Grażynko, u mnie też skorupczaki są! Nie wiem skąd, na razie po prostu kilka widziałem, ale nic nie zjadły. Była tylko ,dzięki bogu, krótka i mała inwazja zielonych gąsienic-jedzą mi liście orlików, w zeszłym roku ogołociły wszystkie, teraz pół jednego) oraz te chrząszcze majowe, ale też coś mało ten rok. No i i git!
Elwi, żebym ja jeszcze dużo się uczył

Dziękuję
Ostróżki już w większości są tutejsze, wyrosły sam albo z moją pomocą.
Basiu, calle mam jedną, ona tak się zmienia

Na razie nie wiem, co to za róża, i w sumie nie ważne. Małe są, to się im jeszcze zmieni
Ewelino, nie widzę powodu, bym miał je fałszować
Kolorystyka róż jest, powiedzmy,
głęboko uduchowiona wiedzą, bo biskupia.. źle brzmi! Białą mam jedną, może była przesadzana i gdzieś zginęła w akcji. Różową mam, wyyysoką, ale musiałem je teraz rozsadzić niestety, to ma opóźnienie i niska będzie. Również pozdrówka
Joanno,uczta dla nosa na razie głównie ze strony Doktorka

Naprawdę polecam! Tylko go trzeba w takim non-stop półcieniu posadzić, bo się przypala niesamowicie łatwo. Ale można mu wybaczyć
Żeby pachniało po całym ogrodzie to nie powiem. Muszę poczekać, aż się wszystko porozrasta. Albo goździki pierzaste się ogarną (jedne) i urosną (drugie).
Seba,wiesz, mnie pierwsza fala gorąca zanosi w stronę gierek MMORPG, anime, muzyczki i takiego lenistwa

Jestem konkretnie uczulony na upały i siedząc w domu pocę się siedząc, co jest okropnie niekomfortowe, to o wyjściu na dwór brak mowy! A co dopiero męczyć się z pisaniem
Ostróżki to jedne z moich kwiatów fundamentalnych, pierwszych i niebieskich zarazem, to nic dziwnego
Anido, a dziękuję
Dominiko, bardzo się cieszę, że pieniądzę zostanę słusznie wydane
Cardianal nie wymarza i to najważniejsze.Jak Ci nie przeszkadzają plamki na liściach, to skoczka można zignorować, a czarna plamistość jak już jest to na samym dole pod koniec sezonu, to sobie też głowy nie zawracam. Także czatuj i kupuj! Jak będziesz przycinać, to będzie miała kształy raczej normalny
Róże w ogóle to bym też chętnie błękitne kupił, ale na razie takie Blue For You musi mi wystarczyć czy Novalis

Za to we fiolecikach można przebierać i te najładniejsze mam

Doktorek u wszystkich raczej taki jest ładny, to też zapisuj
To zaraz pisz, jak Ci się podoba Burgundy Iceberg

A niżej masz jeszcze parę na pokusę
Big Purple
Cardinal
Doktorek
Veichleblau
Dzwoooonki!
Klony!
Blur wszędzie!
Maków moc..