Mój kawałek raju ... cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.7

Post »

Dzień dobry,
Proszę o pozwolenie na zwiedzenie cudnego ogrodu.Program obejrzałam ,Gratulacje, ale nie zdawałam sobie sprawy, ze mijałyśmy się wcześniej bo jakoś do Twego wątku nie trafiłam wcześniej.Ogród cudowny taki swojski w moich klimatach.Nie luboę ogrodów pod sznurek i bardzo uporządkowanych, nawet jedno kolorowe mnie denerwują. Twój jest idealny będę podglądać i czerpać inspiracje ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Lidziu synuś jak jedzie do mamci to w połowie drogi już jest szaleństwo w aucie ;:50
Warto powspominać bo wtedy ponure dni szybciej miną ;:oj
Tereniu styropian budowlany i klej do styropianu, można też kupić na allegro ale to większy koszt ;:174
Ponuro u mnie słoneczko gdzieś daleko powędrowało ;:145
Jadziu u mnie tyż ponuro i nawet nie wychodzę aby się nie zeźlić bardziej ;:306
Wszystkie synusie i mamcia wygłaskane ;:333
Julciu witam serdecznie w moich skromnych progach ogrodowych :wit
Mijałyśmy się u Marysi Maski ;:167 zapraszam zatem do spaceru teraz u mnie ;:65

trochę ciepełka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu rano wszystkich domowników zwołałam, bo moja przyjaciółka z forum ma swoje 5 minut w ogrodzie, wszyscy oglądaliśmy z zaciekawieniem, było super, tak jak mówisz to wspaniała rehabilitacja i w końcu moi domownicy to też zrozumieli, że ogród jest dla nas odpoczynkiem i rekonwalescencją po chorobach, dziękuje Marysiu ;:196 , mała ogrodniczka tez pięknie wyszła,wygłaskaj je ode mnie ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu co to za krzew czy drzewko http://images83.fotosik.pl/167/b6eab06a9a3301af.jpg ma ładne kwiatuszki.Ja też twierdzę ,ze ogródek jest niczym najlepszy lekarz leczy wszystkie dolegliwości.Tu zapominasz o zmartwieniach i chorobach.Mój m się ze mnie śmieje jak mówię ,że idę na chwilkę :wink: a wracam za 2-3 h Fajnie trwa ta chwilka :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu witam i bardzo dziękuję za radę ;:196
Agapanty już przywiezione do domu ale może zrobię sobie takie kartony na hortensje ogrodowe - wypróbuję :D
piękne cieplutkie wspomnienia ;:215 ;:215
Czy to berberys tak ładnie bielutko kwitnie ??
Wspaniałe są te chwile w ogrodzie ;:108 ;:108 i co niektórym trudno zrozumieć nas ;:306
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu to berberys z filmu? jaka to odmiana bo moje inaczej kwitną, na pewno są młodsze ale i kwiatki maja inne.
He! ja też w pewnym momencie doszłam do zdrowia dzięki ogrodowi. Codziennie szłam metr dalej ;:65 aż doprowadziłam ogród do stanu jakiego nigdy wcześniej nie widziałam ;:oj
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ja jeszcze raz z pytaniem ;:180 co jest na piątym i siódmym zdjęciu ?? oba kwitnące na żółto ??
Jak ja mało jeszcze wiem :oops: :oops:
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witaj Marysiu ;:138
Z ogromną przyjemnoscią obejrzeliśmy z rodzinka Twój kawałek raju.
Tym bardziej, że też kiedys robiłem za Maję, a ty byłaś wspaniałym przewodnikiem.
Mam nadzieję, ze wszyscy juz widzieli , ale tak dla utrwalenia
http://majawogrodzie.tvn.pl/345,W-ogrod ... cinek.html
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu z dużą przyjemnością obejrzeliśmy Twoje włości w niedziele, będąc w Wiśle do śniadanka taki piękny ogród. Duże gratulację dla Ciebie ;:138 Bajkowe miejsce ;:oj Zwiedzałam go, jeszcze ze śp. M... wróciły wspomnienia. Może uda nam się znów spotkać w przyszłym sezonie ;:196 Obowiązkowo będę w Chorzowie na wystawie i namawiam T, żeby się wybrał ze mną w lutym do Poznania na Gardenie. Czekają u mnie jeszcze hortensje do posadzenia i oby w piątek przyszło to zapowiadane ocieplenie, to posadzę po pracy ;:170

