Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Aniu, przykro mi, że straciłaś zdjęcia ;:4 . Może chociaż część uda Ci się odzyskać. Ja jestem w tej dobrej sytuacji, że mam dwa laptopy, więc i miejsca na dyskach dużo. Ale pomimo to, starsze zdjęcia po prostu kasuję i już. W zasadzie co roku się powtarzają. Co prawda róże rosną, rabaty się zagęszczają, więc trzymam tylko te porównawcze zdjęcia. A portrety po sezonie w większości usuwam, zostawiając tylko te najładniejsze.

Swoich róż jeszcze nie cięłam - za wyjątkiem tych przesadzanych. Kopce w większości już rozgarnęłam, zrobiłam oprysk miedzianem, wysypałam wióry, a od wczoraj sadzę nowo przybyłe panny. Dzisiaj ramion i rąk nie czuję i chyba będzie przymusowa przerwa, bo już w nocy zaczęło lać. Pada z przerwami i nie wiem czy uda mi się coś dzisiaj posadzić. Zostało mi jeszcze czternaście sztuk, ale przy takiej pogodzie na pewno nie dam dzisiaj rady. No nic, niech się moczą dalej.
Cudne kompozycje bratków ;:138
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja nagrywam zdjęcia na płyty. Wcześniej trzymałam na pendrivach. Zrezygnowałam z tego, bo niektóre jakimś cudem przestały się otwierać.
Do roślinek też gadam, narzędzia też gubię. No to chyba mamy typowy schemat zachować ogrodniczych.
Prześliczna wiosna u Ciebie na balkonie :).
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu co do zdjęc to ja mam konto na Picasa Web. Trzymam tam zdjęcia już od wielu lat i nawet jak pokasuję z dysku na kompie, to tam i tak są. Ja jestem zadowolona z tej opcji. Niema żadnych opłat, mogę tworzyć dowolne albumy, podpisywać. Potem, gdy chcę wstawić zdjęcie na forum to już nie wgrywam przez fotosika czy coś innego, lecz wstawiam linki bezpośrednio z Picasa. Przynajmniej zdjęcia z wątków mi nie znikają. Jedyny 'kłopot' to taki że trzeba każde zdjęcie wgrać, a jak rozmiar duży to trochę schodzi. Można wcześniej w jakimś programie je pozmniejszać i wtedy leci szybko.
Na balkonie wiosna na całego. Obyś miała rację z tą temperaturą w przyszłym tygodniu. Rozpoczęłam cięcie róż i skończyć nie mogę, bo albo wieje, albo leje :(
Powojnikowi daj szansę. Może się zdarzyć że odbije od korzenia. Mi już kilkakrotnie tak się zdarzyło.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie obsadziłaś pojemniki. Od razu tak wesoło się zrobiło. Ja niestety nie mam jeszcze ani jednej sadzonki bratków. Ciągle się wybieram na zakupy, ale jakoś się do tej pory nie składa.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu wiem ,że Tereska,Doktorek i LO są mistrzami w tej dziedzinie dlatego się cieszę ,ze je mam .Zanim zakwitna wielkokwiatowe to mogę juz cieszyć się różanymi kwiatami .Swoje fotki trzymam na dysku komputera i co roku zgrywam je wszystkie na pendrivea .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Piękne te Twoje bratki i stokrotki. Za powojniki mocno trzymam kciuki , może jeszcze dadzą radę. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu śliczne zestawieniu bratków ;:138 i inne też ;:333
Jak tam Twoje róże bo u mnie niektóre wątpię czy odbiją :roll: co za dziwna zima :roll:
oczekuję na tulipany :D pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu takie kolory energetyczne na rabatach są nam potrzebne. ;:108 Krokusy w kępie piękne. ;:oj Moje już przekwitły. Róże szybko ruszyły, tylko na ciepło czekają, jak my. :) To zdecydowanie gipsówka, moja identycznie wygląda. Balkon i kolorowy, i zielony. ;:215 Zdjęć szkoda, ale ile pięknych jeszcze zrobisz.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
Też mam zastawione wszystkie parapety .
