Nie mam po prostu szczęścia do niego albo mam pecha do nasion, zawsze mi takie pojedyncze mizeroty wychodzą.
Kwiatuszki Filigranowej cz.VIII
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.VIII
Ale masz super koperek! To jakaś specjalna odmiana, doniczkowa?
Nie mam po prostu szczęścia do niego albo mam pecha do nasion, zawsze mi takie pojedyncze mizeroty wychodzą.
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Warzywnik balkonowy pokazowy a na widok tych Twoich różnej maści sałat aż ślinka cieknie
Pozdrówka.
Pozdrówka.
Dziękuje za odwiedziny - zdjęcia niebawem porobię i wstawię;).
GrazynaW kochana najzwyklejsze nasionka zakupione z Biedronce , ale do donicy zawsze wysiewam 2 paczki nasion i robię tak- robię zagebienie i do niego daję nasiona następnie mocno podlewam wodą i zasypuję ziemią tak na 2-3 cm i ponownie podlewam i do momentu aż wykiełkują utrzymuję mocno namoczoną ziemię.
raflezja -Iwonka masy rację - w 100% - myślałam aby kiedyś kupić ROD ale u nas ceny są z kosmosu 20-30 tysięcy zł , a z 1 pensji nie jest łatwo taką kwotę uzbierać- cóż zadowolę się moim balkonem - wkrótce coś na nim przybędzie ciekawego;) plan mam już i część rzeczy zakupiłam jeszcze po 1 muszę pojechać;). Ale zawsze chętnie służę pomocą przy pracach ogródkowych jak mam tylko wolny weekend.
ewa321 to jest pieris variegata- ładnie rósł mi w domu ale okazało się ,że to ogrodowa roślina więc wyrzuciłam go na balkon:D:D ,a sałatki trzeba skubać i jeśc bo one dość szybko rosną;)
Kasiula17 pewnie,że sałata da radę, miałam już w zeszłym roku i do jesieni gościła na balkonie;)
brombiel Aguś uwielbiam to określenie"grządki przenośne"
Teraz siedzę na balkonie i słucham koncertu ptasiego
ale chłodek przychodzi już i za chwilę mnie wygoni z niego 
GrazynaW kochana najzwyklejsze nasionka zakupione z Biedronce , ale do donicy zawsze wysiewam 2 paczki nasion i robię tak- robię zagebienie i do niego daję nasiona następnie mocno podlewam wodą i zasypuję ziemią tak na 2-3 cm i ponownie podlewam i do momentu aż wykiełkują utrzymuję mocno namoczoną ziemię.
raflezja -Iwonka masy rację - w 100% - myślałam aby kiedyś kupić ROD ale u nas ceny są z kosmosu 20-30 tysięcy zł , a z 1 pensji nie jest łatwo taką kwotę uzbierać- cóż zadowolę się moim balkonem - wkrótce coś na nim przybędzie ciekawego;) plan mam już i część rzeczy zakupiłam jeszcze po 1 muszę pojechać;). Ale zawsze chętnie służę pomocą przy pracach ogródkowych jak mam tylko wolny weekend.
ewa321 to jest pieris variegata- ładnie rósł mi w domu ale okazało się ,że to ogrodowa roślina więc wyrzuciłam go na balkon:D:D ,a sałatki trzeba skubać i jeśc bo one dość szybko rosną;)
Kasiula17 pewnie,że sałata da radę, miałam już w zeszłym roku i do jesieni gościła na balkonie;)
brombiel Aguś uwielbiam to określenie"grządki przenośne"
Teraz siedzę na balkonie i słucham koncertu ptasiego
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taki balkonik to rozumiem
nie dość, że ładny i kolorowy to jeszcze poniekąd smaczny... 
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Tak jak już wspominałam na balkonie małe zmiany;).Czekałam aż pogoda pozwoli już na dłuższe posiedzenie na nim i na skrzyni powstał kącik do siedzenia i wypoczynku;)

pelargonia

dla Grażynki koperek-

A następnym razem relacja z domowych;)
passiflora

pelargonia

dla Grażynki koperek-

A następnym razem relacja z domowych;)
passiflora

- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Siedzisko super! Podusie tez śliczne 
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
- brombiel

- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Nie no super to wygląda...zaprasza do skorzystania

Życzę miłego odpoczynku w nowym kąciku
.
Koperek rzeczywiście rewelacyjny, a zapowiedź następnego razu
. Intrygująca jest ta passiflora ...
Koperek rzeczywiście rewelacyjny, a zapowiedź następnego razu
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Teraz można leniuchować cały dzień, piękny wypoczynkowy kąciak 
Oj Kasiula ,a kto do pracki pójdzie zarobić na te wszystkie chciejstwa?:P
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Ale fajne siedzisko ,obyś miała dużo czasu na relaks w takich pięknych poduszkach 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Kasia1007
- 500p

- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Pozostałe roślinne widoczki również super
Sałaty ładnie rosną, ja uwielbiam je na kanapkach i w sałatkach. W moim dzieciństwie sałata często gościła u nas jako dodatek do drugiego dania polana śmietanką.
Hosta śliczna, bardzo je lubię, podobnie, jak ślimaki... W zeszłym roku ponoć całe były przez nie obgryzione. A wiesz, że ich listki są jadalne? Sama jeszcze nie próbowałam, ale wiem, że można je dodawać do kanapek, sałatek itp.
Kącik wypoczynkowy pierwsza klasa
Sałaty ładnie rosną, ja uwielbiam je na kanapkach i w sałatkach. W moim dzieciństwie sałata często gościła u nas jako dodatek do drugiego dania polana śmietanką.
Hosta śliczna, bardzo je lubię, podobnie, jak ślimaki... W zeszłym roku ponoć całe były przez nie obgryzione. A wiesz, że ich listki są jadalne? Sama jeszcze nie próbowałam, ale wiem, że można je dodawać do kanapek, sałatek itp.
Kącik wypoczynkowy pierwsza klasa
O Kasiu jaka fajna informacja na temat hosty - poczytam w internecie na ten temat jadalności ich liści;)
- Kasia1007
- 500p

- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Poczytaj, poczytaj
Sama nigdy nie próbowałam, więc niestety na temat smaku nie mogę nic napisać. Czytałam, że do sałatek np. najlepsze są młode listki. Można przyrządzić je na wiele sposobów - gotować na parze, usmażyć w panierce, potraktować jak szpinak, listki mogą również posłużyć do owijania gołąbków. Mnie jakoś trudno się przemóc, żeby spróbować - może to głupie, ale listki hosty przypominają kształtem troszkę liście konwalii, które są trujące (jak i cała roślinka przecież) i mam opory. Poza tym, jak sobie tylko pomyślę o tych wszystkich ślimakach, które mogły po nich pełzać, to bardzo skutecznie mnie zniechęca do eksperymentowania. W ogrodzie staramy się nie używać żadnej chemii (wyjątkiem są róże) i pewnie dlatego ślimaków mamy całe multum.
Filodendrony rosną:)

ilselmanii

ficus elastica variegata

begonie kwitną

cissus amazonica

kwitnąca

ilselmanii

ficus elastica variegata

begonie kwitną

cissus amazonica

kwitnąca