobisz, jak nie teraz to za 2 tygodnie , i tak teraz pogoda nie pozwala. Zawsze jesteś taka uśmiechnięta i zarażasz optymizmem więc wróć jak najszybciej do takiego stanu ;:4 Zima minie bo i tak nie ma odwrotu i nowe siły w Ciebie wstąpią. Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”