Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

BASIU znalazłam jeszcze jeden link a propos Lewizji może sie przyda http://www.dobrepole.pl/Lewisia%20cotyl ... t_279.html
GABI na mich różach jeszcze nie widziałam nigdy rdzy to ciekawe u mnie zaż szaleje mączniak bo zero przewiewu .Zielska za siatkę skutecznie hamują przepływ powietrza.Dzisiaj znów zrobiłam drugi oprysk Substralem [ pierwszy robiłam w marcu a powinno się robić co 21 dni ] może to pomoże w jakiś sposób .Może spróbuj tego Substrala 2w1 do róż.Myślałam ,ze pomoże woda z sodą i Biosept niestety coraz więcej krzaczków dostawało grzyba więc musiałam zastosować .jestem ciekawa czy teraz to pomoże
BEATKO Doktorek pokazał dopiero 4 kwiaty a Maigold tez dopiero zaczyna gdzie tam przekwitanie
KAROLCIA Olę znam osobiście Krysię tylko z forum rudej niestety nie znam .Przecież ogrodniczki to wszystko wspaniałe dziewczyny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu - cudnie u Ciebie i cudnie fotografujesz. Jesteś dużą szczęściarą, że tak pięknie Ci kwitną już różyczki. Doktorek faktycznie uroczy. Ładne rododendrony, ale najbardziej zauroczyły mnie maluchy wśród kamieni.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jakie juz kwitnienia róż piękne, a u mnie wszystko nadal czeka na deszcz, ja chyba w tym roku nie doczekam się swoich kwitnień, ciągle sucho ;:185
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Co Ty robisz Jadziu że masz takie zdrowe liście na rododendronach, u mnie ciągle brązowieją od dołu,fajnie że podajesz nazwy, bo zaraz sobie zgapiam :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Doktorek ma piękne, aksamitne kwiaty. Taki wczesny ogród, to sama przyjemność ;:108 U Ciebie sezon trwa chyba bardzo długo, dłużej możesz paść oczy i inne zmysły ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TOSIA wtorek mam zajęty, bo muszę jechać z Agatką do weta na 11 jestem już umówiona.Nie wiem o której będą ja potem mogła odebrać .Musi mieć usunięte 2 zęby, bo są w fatalnym stanie .W tej chwili jest na antybiotyku. Szkoda, bo chyba szykuje się jakieś spotkanie czy dobrze kumam ????? ;:174
IWONKO Doktorek ma cudowne aksamitne kwiaty i cudownie pachnie .Zbieram jego płatki i zasypuję cukrem .Potem dodaję do herbaty .W tym roku muszę nazbierać ich więcej Następny wielkolud cudnie ukwiecony to Alpenfee ta pachnie również zabójczo nawet Maigold, a zauważyłam to dopiero w tym roku również cudownie pachnie ;:167 Stałam dzisiaj obok niego i się podniecałam tym zapachem
RENIU nic nie robię moim Rh tylko wiosną je zasilam nawozem do borówki albo siarczanem amonu .Dawałam też czystą siarkę .Może Twoje mają za słabe pH moje podlewam tez gnojówką z rabarbaru .Musiałabyś jednak zapytać fachowców .Szkoda ,ze nie ma Moniki ona pomogła mi wyleczyć mojego pierwszego Rh .One mają zbyt płytki system korzeniowy i może mają za sucho nie mam pojęcia co dolega Twoim .Swoje wszystkie azalie i Rh mam sadzone na mikoryzie i gdy się pochylam ,zeby coś wypielić cudnie pachnie grzybnią .Uwielbiam ten zapach lasu
IWONKO spektakl dopiero sie zaczyna a jak wiesz mam ich mnóstwo .Jednak zauważyłam ,ze Rhapsody nie ma pąków a raczej ma tylko 2 szt na wielki krzew.Dzisiaj poprzycinałam każdą łodyżkę bez pąku i obejrzymy co będzie dalej .Jeszcze się z tym nie spotkałam na taką skalę .To samo Chantal Morieux ona również ma tylko parę paków .Czyżby te wszystkie ,które jesienią przesadzałam tak na to zareagowały ???. Jednak przesadzany Arthur Bell czy The Pilgrim mają pąki ;:224 Co jest grane
EWCIA lubię te maluszki i mam ich dosyć sporo ,bo chcę ,żeby mi zadarniły glebę pod różami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu, dużo już masz róż w paczkach.U mnie jeszcze nie tak duzo.
chyba masz cieplej u siebie:)
I chyba dużo w ogóle masz róż :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, ja Sarai miałam na myśli, że już przekwita.... ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu podziwiam Dr Jamain cudny ma kolor! U mnie tez już maleńkie pączki na różach i jak będzie tak ciepło to pewnie wreszcie zobaczę kwiaty ;:306
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu,,,dziękuję za ten preparat do róż jest rewelacyjny ,,róże wyglądają zdrowo
i jeszcze z tej serii kupiłam do oprysku i do tej pory mszycy na różach nie ma ,,a innymi latami
to ledwo coś się rozwinęło zaraz było mnóstwo mszycy ,,,,
U Ciebie jak zwykle piękne zdrowe róże i oczywiście nazwy,,ja teraz posadziłam pnącą sympatię
podobno powtarza kwitnienie na jesień ,,przekonam się,,,
Pozdrawiam serdecznie ;:167
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

