Róże i nie tylko w ogrodzie Wioli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i nie tylko w ogrodzie Wioli

Post »

Hmm dziwne to bo ja widzę zdjęcia :roll: :roll: .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wiolu cieszę się,że obudziłaś się z zimowego snu i zaczynasz planowanie oraz wysiewy.
Aminka muszę opolować i ziemię kupić koniecznie.Różyczki mam już klepnięte,do mnie przyjedzie Lady Emma Hamilton ale mam radochę ;:138
Odliczam dni,luty minie szybko,oby do przodu.Na balkonie w donicy przebija się kiełek albo tulipana albo krokusa :heja
Wiosna idzie ;:3
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Wiolu, cieszę się że myślisz już o wiośnie... ta zima stanowczo będzie za długa, ale ja to wiedziałam i mówiłam już o tym jesienią... ;:306
Ja się martwię tylko tym, że u mnie śniegu malutko, a znowu zapowiadają mrozy ... ;:222
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Dzień dobry Wioluś, fajnie, że już wstałaś, choć zapowiadają dalej mrozy. Zdjęć i ja nie widzę, ale jestem pewna , że coś wykombinujesz i nam je jeszcze raz pokażesz. Ładne róze planujesz kupić, szczególnie Wildeve jest ciekawa. Niestety jest tylko w jednej szkółce, a ja w tym roku z niej nie kupuję. Nie dokładaj zakupów, w ubiegłym roku nie udało mi się kupić wielu odmian, bo zbyt późno się , ale dzięki temu kupiłam inne :lol:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Kochani, taki troszkę nieudany ten mój start w nowym sezonie z powodu tych zdjęć.
Zupełnie nie wiem o co chodzi. Jedni widzą inni nie.
Moglibyście mi napisać jeszcze czy widać stare zdjęcia. U mnie zarówno na kompie jak i telefonie wszystko widać.
Edytowałam jeszcze raz poprzedni post i wkleiłam zdjęcia za pomocą fotosika.
Chyba będę musiała poszukać jakiegoś innego dobrego hostingu. Może ktoś coś mi poleci.

Grażynko, ja jeszcze nic nie sieję. Potem mam tylko kłopot jak roślinki wyciągają się na parapetach.
Poczekam nawet do początku marca. Posieję w domu a jak będzie cieplej to wyniosę do szklarni.
Te które nie wymagają wcześniejszego siania również posieję do gruntu. Zawsze to mniej zachodu :D

Ewelinko, wiosny jestem bardzo spragniona. Niestety widoki za oknem nie ciekawe. Wczoraj popadało śniegu i dziś znów bieluteńko. Chyba tak łatwo i szybko ta zima nie odpuści. Musimy uzbroić się w cierpliwość.
Wczoraj przeglądałam sklepy z różami i coś tam oczywiście wrzuciłam do koszyka, ale jeszcze nie zamawiałam. Sama nie wiem na co czekam. Trochę ta pogoda mnie chyba odstrasza przed klikaniem .

Aneczko, mam nadzieję, ze wszystkie upragnione panny zamówiłaś.
Zdjęcia jeszcze raz poprawiłam i mam nadzieję ze będą w końcu widoczne.

Witaj Alu Kochana. Jak miło że tak szybko się pojawiłaś ;:168 Zimy i śniegu mam już serdecznie dość. Poprzednie zimy przyzwyczaiły nas do zgoła innej aury a w tym roku daje popalić. Śniegu dużo, mrozy też srogie bywały. Ciekawa jestem jak przetrwały to róże, zwłaszcza pnące.
Ja póki co zrobiłam próby kiełkowania tych nasion, które zebrałam. Które nie będą rosnąć to dokupię i potem zacznie się zabawa w sianie. Lubię to robić, bo to taki przedsmak prac wiosennych, za którymi już tęsknię.
Co do Picassy, to też uważam że zmieniło się na gorzej. Chyba z 10 lat z niej korzystałam i było wszystko ok. Szkoda mi zmieniać na coś innego, bo mam tam ogromne ilości zdjęć. Wszystko w albumach, opisane ....
Wklejałam teraz przez kopiowanie myszką bo innej metody nie mogłam znaleźć.Znasz może jakiś inny sposób ?

Ewuś, mi też z wszystkich nowości najbardziej spodobała się Eisvogel ;:167 Może za jakiś czas będzie i u nas do kupienia. Też widziałam już ją na rosebook.
Na Jubilee tyle się napatrzałam u innych i naczytałam że mam ogromne oczekiwania wobec tej róży i dlatego też chcę kupić 2 sztuki. Mam nadzieję ze się nie zawiodę.

