Witaj Iwonko
Piękne zdjęcia Kalina super
Na dwóch ostatnich zdjęciach to kokoryczki ??? jeśli tak to mogłaby Cie prosić o zebranie nasionek ??? plis miałam niebieską i gdzieś sobie poszła
Miłego dnia
Iwonka zapewne kocha pająki.
Śliczne te Twoje kokorycze.
Kalina również , a że na starej działce.... co za różnica. Ważne, że ładnie kwitnie, tym bardziej że bielutka jak panna młoda.
Z deszczem, jak widzę u Ciebie podobnie jak u mnie. Można Można sobie co najwyżej porządnego guza nabić.
Oj tak, Tylko guza Lucynko, miała nadzieję, że popadało, ale chyba tylko posiąpiło, bo sucho nadal, a teraz w dzień słońce i wiatr, co suszy to co popadało w nocy Dorotka, toż o pożyteczne zwierzatki są Tereniu nawet siewki mogę podrzucić, czy jeszcze coś miałam Ci wysłać Tereniu?
Zuziu stara działeczka jest duża, tak ze 3 działki standard na ROD, a zagospodarowana była cała, wiele zakamarków, ścieżek, po tym wszystkim już śladu nie ma, teściowa nic tam nie robi, ja pozabierałam swoje rośliny, oczywiście te, które mogłam, starsze egzemplarze nie do przesadzenia zostały, no i dziki dokończyły dzieła, zniszczyły, zryły prawie całą działkę, mam tam tylko namiot foliowy a to dlatego, że pod domem wolę mieć , przechowuję w nim rośliny, a teraz już pomidorki posadzone i rosną. Nowa działka jest tylko moja, nikt mi nie marudzi, że przycinam, tnę, sadzę nie tam gdzie pasuje, mam taką jaka chcę mieć, a z biegiem czasu na pewno będzie jeszcze piękniejsza.
znasz powiedzenie-ciasne ale własne? lepsza mniejsza działka ale tak jak piszesz -Twoja,ja też nie wyobrażam sobie żeby ktoś komentował moje poczynania działkowe
Iwonko kochana, cieszę się, że w taki sposób podchodzisz do problemu starej i nowej działki.
Teraz już nikt nie będzie Ci się wtrącał i nawet jeśli coś się nie uda, to będzie to wyłącznie Twój problem.
A małżonka masz też zaangażowanego, pomaga Ci w miarę swoich możliwości i umiejętności.
Razem sobie świetnie poradzicie, czego Wam obojgu życzę.
Iwonko na rabatach mnóstwo roślin posadzone i trudno dopatrzec się wszystkiego. Dopiero przy kolejnym przeglądaniu wyłapuję ciekawe okazy a jest tego sporo.
Jesteś kolekcjonerką nowości - sadzisz, siejesz i masz
Ciekawa mnie obie roślinki < z tego zdjęcia >
Niestety u mnie Zawciągi szybko się starzeją bo zaraz mrówki w nie włażą i zrezygnowałam z nich Twoje są cudnie kwitnące a może ,ze rosną nad oczkiem Szkoda ,ze dziki zniszczyły działkę ,a może to i lepiej ,że się przeniosłaś bo cała praca poszłaby na marne a tak możesz cieszyć się roslinkami
Iwonko a ja nie zapisywałam co miałam ja wysłać, przypomnisz
Jest chłodno to roślinki wytrzymają, spojrzałam przed chwilą na termometr i już jest +3,5 st aż się boję
Iwonko co to jest http://www.fotosik.pl/zdjecie/859ee373f1fc570a ?
Dobrej nocy i jutro mokrego dnia