Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Z bliska ten karczoch wcale nie wygląda na marnego ;:218 Ale wierzę Ci, że wiesz co mówisz. Wiem, że jesteś ich miłośniczką. A co im dolega w tym roku? Piękne karczochy widzieliśmy kiedyś w Chorwacji.
Żółty michałek ładnie się wdzięczy. Od tego roku mam dwa, ale jeszcze nie kwitną. Nigdy ich nie lubiłam, bo szybko łapały mączniaka, ale te co dostałam są zdrowiuśkie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu aster alpejski już masz :D i cudne lewkonie ;:108 pamiętam z ubiegłego roku jak cudnie pachną ;:333
Lewkonii w tym roku nie mam , nie kupiłam nasion bo miałam nadzieję na samosiewy ,ale nie było chyba że sama wypieliłam wiosną ;:223
No co mam począć ze lubię to robić :;230
Sporo roślinek jeszcze kwitnie w Twoim ogrodzie :shock: u mnie już tylko rudbekie i róże bo chryzantemy na razie zapączkowane ;:168

-- 14 wrz 2016, o 12:09 --

Marysiu aster alpejski już masz :D i cudne lewkonie ;:108 pamiętam z ubiegłego roku jak cudnie pachną ;:333
Lewkonii w tym roku nie mam , nie kupiłam nasion bo miałam nadzieję na samosiewy ,ale nie było chyba że sama wypieliłam wiosną ;:223
No co mam począć ze lubię to robić :;230
Sporo roślinek jeszcze kwitnie w Twoim ogrodzie :shock: u mnie już tylko rudbekie i róże bo chryzantemy na razie zapączkowane ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj gorąco ;:196
U mnie marcinki i chryzantemy jeszcze nie kwitną, ale całe są zapączkowane.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj wdzięczne te kwiatuszki, bardzo! Chwasty, ale takie prawdziwe, które same się sieją, niektóre hołubię, jak rarytasy. No bo na przykład taki przetacznik ożankowy jaki ładny, i łączka z bratków polnych jaka urocza i babka lancetowata. Marysiu, Twoja lewkonia jest śliczna i już stała się dla mnie inspiracją na przyszły rok :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, czy lewkonie sadziłaś z rozsady?
Miałam przez kilka lat, ale u mnie bardzo krótko kwitły.
Kolekcja astro/ marcinków super, ale mnie zauroczyła cleome, czy ją też się wysadza z rozsady?

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie moich Gości ;:4

Ciepło i słonecznie, ale nie za gorąco. Trochę porządków zrobione, wykopuje teraz siewki orlików, jest ich dziesiątki ;:oj Obcinanie zeschniętych kwiatów to też absorbujące zajęcie, ale rzeczywiście obrywanie chryzantem pobudza je do wypuszczania coraz to nowych kwiatów ;:215 Musiałam zerwać większą część winogron, które rosną w wolierze kur bo zmłóciły mi już połowę winogron ;:124 Winorośl pnie się po jabłoni i te dinozaury wychodzą prawie na samą górę drzewa za winogronami ;:306

Dorotko dziękuję! lubię te moje rośliny, zresztą wiesz jak jest...chodzę i raduję oczyska ;:306 Fajnie że wróciłaś Obrazek

Ewciu to muszę spróbować...tak na surowo? i chyba te żółte tylko nie zielone? Pozdrawiam Cię i dziękuję Obrazek

Iwonko dobrze że jesteś, bo dzisiaj też zrobiłam porządek z nasionami i zdjęłam to co było na dziewannie i nie jestem pewna czy tam są jakieś nasiona. Myślę że po niedzieli wyślę co chciałaś tylko muszę poszukać w poczcie.
Ty na Chorwacji a ja widziałam całe hektary karczochów w Turcji :D Moje w tym roku dwa razy siane, bo larwy ziemiórek wykończyły część rozsad, potem rosły marnie i żeby nornice nie zjadły korzeni posadziłam na metalowej siatce i rosną jakoś kiepsko. Każda roślina ma po jednym pąku.
Nigdy moje michałki nie miały mączniaka, ale w tym roku mają wiciokrzewy i mam taka azalię, która późnym latek jest cała biała. Na szczęście nie przeszkadza jej to w kwitnieniu.

Julciu sieję od paru lat lewkonie i do tej pory były same białe, w tym fioletowa ale z całej paczki nasion jest chyba dwie rośliny. Za to kwitną od maja. Chryzantemy od Ciebie jeszcze w pączkach i jestem ich bardzo ciekawa. A ja Ci nie posłałam tych rudych i białych chryzantem :oops:
Oj tak w ogrodzie jeszcze bardzo kolorowo i dobrze niech jak najdłużej kwitną! jest sporo dalii z siewu a i te co przesadzałam też kwitną
Julciu aster alpejski to chyba ten niziutki, który głównie na skalniaku się sadzi i kwitnie dużo wcześniej :oops:

Justynko a ta ruda co mam od Ciebie jeszcze Ci nie kwitnie? bo u mnie już od lipca kwiaty pokazała!

Kasiu przetacznik ożankowy się rozsiewa? oj to może zakwitnie za rok, bo miałam i przepadł a tak go polubiłam :D Babek mam parę odmian, mam cykorię i wiele innych ;:167 Lewkonia jak ja raz posiałam tak mi się spodobała, że sieję co roku i kwitnie aż do mrozów :D

Irenko niestety jedno i drugie ...parapety :uszy U mnie lewkonia zakwita w maju w międzyczasie ,ma chwilkę przerwy i pewnie ja wyrwałaś a ona ponownie zakwita i do mrozów ładnie wygląda. Pozdrawiam ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No byłam w lesie i mam na obiad nieco grzybasów i tak sucho!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 , powiedz, czy u Was też taka susza jak tu, wyobraź sobie, że drzewa tu bez wiatru pękają i łamią się jak zapałki ;:202
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, przetacznik do mnie przywędrował sam i od tej pory mam go nieco więcej, znaczy to, że ku mej radości, się rozsiewa się roślinka :D .
Cykorię próbowałam przesadzać z łąki ale jakoś jej u mnie niedobrze.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, kury wiedzą co dobre ;:306 Winogronka na pewno apetyczne.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Marysiu ;:137
Jadłam tylko surowe owoce, ale smak mnie nie zachwycił. Zbyt mdły.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bożenko wydrapałaś coś ze ściółki ;:306

Witaj kochanaIwonko ;:196 u nas aż tak sucho nie jest, bo pamiętasz jak Ty wołałaś o deszcz to u mnie podlewało, ale liście z drzew już lecą.

Kasiu mnie też nie udawało się przenieść cykorii z pól, ale dostałam od naszej drogiej forumki Lidzi i rośnie, co jakiś czas się wysiewa w innym miejscu ale jest ;:215 Jakby co to na wiosnę rozetkę i nasionka mogę podesłać :D

Basiu winogronka pyszne, słodkie, a te dzioby po prostu się biją o nie ;:306

Ewuniu spróbowałam właśnie i ;:131 ;:185 może inaczej da się wykorzystać? rodzynek brazylijski jest pyszny, ale to nie ;:185
Pozdrawiam ;:4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - czy lewkonie siejesz w prost do gruntu?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Piękne lewkonie aż poczułam ich zapach. :)
U mnie marcinki pojedynczymi kwiatkami kwitną ale maja pączki.
Masz bardzo sprytne kureczki. ;:306 jeszcze nie próbowałam moich winogron. ;:131
Sucho bardzo.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, no właśnie jeszcze żadna nie zakwitła. Pączków mają mnóstwo.
Pozdrawiam - Justyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”