Aniu, już tęskno mi to prac w ogrodzie i do pierwszych kwiatuszków.
Chciała bym już zobaczyć choćby ranniki czy przebiśniegi.
Lady Emmę mam - piękna róża ;:167 w ogóle od jakiegoś czasu bardzo przemawiają do mnie takie kolory. Wcześniej lubiłam tylko bladawce, nie wyobrażałam sobie takich wyraźnych, energetycznych kolorków. Do wszystkiego jednak trzeba dojrzeć :D
Aminka można chyba dostać jedynie w TopDecor. W Casto... mają ich nasiona.

GAbi, no wykrakałaś z tą zimą :;230 Pocieszam się że jednak już bliżej niż dalej. Mam nadzieję ze to co teraz zapowiadają to już ostatnie podrygi zimy.

Ewuś, wgrałam jeszcze raz zdjęcia. Może w końcu będą widoczne :?
Jeśli nie będzie róż które mi się mażą to kupię na pocieszenie jakieś inne. Z Jubilee nie powinno być problemu bo są chyba w obydwu w których zamawiam. Resztę się zobaczy :D
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Wiolu dzień dobry!
Przejrzałam sobie Twój wątek i jestem pod wrażeniem. Bezdyskusyjnie znasz się na rzeczy. Piękne róże i nie tylko. Widzę, że nawet frezji się doczekałaś ( ile ja to już razy próbowałam ;:224 ). Pooglądam sobie jeszcze:)
A kącik rekracyjny ;:215 . Czy nie gościłaś u siebie kamery z programu ogrodniczego:)?
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Teraz widzę i te ostatnie zdjęcia.Poprzednio wszystkie oprócz nich.
Kwiatem Jubilee Celebration zachwycisz się (tak myślę) od samego początku. Na usztywnienie "szyjek" i krzewu trzeba trochę poczekać. U mnie już w drugim kwitnieniu w większości potrafiła utrzymać te swoje wielkie kwiaty. Mam 3 szt. od wiosny 2014. ;:167
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę się rozglądnąć w Casto za aminkiem:) Dziś wysłałam do Tantau meila w sprawie katalogu.Nowości mega,śliczne,chciałoby się zaprosić ślicznotki,ale na razie popatrzę i popodziwiam sobie:)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiolu, u mnie widać już... może miałam jakiś problem z odświeżaniem.
Piękne te nowości różane, napatrzeć się nie mogę.. chyba zajrzę na ich stronę nacieszyć oczy! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Nemezja/Karolinko - dziękuję za wizytę.
Frezje czasami sadzę do donic i z nowych cebulek zawsze mi zakwitają.
Tak w ogóle to dziękuję za przypomnienie. W ubiegłym roku nie miałam frezji, więc w tym przydał by się posadzić. CHoćby dla tego cudownego zapachu ;:167
Kamery telewizyjnej nie gościłam i nie mam zapędów w tym kierunku :wink:

Ewuś - 3 sztuki Jubilee to musi być widok ! Masz swój wątek ? Chciała bym zobaczyć Twoje cuda :D

Aniu, mi katalog przysłali chyba po czterech dniach od zamówienia. Czekam jeszcze na katalog Austina ;:65 TEż są fajne nowości, które na razie podglądam w necie :D

Basiu, ze zdjęciami to chyba u mnie był problem. Wkleiłam za pomocą fotosika i widzę ze już ich nie ma :twisted: Ale jak odwiedzam wątki, to widzę że u każdego nie ma, kto za ich pośrednictwem wkleja.

Zima niestety nie odpuszcza a wręcz znowu daje znać o sobie. Zamiast szukać w ogrodzie pierwszych wiosennych zwiastunów, muszę sięgnąć po 'kotlety' .
Uwielbiam angielki. Mam do nich ogromną słabość. Choć rośnie ich u mnie całkiem sporo, to ciągle mam ochotę na nowe odmiany. Stronę Austina mogła bym przeglądać godzinami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wiolu już widzę. ;:168
Karolyn Knight nie jest zbyt popularną różą tu, na forum. Co migłabyś o niej napisać?
Katalog Austina zamówiłam sobie jeszcze jesienią. I nadalgo nie mam. ;:145
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiolu piękne angieleczki pokazałaś ;:167 ;:167 Jakie dorodne i bujnie kwitnące ;:215 piękne!Zdjęcie Mounstead W. katalogowe ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Angielki katalogowo u Ciebie rosną.Crown Princesse z niebieską ostróżką to wspaniałe połączenie.Na wiosnę młode siewki podsadzę przy mojej ;:108 Lady Emma masz może fotkę? ;:224
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Wiolu, jaka jest Twoja opinia o Tranquillity ? Jakie na Tobie robi wrażenie ?
Z wątkiem to ja się zbieram i zbieram. ;:131
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też dołączam się do pytania Ewy o Tranquillity? Mam ją zamówioną.... Na Twoich zdjęciach wygląda obłędnie ;:167
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”