Pozdrawiam bardzo bardzo serdecznie, nie wiem gdzie mi się wcześniej zapodział Twój wątek ;:218
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Marysiu gratuluję pięknego ogrodu...tworzonego sercem, duszą i własnymi ręcami ;:138 ;:167
...widziałam kilka razy program :D
Takie ogrody można oglądać i się nie znudzą. ;:168
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu to, że masz piękny ogród już Ci pisałam. Odcinek "MwO" obejrzałam z wielką przyjemnością. Jednak zdjęcia zamieszczone w wątku dały mi pełny obraz. Ileż Ty masz ciekawych roślin i to całe kolekcje! Jestem pełna podziwu.
Zatrzymałam się dłużej przy irysach. I chyba nawet udało mi się rozpoznać kilka Twoich NN.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/bb637ba6565c9564 wydaje mi się, że to 'Ballet Lesson'
http://www.fotosik.pl/zdjecie/0001b914742917a9 'Cisza przed burzą'
http://images77.fotosik.pl/587/21c8c52ff770e749.jpg to może być pumila 'Smart', choć nie jestem pewna
http://www.fotosik.pl/zdjecie/416ff84143ea3b61 pumila 'Weiss' - kosaciec niski biały
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Iwonko mnie jak smutno i źle idę zaszyć się w moich krzakach i odzyskuję równowagę ;:159 za mną z nosami przy ziemi wędrują moje kudłate wszystkie szczęścia ;:167 najmniejsze moje szczęście wygłaskane ;:333
Jadziu powiedz M że szczęśliwi czasu nie liczą ;:oj to jest berberys ;:108
Tereniu to berberys ale niestety coś się stało i usechł w ciągu miesiąca ;:174 dzisiaj spędziłam większość dnia w ogrodzie bo była piękna pogoda i jak to stwierdził M liczyłam chwasty które zostały po lecie, złośliwiec ;:134
Tereniu na piątym zdjęciu jest wilczomlecz złocisty a siódmym łubinnik ;:333
Marysiu to nie berberys z filmu, ten kwitnie wcześniej a ten z filmu ma żółciusieńkie kwiatuszki w formie zwisającej girlandy
Ja Ci mówię jeszcze dojdziesz w swoim ogrodzie dalej i będzie potrzebna letnia kuchnia aby nie biegać do domu :tan
Jurku obiecywałeś latem, że mnie odwiedzisz i co ..... skończyło się na obietnicy ;:174
Dziękuję za promocję mojego raju ;:162
Anetko mam nadzieję, że w lecie albo wiosną nasze spotkanie dojdzie do skutku ;:108
Masz w takim miejscu działkę, że azalie, rododendrony, hortensje mają super warunki, może jest trochę za sucho ale gleba dla takich właśnie roślin ;:215
Elżbietko dziękuję bardzo w imieniu mojego raju jaki sobie stworzyłam, masz rację to wszystko moimi ręcami ;:138
Halinko witam w moich włościach :wit pasję do kolekcjonowania roślin zaszczepił we mnie mój znajomy, zapalony kolekcjoner P.Stasiu i tak to już ciągnę ładnych parę lat ;:oj
Dziękuję za rozpoznanie irysków, już dostały tabliczki aby się nie pogubić ;:306
Dlatego były jako NN bo miały być całkiem inne ;:202 tak to czasami bywa jak się kupuje kota w worku ;:113
Dzisiaj był piękny dzień, wiosną raczej pachniał a nie jesienią ;:3 oto kilka dzisiejszych fotek ostatnich kwitnących roślin i nie tylko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mimo chłodów ogród jeszcze jest wesoły
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje róże też zastanawiają sie czy jeszcze otworzyć pąki a maja ich mnóstwo oczywiście nie wszystkie. Maryś fajne te asterki i listki cyklamenów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu piękne jeszcze masz kwiatuszki ;:63 ;:63
Przyglądam się temu żółtemu marcinkowi - czy on ma nasionka ?? czy ja mogłaby Cię poprosić o taki jeden nasiennik ;:180 :oops:
U mnie tez dzisiaj ;:3 świeciło .
Miłego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu gdybym miała 20 lat mniej i tyle czasu co teraz to pewnie już dawno zaorałabym ugór, ale już nie te oczy ;:185 Co prawda teren za siatką jest inaczej zagospodarowany, ale to młodzi borówki sadzą a ja wyrzuciłam tam wszystkie krzewy jagodowe :D i tyle! Marysiu czy jest szansa żebym Cię mogła poprosić o patyczki tych dwóch berberysów ( tego z filmu i tego z ostatnich zdjęć) jak nastanie zima ;:180
Niesamowity jest wyżlin u mnie też dzielnie dalej kwitnie!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”