Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

Iwonko witaj czytam ,że pomysłowy Dobromir w akcji oby jak najdłużej zapał był ja swojego tez tak naprowadzam i efekt przynosi :;230 Nie ma jak to szyja głowa zakręci zawsze wyjdzie lepiej niz samemu we dwoje :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko można by twardsze nasiona lekko zgnieść butelką, wtedy łatwiej poszłoby mielenie.Tak robię z pieprzem czy zielem angielskim .Fajnie mieć taką połówkę ;:108
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Cześć dziewczyny kochane :wit
Dzień minął, całkiem ładny dzień, działeczka dziś zaliczona nawet, węże w końcu pochowane, woda pospuszczana, powylewana, doniczki do piwnicy wstawione, no i jeszcze w tygodniu pojadę opatulić to co tego potrzebuje, bo zapowiadają większe ochłodzenie, a wieczorkiem synusia wyprawiłam do Berlina i czekam aż dojedzie i da znać, że na miejscu, jak zawsze siedzę i czekam, a jak da znać, że dojechał, dopiero się kładę lulu.
Jadziu właśnie nasiona lnu najpierw trochę gnietliśmy, podgrzewaliśmy lekko i dopiero mieliliśmy inaczej strasznie się zapycha maszynka ;:108
Beatko o właśnie tak, głowa i szyja co tą głową kręci ;:215
Lucynko o właśnie nie ma idealnych ludzi, zbyt monotonnie by było jak by wszyscy byli tylko idealni, prawda ;:108
Elu właśnie nie bardzo powiem jak M robi chlebek, bo on zawsze wszystko na oko robi, nigdy nie wyjdzie mu taki sam, choć zawsze smaczny ;:108 wiem tylko, że ten chleb potrzebuje dużo więcej czasu do wyrośnięcia ;:108

Obrazek

Obrazek

Jako, że na działeczce byłam to coś tam zdjęć zrobiłam :wit
Na reszcie udało mi się przed sąsiadem pigwę zebrać, mam więc nową pracę do wykonania, pewnie będzie soczek do herbatki na zimę :tan

Obrazek

Obrazek

Kwitnień nie ma , ale kolorki jeszcze jesienne są i sporo liści jeszcze na drzewach i krzewach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,super kolory traw i krzewów w ogrodzie ,a taki chlebek też bym zjadła i szyneczkę uwędzoną ,nie mamy na razie na to czasu ale może sobie kupię praskę do gotowania szyneczki i będę robiła szynkę prasowaną ,bo nie mamy wędzarni,fajnie jak robicie sobie własne jedzenie ,uwielbiam takie ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko wczoraj też porobiłam trochę fotek w ogródku .Dzisiaj niestety pogoda barowa calutki dzionek.Smaczny taki chlebek muszę sobie też upiec z płatkami owsianymi, bo bardzo mi smakował .Ładnie prezentują się trawy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu właśnie chlebek i schab wędzony zabrał dziś sobie synuś do domu, znaczy do pracy, wpada na weekendy do mamusi, ma blisko z Berlina, a mamusia wałóweczki zawsze jakiejś uszykuje ;:108
Jadziu z płatkami też pyszny, czasem i taki pieczemy ;:215 trawy teraz to największa ozdoba działeczki ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Iwonko ale piękny chlebek aż się głodna zrobiłam :D
Przepiękne trawy masz ;:215 a czy ja mogłabym prosić Cię o zebranie nasionek z nich ?? ;:180
Pigwa też super ;:333
Mówisz że powolutku działeczkę zamykasz ??
Spokojne nocy ;:196 synuś już pewnie dojechał .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Eee fajnie jeszcze jest, kolorki, owocki! Z pigwa poniosłam klęskę w tym roku. Po tych deszczach zaczęła gnić jeszcze na drzewie, a po zerwaniu jak zrobiłam suszona w piekarniku i obsypana cukrem włożyłam do słoika to spleśniała ;:oj Deszcze dały chyba, bo redlove rok temu przechowywały się bez problemu, a tym zjadamy szybko bo też gniją w piwniczce ;:223 ale soczki są z nich pyszne! Mam nadzieję, że synuś dojechał szczęśliwie !
Dobrego dnia i tygodnia Iwonko ;:196 , u mnie szaroburo i strasznie mookroo :wink:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Kiedyś gdy piekło się chleb to zakwas robiło się na noc ,rano przyczyniało się ciasto które rosło dopiero na południe paliło się w piecu aby się mocno nagrzał i chleb był dopiero na kolację .. Ciasto też zawsze robił tata bo jak sama próbowałam to ciężka robota .. Piec chlebowy jeszcze mam ale już w nim nie piekę,,
Nawet ładny czerwony dzwoneczek ci jeszcze się pokazał ,chyba to pensemon, tez mam taki ale dawno już przekwitł ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Cmentarz imponujący...
Fajnie mieć takie domowe rarytaski i kogoś, kto je dla nas zrobi ;:224
Na działce traw teraz królują ;:215
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Kiedyś i ja chlebuś piekłam..wędzonki się robiło..chyba czas wrócić..do starych dobrych czasów..jak M.wędzarnie na wiosnę postawi ;:7
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Faktycznie sporo u Ciebie jeszcze kolorków w ogrodzie, dużo zdobią trawy ;:138 No i pigwa zółciutka. Ja w tym roku swoją dałam koleżance . W przyszłym też zrobię soki do herbatki :wink:
Rację macie każdy człowiek jest inny i każdy ma swoje umiejętności, ważne żeby je wydobyć :wink: , zwłaszcza od eM-ów ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko i ja dzisiaj nawiedziłam swoją działeczkę. :tan Stwierdzam, że póki co niewiele tam zmian, ;:185 ale zapowiadają przymrozki, ;:131 to zapewne padną kwitnące jeszcze letnie kwiatki. ;:108
Twoja działeczka już niemal gotowa do zimowego snu, ale jeszcze jest co na rabatach podziwiać. ;:63
;:333 trawy, kolorowe liście, a nawet pojedyncze kwiatki, które cieszą oczy. ;:303
Chlebek smakowicie wygląda. ;:215 Szkoda, że nie da się zrobić gryza. ;:306
Też mam taką pigwę jak Twoja, :tan ale jeszcze nie owocowała, liczy sobie dopiero trzy wiosny. ;:224
Synuś dojedzie szczęśliwie, zadzwoni i spokojnie pójdziesz ;:19