Moje frezje też już wypuściły liście. Miałam pełne i pojedyncze, takie jak Twoje .
Te pojedyncze wszystkie wzeszły a z tych pełnych na 10 cebulek pokazały się tylko cztery.
Zastanawiam się, czy ich nie zasilać nawozem do kwitnących ?
U nas jeszcze tak ciepło nie było. Mam zamiar dopiero w nadchodzących dniach wziąć się poważnie za róże.
Czy mogę jeszcze zrobić im oprysk miedzianem , jak myślisz?
Miłego weekendu :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu jaka szkoda zdjęć ;:145 Lubię sobie poogladać również stare, żeby sprawdzić co się zmieniło :wink: Zazwyczaj robię kopię zapasową na pendrivie i nigdy nie znikły mi same z siebie :shock: Nie mam pojęcia jak to się mogło stać. W tym roku narobisz sobie nowych, jednak rozumiem twoją złość. Piekne masz te kompozycje :roll:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, przykra sytuacja ze zdjęciami, domyślałam się jak musu być przykro i jednocześnie żal i złość. Ja swoje fotki mam na dysku laptopa i co jakiś czas zgrywam na płyty (tzn. aktualizuję je).
Balkonowy klematis jakiś późniejszy jest? Może jeszcze wypuści coś zielonego? Ja niestety zrezygnowałam z uprawy tych roślin na balkonie - mimo odpowiednich warunków do życia i zimowania nie przetrwał mi ani jeden. Ale za to lilie przezimowały w moim balkonowym ogródku ;:138
Frezjami nie martw się, u mojej ciotki też zawsze wyrastają dłuuuugie liście, a po dłuższym czasie kwitną już na świeżym powietrzu w słońcu.
Bratkowe mordki jak zawsze urocze.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, u Ciebie już pękają paki magnolii a u mnie jeszcze niestety nie
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja swoje zdjęcia trzymam na dysku d, ale tak jak Jadzia zgrywam na palucha.
Pisałaś, żebym zwolniła, ale chyba w tym roku to nie jest mi pisane
Do tej pory miałam nie dosyć, że bardzo dużo pracy w pracy, to cały dom jest na mojej głowie, a w dodatku pomagałam rodzicom w opiece nad babcią i wujkiem. Babcia właśnie zmarła. Myślałam, że będę miała trochę więcej czasu dla siebie, ale okazało się, że rodzice, którzy do tej pory trzymali się dzielnie, nagle sami potrzebują pomocy. Więc nie mam innego wyjścia tylko znowu podzielić swój czas. Ale powoli wysiadam
Widziałam, że Twoja panienka wypoczywa na działeczce na posłanku. Musze pomyśleć o takim dla Flesza, bo coraz bardziej chyba odczuwa reumatyzm. Tylko czy onm będzie chciał na czymś takim leżeć?
Próbowałam w sobotę położyć mu taką mini poduszke. Nawet nie chciał na nią wejść
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Witaj Aniu :wit
Fotki jak zwykle cieszą oczy - kompozycje radosne i aż miło zerkać do Twojego wątku.
Sama kiedyś straciłam zdjęcia i wiem jak się to przeżywa - moje fotki to były pierwsze miesiące z życia córci myślałam, że oczy wypłaczę.
Do dziś źle wspominam ten okres, tym bardziej, że do całego zamieszania z utratą zdjęć przyczyniła się osoba trzecia, a nie ja.

Pozdrawiam słonecznie z północy ;:3 ;:100
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, współczuję z powodu zdjęć. U mnie wszystko siedzi na dysku, a pod monitorem od pół roku czekają płyty żeby wszystko zgrać. Chciałam usuwać te najwcześniejsze, ale eM stwierdził, że kilka płyt to przecież nie majątek, a skoro mam takie archiwum i biegałam z aparatem to przecież szkoda teraz wyrzucać. O hosting się nie boję, bo mam u eMa na serwerze.. czasem tylko jak go wkurzę to mi grozi, że zacznie pobierać opłaty, albo niechcący kliknie mu się usuń folder :;230 ;:306
PS. F=moje frezje poszły już z donicą do ogrodu, większość wypuściła listki ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”