Na Polnej... działka pachnąca różami...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na Polnej... działka pachnąca różami...

Post »

Dorotko mój Elmshorn też ma wielką kiść kwiatów na szczycie i też tylko dwie łodygi ,no teraz dorosła mu trzecia .Gabi jak na razie Evelyne to kwiaty dwóch nocy i dni, a jest wiekowo równa jest z moją.Ciekawe czy ten typ tak ma??? jeśli tak to nie wiem czy się z nią zaprzyjaźnię.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, zdjęcia widać bo wstawiam przez fotosika... Szczerze powiedziawszy to mój Elmshorn mnie wkurza... za bardzo się rozcapirza... i na dodatek strasznie płowieje od słońca... mam dwa, więc na pewno jeden wyrzucę... też nie rośnie zbyt ładnie... Artemis się zbuntował... zwyczajnie wziął i usechł...

Jadziu, tak krótko ?...mój około tygodnia trzyma kwiat... fakt że ma trochę cienia po południu, ale na razie jestem zadowolona...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Gabi tak podczytuję wasze wywody o Elshmorn i go pozostawię w tym miejscu co rośnie.
Został wciśnięty w kąt, ostatnio długi badyl z pękiem kwiatów się wyłamał, teraz odbija i przymierzałam się do przesadzenia w bardziej reprezentacyjne miejsce ale jak on taki chimerny to niech sobie w kącie siedzi.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, na początku bardzo mi się podobał, bo nie wiedziałam jak rośnie... kwitł długo i obficie, ale strasznie śmieci...
Ja na pewno z jednym się pożegnam...

Dzisiaj pada deszcz, więc znowu siedzę w domciu...
Wczoraj obcinałam róże które już przekwitły i nagle doznałam olśnienia... ;:202 przestały mi się podobać róże, które mają dużo, ale malutkich kwiatów... takich jak np. Bonica, Elmshorn, czy Aspirin R.... kurde.. pod nimi tony śmieci, a wygrzebać je trudno... na dodatek są prawie białe i to mnie najbardziej denerwuje...
chyba pora na zmiany... znowu... ;:306
Dzisiaj przyjdą zamówione róże, i choć dwie z nich już mam, kupiłam kolejne... obie rosną dość słabo, więc potrzebują wsparcia i może wezmą się do roboty...
Nie wiem jaka będzie trzecia, czy znowu mnie rozczaruje... mam nadzieję że nie.... a kupiłam Dolcevita, Parfum F.C, i Amelie Nothomb... kurcze... czyżbym wróciła do róż wielkokwiatowych ?... swego czasu w większości takie miałam... aaa i szykuje się przeróbka rabaty, gdzie rosną dwa czerwone kapturki... ;:222
wkurza mnie jak ich kwiaty się łamią i trzeba połowę wyrzucić... mam trzeciego w razie czego... ;:306 i rabaty na której rosną właśnie te, co przestały mi się podobać... :;230
no i teraz nowa zagwozdka co tam posadzić, a raczej dosadzić... róże na pewno... o matko... ;:202 znowu trzeba wysilić mózgownicę... ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gabi czekasz na różyczki? Amelia Nothomb już od dawna mi się podoba,ale jakoś do koszyka nie wpadła ;:224 Pokażesz jak przyjadą? ;:oj
Ja wciąż lubię pełne,wielkie kwiaty,Aspiryne u mnie też śmieci jak przekwita.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zamówiłaś róże ? No to szalona jesteś ;:224 . Trudno było wytrzymać do jesieni :lol: ?? Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona, oby ;:108 . też mam Elmshorn i wkurza mnie za pokrój. na razie młody i rośnie ale kto wie jaka będzie jego przyszłość ;:306 . Zdjęcia przepiękne , jest w nim tyle koloru, energii ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gabi to jest nadzieja i dla mnie, skoro Ty nie masz miejsca a jednak sadzisz nowe róże autując te co Cię nie zadowalają. I mnie to czeka. Na pierwszy ogień poleci Laguna. ;:224
Uwielbiam Twoje zdjęcia. Są piękne i takie... profesjonalne. ;:224 Mogę je oglądać i oglądać. ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O nie, ja Laguny na pewno się nie pozbędę. To jedna z moich lepszych. Ale Bonica faktycznie mi też się przestała podobać. W ogóle to ostatnio tak chodzę i myślę, jakie by tu róże wywalić. Chcę oddać swoje Pomponelle, bo u mnie są po prostu nijakie, choć wiem, że potrafią być piękne.
Należę do wielbicielek Twoich zdjęć, ale to już wiesz od dawna. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jeszcze niedawno myślałam, że ja nigdy nie będe wywalała roślin
Szkoda mi była każdej bidy.
Od jakiegoś czasu już tak nie myślę. U mnie też kilka roslin pójdzie precz.
Nie róże, ale byliny
Znowu zmiany. :D
Twoje zdjęcia jak zwykle zachwycają. Byłam przerażona kiedy pisałaś, że pokazujesz jakieś, a ja ich nie widziałam
Zastanawiałam się czy nie zostałam odcięta za karę, że tak długo mnie nie było ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wandziu gdyby moja Laguna nie zaczynała czerwca już paskudnie porażona plamistością, to też bym jej się nie pozbyła za żadne skarby! Piękna jest ale te zielono żółte liście w czarne cętki psują mi humor, jak tylko przekraczam próg działki. :roll:
I już kombinuję co by posadzić na jej miejsce. A może dam jej szansę, oatatnią i zobaczę co będzie w przyszłym roku? Choć mam ją trzy lata i wszystkie choruje. Jest więc sens nadal ją trzymać?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu... już się doczekałam... ;:108
dostałam ładne krzaczki, z kwiatami... ale niestety Amelce obcięli kwiaty...
Tamte wiem jak kwitną i liczyłam że zobaczę wszystkie... no niestety... muszę poczekać na drugie kwitnienie, a możliwe że to będzie dość szybko, bo już wypuszczają nowe pędy...
Takich małych śmieciuszków, choć kwitnących bardzo obficie mam chyba ze cztery, albo pięć... reszta to z większymi napakowanymi kwiatami...
A Aspiryna dodatkowo zachowuje się dziwnie... zaczyna wypuszczać dziczki i to w dość dużej odległości od korzeni... tak na oko to jakieś 60-70 cm... już trzeci rok tak się zachowuje...

