Witam serdecznie moich Gości
Ciepło i słonecznie, ale nie za gorąco. Trochę porządków zrobione, wykopuje teraz siewki orlików, jest ich dziesiątki

Obcinanie zeschniętych kwiatów to też absorbujące zajęcie, ale rzeczywiście obrywanie chryzantem pobudza je do wypuszczania coraz to nowych kwiatów

Musiałam zerwać większą część winogron, które rosną w wolierze kur bo zmłóciły mi już połowę winogron

Winorośl pnie się po jabłoni i te dinozaury wychodzą prawie na samą górę drzewa za winogronami
Dorotko dziękuję! lubię te moje rośliny, zresztą wiesz jak jest...chodzę i raduję oczyska

Fajnie że wróciłaś
Ewciu to muszę spróbować...tak na surowo? i chyba te żółte tylko nie zielone? Pozdrawiam Cię i dziękuję
Iwonko dobrze że jesteś, bo dzisiaj też zrobiłam porządek z nasionami i zdjęłam to co było na dziewannie i nie jestem pewna czy tam są jakieś nasiona. Myślę że po niedzieli wyślę co chciałaś tylko muszę poszukać w poczcie.
Ty na Chorwacji a ja widziałam całe hektary karczochów w Turcji

Moje w tym roku dwa razy siane, bo larwy ziemiórek wykończyły część rozsad, potem rosły marnie i żeby nornice nie zjadły korzeni posadziłam na metalowej siatce i rosną jakoś kiepsko. Każda roślina ma po jednym pąku.
Nigdy moje michałki nie miały mączniaka, ale w tym roku mają wiciokrzewy i mam taka azalię, która późnym latek jest cała biała. Na szczęście nie przeszkadza jej to w kwitnieniu.
Julciu sieję od paru lat lewkonie i do tej pory były same białe, w tym fioletowa ale z całej paczki nasion jest chyba dwie rośliny. Za to kwitną od maja. Chryzantemy od Ciebie jeszcze w pączkach i jestem ich bardzo ciekawa. A ja Ci nie posłałam tych rudych i białych chryzantem
Oj tak w ogrodzie jeszcze bardzo kolorowo i dobrze niech jak najdłużej kwitną! jest sporo dalii z siewu a i te co przesadzałam też kwitną
Julciu aster alpejski to chyba ten niziutki, który głównie na skalniaku się sadzi i kwitnie dużo wcześniej
Justynko a ta ruda co mam od Ciebie jeszcze Ci nie kwitnie? bo u mnie już od lipca kwiaty pokazała!
Kasiu przetacznik ożankowy się rozsiewa? oj to może zakwitnie za rok, bo miałam i przepadł a tak go polubiłam

Babek mam parę odmian, mam cykorię i wiele innych

Lewkonia jak ja raz posiałam tak mi się spodobała, że sieję co roku i kwitnie aż do mrozów
Irenko niestety jedno i drugie ...parapety

U mnie lewkonia zakwita w maju w międzyczasie ,ma chwilkę przerwy i pewnie ja wyrwałaś a ona ponownie zakwita i do mrozów ładnie wygląda. Pozdrawiam