STASIU niezmiernie się cieszę ,że mogłam pomóc w doborze preparatu .Niech kwitną Twoje róże i cieszą .Sympatia tak jak Doktorek powtarza lecz bardzo skąpo jednak w pierwszym roku nie liczyłabym na powtórkę.Wreszcie trochę mi podlało i róże z pewnością jutro buchną kwieciem ;:167 Przydałoby się trochę więcej lecz jestem zadowolona i z tego
MARYSIU Doktorek ma cudne aksamitne kwiaty i ten kolor i zapach ;:167 Mam jednego ukorzenionego patyczka Fresji bo tak jak obiecałam musiałam sprawdzić.U mnie prawie wszystkie są juz w blokach startowych i za chwilkę będzie festiwal
BEATKO Sarai nadal jest w kwiatach one się nic a nic nie starzeją, także nie straszne im upały jakie ostatnio były.To dzisiejsza fotka

Obrazek

ANIU prawie wszystkie róże są mocno zapączkowane i na większości widać już kolor.Róż mam około 100 może ciut mniej, bo teraz 3 wypadły .Musiałabym znów zrobić inwentaryzacje :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

No ,ta róża powala na kolana ;:215 ;:215 taki kolos obsypany kwiatami ;:333
A możesz przypomnieć co, to za preparat o którym mówi Stasia ,że po nim tak rosną Ci róże.
Jadziu już tylko patrzeć jak wszystkie różyczki ukażą swoją krasę. :tan
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne kosaćce! Granatowy z białą bródką i białymi żyłkami widzę po raz pierwszy ;:333
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, jak weszłam do Ciebie to aż zatkało mnie z wrażenia ;:oj Róże pięknie zaczęły swój pokaz ;:138 Maigold niesamowicie oblepiona kwiatami, a ta nówka Sarai Hit zapowiada się niezwykle interesująco. O Doktorku to nawet nie wspominam, bo wiemy dobrze jak cudne ma kwiaty. Wyglądam jego kwiatów z niecierpliwością ;:65 Wreszcie doczekał się na porządną podporę i teraz mogę go wreszcie okiełznać. Nie będzie już tak rósł do nieba :wink:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Moja róża zakwitła. CUDO masz Jadziu.
Tego cudnego orlika z domowego ogródka muszę przenieść na działkę.
Ciekawe jakie będą siewki obok niego.
Pierwszy raz takiego widzę.
W piątek będę zmotoryzowana, więc zjawię się.
U nas pokropiło i susza straszna.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”