Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Post »

leszczyna pisze:U mnie też kilka róż którym zmieniłam miejscówkę na zimę i to wcale nie tak póżno mają czarne łodyżki. na razie siedzą pod kopczykiem i nie grzebię głębiej ale obawiam się że nic z nich nie będzie.
Krysiu no cóż musimy czekać, nic i tak już nie zrobimy. Trzeba mieć nadzieję, podobno umiera ostatnia ;:131

Wiolu, Ewo znalazłam jedno, jedyne zdjęcie Novalisa rosnącego w cieniu oto ono

Obrazek

A to rosnące w słońcu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewuniu moja Daisy to Princess of Infinity :D ;:333

Wiolu ja swojego Mrs Johna Lainga po posadzeniu mocno przycięłam, w ubiegłym roku wypuścił więcej silniejszych łodyżek i się zagęścił. Ale wypuścił też długie gałązki, to jedna z wyższych róż na rabacie. Ona się zachowuje jak wielkokwiatowa, to mimo, że jest historyczna można ją ciąć mocniej. Spróbuj ją mocniej przyciąć, zobaczysz jak się zachowa.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu witaj, Golden Celebration ;:167 ma piękny kolor i wielki kwiat. Moja sadzona wiosna 2014 roku, więc jako angielka jeszcze nie pokazała co potrafi, mam nadzieję, ze z roku na rok będzie coraz piękniejsza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli podoba Ci się Goldenka, to na pewno podbije Twoje serce moja maleńka Julilee Celebration

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz Daysy ja ciągle sobie powtarzam że już ani jednej róży więcej ;:306 :;230 teraz się wzięłam na sposób bo nie chce mi się już darni rwać a i M stawia veto! więc wymieniam marudy i te co nie specjalnie mi pasują,kto wie może kiedys powstanie krwisto czerwona rabata ,jakiś zaczątek już mam :wink: Póki co szykuję miejsce na nowe ,ale nie czerwone różyczki :lol: no i na moją twoją księżniczkę :tan dostanie super miejscówę ;:215
Cudne słoneczne kolory ,Goldenka jest strasznie podobna do Grahama jak by była siostrą bliźniaczką :lol:
Ja jeszcze chciałam w sprawie Johna L. jeżeli można się wtrącić ;:131 to on bardzo lubi kulkowanie ,wtedy wytwarza krótko pędy na których są kwiaty,co powoduje odciążenie gałęzi i nie pokłada się.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

DAYSY u mnie GRAHAM tak mocno poczerniał, przesadziłam go bo miał miejscówkę przypadkową a tu nie zla zima go zalatwiła, jadnak będę czekała na prawdziwą wiosnę i wtedy dopiero nogi odkryję.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko dziękuję ;:196 , każde informacje są cenne, ja swoją prowadzę jak wielkokwiatową, ale w tym roku spróbuję Twojego sposobu na kilku gałązkach ;:333 I jak tu nie kochać koleżanek z forum, to skarbnica wiedzy.
Mój M na razie nie protestuje, chociaż już się pyta- gdzie Ty to wszystko posadzisz :?: - na razie mówię, że od przybytku głowa nie boli, ale już zaczynam powoli sama w to nie wierzyć ;:306
Z tymi krwistoczerwonymi żartowałam, każdy ma swoje preferencje, do mnie trafiły, chociaż też nie planowałam, ale pokochałam je tak jak pozostałe, hihihi pojemne mam serce ;:306
Tolinko, Goldenka ma cieplejszy kolor, większy i pełniejszy kwiat, poza tym też jest żółta :wink: ;:215
Dziękuję w imieniu Księżniczki ;:196 ;:167

Krysiu, tak trzymaj, ja też nie tracę nadziei ;:168 . Mój Graham ma zaciszne stanowisko, dobrze osłonięty przed zimnymi wiatrami z północy.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Daysy Novalisy w słońcu wyglądają pięknie. Moje przez cały sezon miały może po 3 - 4 kwiatki. Już podjęłam decyzję, ze przesadzam.
Goldenka i Graham przecudne słoneczka :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem jak u Was, ale u mnie leje od rana, paskudna pogoda, mokro i zimno. Żeby było śmieszniej na jutro zapowiadają deszcz ze śniegiem. Tydzień kończy się łzawo ;:131
Na poprawienie sobie humoru kupiłam wczoraj w Aldi takie dwie roślinki