Obrazek

Ewelinko, no zamówiłam, bo jak już pisałam tamte słabo rosną, więc chciałam je zmotywować.. albo się wezmą za siebie, albo...Obrazek...
Jesienią też będą róże, bo teraz nie ma takich jak bym chciała... u mnie los Elmshorn'a już przesądzony...

Obrazek

Aneczko, bo teraz jest tyle pięknych róż, że tamte starowinki już się nie podobają...
Moja Laguna też jest beznadziejna, ale kwitła dość obficie... zrobiłam podstawowy błąd wiosną... szkoda mi było jej ciąć, a mogłam to zrobić i to porządnie... choć teraz ją trochę prześwietliłam, to i tak mam zamiar ją ciachnąć nisko... i albo wypuści nowe zdrowe pędy, albo zastąpię ją... powojnikami... ;:306
Dziękuję... ale chyba daleko mi jeszcze do profesjonalnych zdjęć... Obrazek

Obrazek

Wandziu, no to jest mi raźniej... myślałam że to mnie się już w głowie przewraca i szukam dziury w całym... ;:306
Moja Pomponella nawet mi się podoba, ale czekam aż urośnie trochę większa... na razie to tak wygląda, jak wskazują opisy - 80 cm...
Dzięki... ;:168

Obrazek

Gosiu, rozbawiłaś mnie... ;:306 nie odcinam nikogo, choćby i długo nie zaglądał.. wiem jak to jest, bo i ja czasem przez dłuższy okres nie piszę... choć zaglądam...
To hosting, który zażyczył sobie abym zapłaciła prawie 400$ i wtedy mogłabym udostępniać zdjęcia"osobom trzecim" jak to napisali... więc im podziękowałam...
Kiedyś.... dawno dawno temu... miałam chyba wszystkie rośliny świata jakie mogły być, a nawet więcej ... i rarytasy...
Teraz już tylko takie, które są wytrzymałe i jakoś pasują do całości... choć i tak mam puste miejsca w które nie iem co posadzić...
Mam bardzo dużo wiosennych cebul i wtedy jest gęsto, ale potem jak pousychają, to widać te pustki... i kompletnie nie wiem czym je wypełnić...

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Pustki jak pustki Gabrysiu ale liście np. po tulipanach długo zasychają a wtedy są nieciekawe i też zastanawiałam się czym je zasłonić.
Kwitnące wiosną tak mają i co tu począć :wink:
Na szczęście szybko zaczynają róże i możemy się na chwilę zapomnieć....tak jak ja u Ciebie. :D
Cudownie i tak letnio. ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Gabi :wit . No dobra, to jesteś usprawiedliwiona z tymi różanymi zakupami ;:306 . Mam nadzieje, że będą Ci dobrze rosły i kwitły ;:108 . Bardzo spodobał mi się ten duet powojników na ostatniej fotce ;:333 . Zdradzisz co tam rośnie ?? Pozdrawiam i spokojnego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie... :wit

Halżbiytko... no pustki, godom Ci... a że robię takie uniki, to tego na fotkach nie widać... ;:108

Obrazek

Ewelinko, ja też mam taką nadzieję, bo jesienne coś słabo rosną...
Duet powojnikowy to zeszłoroczny zakup... z początku myślałam że nic z nich nie będzie, bo coś je zżerało, ale po oprysku doszły do siebie...
... a są to Etoile Violette i Prince Charles...

Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gabi, co ja czytam - kupiłas róże :lol: Super, niech teraz pięknie rosną :D
Powiem Ci że ja nie mogę też doczekać się jesiennego asortymentu w sklepach. Nie żebym na jesień czekała, ale jak sobie pomyślę o nowych różyczkach, to czuję wielką radość. Przynajmniej takimi zakupami człowiek umili sobie jesienny czas.
Za wiele też nie poszaleję, bo z miejscem krucho, ale na kilka zawsze gdzieś się wciśnie :lol:
A co to za biały powojnik ? Zadowolona jesteś z niego.
Właśnie szukam włoskiego, takiego którego jeszcze nie mam i naprawdę bujnie kwitnącego :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”