Miłego wieczoru i dobrej nocki. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Dziś pogoda nawet spokojna była, ale już po południu zaczęło padać i tak mnie złożyło, że padłam, te rehabilitacje, masaże mnie wykańczają, taki mam ból czasem, że łzy same lecą, ale tłumaczą mi, że to musi boleć, bo mięsień nie rozruszany, musi się rozruszać, to cierpliwie cierpię i czekam aż bolec przestanie ;:108
Lucynko synuś szczęśliwe dojechał, ja wiem za każdym razem, że będzie dobrze, a jednak zawsze się martwię, taka już jestem, takie są matki prawda ;:108 , czy małe dzieci, czy duże, to jednak dzieci, kocha się jednakowo mocno i martwi o nie ;:108 Chlebek pyszny, już nawet jak czasem kupimy ze sklepu to tyle tylko, że świeży to się zje, ale żeby z apetytem, to już nie zupełnie, a taki pieczony samemu, znika szybko ;:108
Karolka, właśnie trawy teraz zdobią u mnie, bo u innych to jeszcze chryzantemy kwitną, ja ich niestety nie mam, no właściwie to mam ale młodziutkie i schowane głęboko były, nie zakwitną, muszę je przenieść w inne miejsce, ale to już w przyszłym roku ;:108
Reniu swoje to swoje, wiesz z jakich produktów robisz, choć mięso i tak kupne i smak ma nie taki jak kiedyś, bo kiedyś boczuś miał swój smak, schab swój i reszta też miała smaczek, słoninka była słoninka, a teraz jest taka cieniutka, że trafić na dobrą to cud, panie w mięsnym mówią, że to takie wymogi unii, cieńka słonina, no porobiło się i jest do bani ;:185
Małgosiu fajnie, fajnie, cieszę się bardzo z tego ;:215
Janeczko to prawda, żeby dobry chlebek wyszedł to czasu potrzeba, ale warto czekać, a taki chlebowy piec to marzenie nasze :wit
Marysiu kochana ;:196 mam nadzieję, że zdrówko wraca, synuś dojechał szczęśliwie, zawsze czekam na sms że już na miejscu, dopiero spokojnie się kładę spać, całe życie człowiek się martwi o dzieci, a potem dochodzą wnuki, a jeszcze zwierzaki, inni bliscy mi, ach nie raz zazdroszczę tym co żyją beztrosko, ja po prostu tak nie umiem chyba ;:108 Pigwa i u nas nie najlepsza, podgniła niektóra, ale na soczek może być, co złe wyrzucam i przerabiam. Wiesz to słonko na prawdę buja się między Tobą a mną, ciekawe jak jutro będzie, bo my z rana planujemy działeczkę ;:108
Tereniu jutro jeśli się uda to zetnę kilka kłosów :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to spokojnie zasnęłaś Iwonko .Moja mama też w Berlinie to rzut beretem, a od Was to w ogóle blisko .Niestety zawsze sie martwimy o bliskich naszemu sercu czy dobrze zajechali ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”