Pięknie wyglądają takie poduchy floksów.
Gdyby w środku nich rosły tulipany, widok byłby przedni.
Nie myślałaś o takim rozwiązaniu ?
Jako obwódka rabaty też będą się wdzięcznie prezentować.
Sasanki wytworzyły sliczne pomponiki. Dużo jest takich roślin, które po przekwitnięciu dalej pięknie wyglądają. Mszycy jeszcze u mnie nie było, ale nie łudzę się, dotrze i do mnie
Marysiu, te żółte są średniej wysokości, grzecznie czekam na te wysokie
Grażynko, w środku były cebuli tulipanów i miały duże trudności z przebiciem się przez floksa. Już tak nie zrobię. Na obwódki jak najbardziej Miło, że do mnie zajrzałaś
Iwonko, a ja walczę ze mszycami na różach, które stoją na balkonie i z mączniakiem
Ewuś zdjęcie białego floksa i pomponików sasanek piękne. Mączniaka współczuję, biegałam dziś oglądać Chopina, bo jego też lubi mączniak. Urokliwe to miejsce z pęcherznicą, ubiorek pięknie rozjaśnia rabatę. Też mam pęcherznice, wycinam im sporo pędów, głównie najstarsze, lub brzydko odstające. Mają zdecydowanie lepszy wygląd, choć u mnie są przy siatce.
Soniu, sasanki ubóstwiam w każdej fazie. Jeżeli chodzi o pęcherznice to podjęłam decyzję o jej przesadzeniu. Muszę coś tam pozmieniać bo jakoś tam ponuro. Miałam dzisiaj jechać, ale zanosi się na deszcz i nie wiem co mam robić
Ewa, współczuję mączniaka, a mszyce też mam. Po powrocie z urlopu okazało się, że zdążyły się już ułożyć warstwowo. Chyba czekały na mój wyjazd poza mszycami znalazłam wczoraj jedną gąsienice zakamuflowaną w listku. Skończyła tragicznie niestety przez obfite opady lilie dostały jakiegoś grzyba, no i na przetacznikach pojawiła się moja królowa lata, a teraz chyba będzie i wiosny - czarna plamistość. Zaraz idę z nią walczyć
Ja tez zaczynałam od zwykłych odmian irysów, ale te żyłkę też mają swój urok. Ja osobiście bardzo je lubię i wciąż mam w ogrodzie, choć pięknych odmian przybyło blisko 100.
Masz bardzo rozwinięte pąki róż - trochę słońca i będą piękne kwiaty
Alania, te róże zimowały w domu dlatego maja takie pąki. Na działce dużo słabiej. Te żółte iryski lubię bo zawiązują kwiatów i ładnie pachną
Spodobały mi się azalie to wczoraj będąc w Pisarzowicach dokupiłam dwie kolejne. Kupiłam pachnące, zapach maja powalający Soir de Paris i Chanel. Będą rosły przy ławeczce.
Kwitnie Żółta magnolia
-- 19 maja 2016, o 20:48 --
Jednak pęcherznica zmieniła miejsce. Teraz tutaj będzie rosła. Przycięłam ją troszkę i lepiej wygląda. Ciekawe, czy zakwitnie, oj co ja piszę, czy ona tą przeprowadzkę przeżyje
Ewuniu, pochwal się jakie to odmiany, bo jestem strasznie ciekawa żurawkę, tę bardziej czerwoną mam u siebie od zeszłego roku i za każdym razem kiedy koło niej przechodzę nie mogę się napatrzeć taka jest śliczna. To jedna z moich ulubionych
Żurawkę kupiłam dla koleżanki. Moje są ostróżki : Sungleam, Red Caroline, Green Twist, Pure White
Jeżówki : Dixie Belle, Meteor Yellow, Piccolino, Secret Love.