Jestem.Witam wszystkich cieplutko

Nie miałam weny na forum jakoś

Zimy prawie nie było,więc nie zdążyłam zatęsknić za ogrodem pewnie,bo już nie wyglądam na noski-zwiastuny wiosny.Czekam na wielkie bum.Na razie mam to ze strony
oczaru

Uwierzcie mi,na żywo jest stokroć piękniejszy a kwitnie już dobry miesiąc. Na pewno kupię czerwony,tylko nie mogę zdecydować się na odmianę.
Puzzle układam,bardzo mnie to wciągnęło,wcale się nie zniechęcam ,jeżeli mam trudniejszy fragment,tylko czasu chwilowo mniej,bo zaczyna się sezon i chcę pomóc mężowi a w dodatku zaplanowałam malowanie trzech pokoi.No i mój angielski zaniedbuję,bo pamiętacie,że chwaliłam się,że się uczę.Z aplikacji.Jakież było moje zdziwienie,gdy córka dzwoni i mówi,żebym nie zaniedbywała nauki,ja na to,że uczę się przecież,a ona "mamo,ja cię podglądam i trzy dni nic nie robiłaś". Ludzie,co za czasy? Ale mobilizuję się.Zdjęcie puzzli z przed tygodnia.Przypominam;4 tysiące

Sprzątam ogród,większość mam już poprzycinane,nie czekałam na kwiecień z różami i hortensjami,bo wszystko puszcza.Pięknie przezimowała
sośnica w gruncie.

Kwitną mi wczesne krokusy i przebiśniegi,ale za moment będzie kolorowo.
Aniu cieszę się,że jesteś,też zniknęłaś na trochę.Mam nadzieję,że zdjęcia już widzisz i internet działa bez szwanku. Pomidory koktajlowe siałam raz i wysiewają się co roku,są bezproblemowe.W tym roku wysiałam czarne,żółte i pomarańczowe.Tylko nie wiem,gdzie ja to posadzę
Lucynko widoki zimowe są teraz rarytasem,ja popędziłam z aparatem
na gorąco,bo to wiadomo,że zaraz byłoby za późno. Puzzle mnie relaksują,następnym razem pokażę aktualny stan.Nawet jak do wiosny nie zdążę,to zakładam,że będą deszczowe dni w tym sezonie
Zbyszku naprawdę? Nawet takiej bajkowej,czyściutkiej,dostojnej? Przecież tak jak szron potrafi namalować to nic mu nie dorówna.
Krysiu mistrzynią wysiewów to ja nigdy nie będę.Heliotrop nie wzeszedł ani jeden,kobea jedno nasionko,tak samo tunbergia. Ale na rozsadę poświęcę kolejny post,bo dzisiaj będzie za długo.
Po 4000 to ja już nie wyobrażam sobie zniżyć(

) się do tysiąca
Beatko kto tam odnajdzie się w tej pogodzie,ja tam nie zdziwię się,gdy tulipany spod śniegu będziemy odgarniać,ale póki co,wiosna idzie
Karolciu,mam nadzieję u ciebie zobaczyć ciemierniki,bo moje jak zaczarowane stoją w pąkach,w dwóch pąkach
JagiS a wiesz,że ja nie wiedziałam co układam? Myślę sobie jakiś zamek,ruiny a tu okazuje się,że to Wieża Babel. Tak właśnie w malarstwie jest przedstawiana.Od razu zyskały w moich oczach
Foxsowa podobno awokado też jest różne.Ja teraz mam pestki z tego ciemnego i ciekawa jestem jakie będzie,o ile będzie,bo nie wszystkie puszczają.Teraz nasadziłam pestek ( o matko,uleciało mi chyba ze względu na porę),córka przywiozła mi z Maroka owoce
Długo dzisiaj było,ale już teraz będzie na bieżąco mam nadzieję,a i wasze ogrody wiosenne zobaczę.
-- 15 mar 2019, o 00:55 --
No to jeszcze raz
oczar na dobranoc.