Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Ależ piękne dalie - chyba najbardziej podoba mi się Crossfield Ebony - to ułożenie płatków, to absolutny majstersztyk przyrodniczy. Wpadł mi w oko powojnik Morning Sky, muszę się mu bliżej przyjrzeć. Żeby tylko te clematisy chciały u mnie dłużej rosnąć...
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Franckowi to dobrze, nie dość miał wakacje to jeszcze po nich odpoczywa. :;230
Przepiękna kolekcja dalii, aż miło popatrzeć na ten festiwal barw i kształtów. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

'Bora Bora', 'Hawaii', 'Hy Clown', 'Wannabee' - śliczności!
Przypomniałaś mi, jak wygląda 'Peaches&Cream', bo moja jeszcze nie zakwitła :?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu,dalie cudowne i jak ich dużo,że nie można wyjść ,bo się ogląda i ogląda,pozdrawiam i miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu Oregon Rein cudna, ;:oj niedługo zostaniesz daliową królową. ;:180 Fioletowy mieczyk niesamowity. ;:215 Spokojnego wypoczynku. ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ponad setkę dalii?! Straciłaś?! ;:oj ;:oj
To ile Ty ich miałaś, skoro taki festiwal pokazujesz?! ;:63
Piękne są! ;:433 ;:433
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu twój Francek jak zwykle potrafi mnie rozbawić do łez ;:306 Cudak jeden :D Dwadzieścia hortensji...o matko co za strata :( Dalie za to ciągle dają po oczach ;:333 Mam tylko nadzieję, że nie dopadnie mnie ten wirus, bo ja warunków do przechowywania nie mam wcale ;:224
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Dalie masz przepiękne. Gdzie Ty to wszystko trzymasz w zimie?
Kotek wie gdzie cieplutko ;:215
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nie masz litości! ;:202
Dalie super! Teraz cudownie wyglądają. Ja o tej porze zachowuję się jak kot przy walerianie ;:306
Słoneczniki muszę posadzić w przyszłym roku i nawet wiem, gdzie to zrobię ;:306 Ale te wysokie, to z tych największych ziarenek?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Susza jest straszna. Ja muszę podlegać, bo dwa dni bez wody i wszystkie roślinki mają zwiędniete łebki. Twoje dalie wyglądają świetnie. Warto było napracować się wiosną dla takich widoków ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Dorotko kot się rozwalał, bo nie wiedział, co go czeka... Teraz już nie ma tak dobrze. Weterynarz usunął ropień u nasady ogona i teraz wygląda tak:
Obrazek Obrazek
Oczywiście i tak wsadza nos gdzie się da - tutaj ogląda prezenty urodzinowe, a ogon świeci golizną... ;:306

Ewelinko dalie to królowe lata i u mnie zajmują należne im miejsce - chociaż przez tę odległość, która dzieli mnie od działki nie mogę zadbać o nie jak należy. Ale trochę urozmaicenie w ogrodzie nie zaszkodzi :D
Obrazek Obrazek

Sylwio faktycznie te małe kuleczki wyglądają niesamowicie - w przyszłym roku musze je jakoś fajnie wyeksponować. Morning Sky jest u mnie pierwszy sezon, więc nie potrafię Ci na razie nic powiedzieć.
Obrazek Obrazek

Grażynko już mu nie jest tak dobrze - powiedziałabym nawet, ze jest bardzo nieszczęśliwy. Oby się pogoda utrzymała, to może reszta dalii zdąży zakwitnąć ;:108
To ogórki z sierpniowego siewu.
Obrazek Obrazek

Jacku Peaches&Cream to jedna z najwyższych dalii u mnie, ale nie kwitnie zbyt obficie. Dobrze, ze w ogóle, bo kilka jeszcze się ociąga. Dla Ciebie Hy Clown w pełnym rozkwicie - nie wiedziałam jak jej zdjecie zrobić, bo pomiędzy łodygę a płatki palca się nie da wsadzić - kwitnie "na okrągło" :D
Obrazek Obrazek

Martuś dziękuję ;:180 Ale i u Ciebie dużo pięknych dalii ;:173 Ale nie samym kwiatem człowiek żyje - te dwa daliowe krzaczki są teraz najbardziej przez mnie podlewane, najczęściej przytulane i najwięcej do nich gadam. No muszę podnosić na duchu, bo moja mama chodzi i się z nich nabija, że wielkie porosły, a kwiatków nie mają....
Obrazek Obrazek

Soniu Oregon Rein faktycznie świetnie się prezentuje ;:333 I kolor jest taki inny i kształt kwiatów. Fioletowy mieczyk, to jeden z trzech, które mi w tym roku kwitły - one u mnie lekko nie mają ;:224
Obrazek Obrazek

Lucynko no cóż - kwiaty odchodzą i robią miejsce dla innych. Tym sposobem w tym roku niewiele dalii pokrywa się z tymi z roku ubiegłego. Do spisu z natury ciągle się przymierzam i ciągle brak mi czasu.
Obrazek Obrazek

Małgosiu jak to mówią: potrzeba matką wynalazku :lol: - zachorujesz i jakieś miejsce się znajdzie.
Obrazek Obrazek

Kasiu na zimę wywozimy wszystko do domu, to się akurat półki na dalie zwalniają :lol: Kotek jest piecuch, ale też i rozrabiaka i powsinoga, więc sobie teraz zrobił "dobrze".
Obrazek Obrazek

Miłko ja bym mogła przy nich ciągle łazić, dotykać, głaskać.... Ale weekend się kończy i muszę wracać do domu ;:145 A tam właśnie dwie nowe zaczynają rozkwitać i wyglądają bardzo obiecująco, a mnie przy nich nie ma :evil:
Wyobraź sobie, że wszystkie te ziarenka są z tych wysokich słoneczników :lol:
Obrazek Obrazek

Marlenko u mnie też sucho. Na szczęście dalie mają zapasy w bulwach, więc dają radę ;:108 Ale np celozje po 5 dniach mojej nieobecności wiszą smętnie zgięte w pół.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nogi mnie bolą - złaziłam się strasznie podczas Święta Owoców i Warzyw. To moje łupy z soboty:
Obrazek

Kupiłam trzy powojniczki, a męczennicę dorzucili mi w gratisie. A dzisiaj poleciałam i dokupiłam sobie jeszcze powojnika Etoile Violet. Nastawiałam sie na hibiskusy syryjskie, ale było mało i takie jakieś przechodzone...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Wspaniałe zakupowe powojniki ;:138 a ile jeszcze u Ciebie kwiecia i różniastych pyszności ;:333 . Kot wygląda zabawnie a na tym krześle zaglądając na stół jeszcze bardziej ;:306 . Szkoda tylu dalii ale tak jak piszesz, jedne rośliny odchodzą a inne przychodzą i ciągle coś się dzieje ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

'Peaches & Cream' u Ciebie jedna z najwyższych? :shock: U mnie drugi rok i ma 50-70cm więc nie za wysoka :? Ale nareszcie zakwitła w ten deszczowy weekend :tan
Dziękuję za 'Hy Clown'; piękna! Taka "zaczesana" aż do samej łodygi jak u mnie 'Myrtles Brandy' :idea:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Super zakupy :D
Biedny kiciuś ;:174
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oj biedna kizia mizia, choć widać, że nawet po zabiegu humor mu dopisuje ;:333 Zakupy super.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”