Obrazek

i oczywiście nie wytrzymałam bez zakupów różyczek - u Wioli/Wiolamanki zamówiłam chociaż Chopina, Wanilię i Pilgrima :oops: . Sama się wstydzę, że nie oparłam się zakupom. Chyba zablokuję sobie konto w banku ;:224

Wiolu U mnie też Novalis w cieniu kwitł słabo, zobaczymy w tym roku. Na tej rabacie urzędują nornice, więc może to ich sprawka, że tak sobie słabo radził. Będę robiła porządki to go podejrzę.
Myślę, że mój w cieniu miał też nieciekawe kolorystyczne towarzystwo, bardzie pasowałaby tam tawułka w żywszym kolorze np w takim

Obrazek

Co o tym sadzicie?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

daysy pustynniki są bardzo wdzięczne, długo strzeliście kwitną i są widoczne z daleka, natomiast gradiloi się pozbyłam są urocze ale zawsze u mnie się wywracały i to podwiązywanie mnie znięchęciło.
Ja też NOVALIS miałam posadzoną w cieniu, na jesieni przesadziłam w bardziej słoneczne miejsce ale podglądam i widzę czarne patyczki. Niby zima nie mroziła ale na razie widok na życie kiepściutki.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy nie dziwię ci się że umilasz sobie ten paskudny czas nowymi roślinkami,ja nie mogę jeszcze wyjść z domu do sobie klikam ;:306 tylko kto to będzie sadził ;:306 ale nie mogłam się oprzeć zobacz sama jakie cudeńka ;:170
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_sobie ... s-203.html
a i u Wioli też poklikałam i też Wanilię :;230 bo Chopina to już wcześniej u niej kupiłam :;230
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu pustynniki bardzo mi się podobają, więc nie mogłam się oprzeć, widząc je na półce :) Z mieczyków też powinnam zrezygnować, bo w drugim roku, mimo dorodnej cebuli, kwitną bardzo słabo, nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale zawsze mam nadzieję, że przy zakupie następnych będzie inaczej ;:131 . Za Twojego Novalisa trzymam kciuki ;:108

Tolinko piękne, nie kuś mnie, bo ja już powinnam iść na odwyk zakupowy ;:202 . U Wioli oprócz 3 różyczek zamówiłam jeszcze

Mieczyki King Lyyn
Przylaszczki
Hostę White Feather
Parzydło lesne
Konwalika
Wielosiła

Widzisz co ja wyprawiam ;:224 .

Mówiłam, że mamy podobne zachcianki ;:306
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolcia ma ładne roślinki ;:215
Ja ci nie kuszę ani nawet o tym nie pomyślałam :;230
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Czy mogłabym prosić o linka do Wioli?
Zakupki super.
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Tolinko, otworzyłam z ciekawości link. ;:198 , tak kusić! Ile to już razy twierdziłam, że to już ostatni roślinny zakup ;:224 .

Daysy, Twoje mieczyki zachowują się dziwnie. U mamy mam zbieraninę mieczyków, które kupiłam dobre 7 lat temu i kwitną co roku, czasem tylko późno, jeżeli się zbyt długo ociągam z wysadzeniem.
Co do zakupowych pokus - przyganiał kocioł garnkowi ;:198 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Daysy :wit nie tylko Ty sobie czas umilasz.... hihihihi ja u Wioli też sobie zamówiłam, ale
tym razem trzy odmiany białych zawilców. Wczoraj nie wytrzymałam i kliknęłam na dwie Jasminy wysoko szczepione.
Też nie mam jeszcze koncepcji gdzie posadzę, tylko ogólną koncepcję.
Miałaś rację dziś pada deszcz ze śniegiem, jest ciepło i widać już pierwsze oznaki wiosny.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dzisiaj słoneczko idę do ogrodu :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”