Taki - sobie ogród cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.5

Post »

Marzenko! Fiołki zaczynają kwitnąć jeden po drugim. Mało o nie dbam, ale jak zaczynają więdnąć, podlewam. One niczego więcej nie potrzebują. No może powinnam je nieco zasilić... ;:131
Róże nadal bez kopczyków, ale zamierzam w weekend coś z tym zrobić :wink:

Gosiu! Ja mam jeszcze na trawniku koniczynę, babkę i inne takie tam! Nie walczymy z mężem! ;:306 leżąc na hamakach, przyglądamy się pszczołom urzędującym na koniczynie! Super widok!
Książki czytam z lubością, ale wyrywkowo. Ze spokojem mogę rzec, że to książki ponadczasowe, zwłaszcza
"Ogród przy dworze wiejskim". Jaśnie Pani Czartoryska już pisze trochę bardziej romantycznie niż praktycznie. Ale dzięki temu możemy się dowiedzieć, jak wyglądały ogrody dawniej.

Tęskniąc za latem i daliami, popełniłam prezentacje:

Film "Dalie 2015".

oraz

Film "Gwiazdy w ogrodzie"

Już dawno chciałam się nauczyć obsługiwać ten program do filmów. Może w przyszłym roku uda mi się zrobić prawdziwy film ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Miłeczko ;:138 ale super ... ;:138
Czekam na film ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Filmy są tak profesjonalnie zrobione, że brawa dla autorki oraz dla "aktorów-aktorek" tych pięknych produkcji ;:180
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłka fiołki przepiękne, zwłaszcza ten na pierwszej fotce.Nie pisałam, ale często do Ciebie zaglądam, bo czekam na fotki ptaszków, bo robisz im artystyczne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Teraz kiedy w ogrodzie wiatr hula zostały nam jeszcze doniczkowe piękności :wink:
Filmik obejrzałam i po prostu padłam ;:180 Bardzo bym chciała żeby moje dalie rosły choć w połowie tak pięknie jak twoje ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Też widziałam filmik. Brawo dla reżyserki. Fajnie, że posiadłaś tę sztukę. Umiejętność naprawdę godna pozazdroszczenia. ;:180
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Miłeczko obejrzałam filmiki,to Ty teraz p. reżyser jesteś ;:196.Brawo za fiołeczki,u mnie nawet one nie chcą rosnąć.Pozdrawiam.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Miłeczko ależ masz wesołą, kolorową wiosnę na parapecie :D Fiołki piękne :D
Książki super, to prawdziwe perełki ;:oj
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam świątecznie! Ciepłe święta wyglądaja momentami jak Wielkanoc :wink: Słońce, wychodzące cebulowe, zapach ziemi (bo ciepła)...

Agnieszko! Fiołki jeszcze się nie rozhulały ale jeden po drugim się otwierają. Miło na nie patrzeć w zimowe ponure dni, kiedy wracam późno z pracy :D Książki co chwila otwieram i czytam fragmentami. Pewnie autor by się zdziwił, ze po tylu latach ktoś czyta z zainteresowaniem jego książki. ;:215

Kasiu! Fiołeczkami to specjalnie nie trzeba się przejmować, tylko muszą mieć dość ciasne doniczki z kwaśną ziemią i co 2-3 tygodnie zanurzam doniczki w misce z wodą. To wszystko. Cieszę sie, że filmiki Ci się podobają! ;:196

Wandziu! Dopiero się uczę, ale nie wstydze się pierwszych prób. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pokażę coś lepszego :-) Umiejętność nieważna, ważny jest prosty program. One są sugestywne i mozna coś zlepić dość szybko i łatwo. :wink:

Marta! No już nie przesadzaj! ;:196 Dalie mają kilka wymagań, ale są proste. Trzeba dać im jeść, pić, słońce i nie bać się przycinać i wycinać pierwsze nieciekawe kwiaty. Potem szaleją do późnej jesieni. ;:108

Grażka! Niewiele robię ptakom zdjęcia. Póki nie ma zimy, jest szaro, przylatują tylko bogatki i mazurki oraz nieliczne inne ptaszyska:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jacku! Zdjęcia do filmów muszą być doskonałej jakości, bo dużo tracą przy konwersji. Muszę o tym pamiętać przy kolejnych. We wątku u Stanisława są kolejne na podstawie jego zdjęć. Coraz lepiej mi wychodzi, ale to jeszcze nie to ;:223

Majeczko! Dziękuję! ;:196 Na pewno coś tam potem wykombinuję :wink:

Chciałam dać dzisiejsze obrazy z ogrodu, ale coś nie chcą wejść...Spróbuję później.
Miłka
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U mnie dzisiaj w ogrodzie same sroki się zleciały. Nie mogłam ich doliczyć, bo ruchliwe bestie, ale sporo ich było. Tajemnica ich nalotu się rychło wyjaśniła, bo psy przy kominku pasły brzuchy, a ich pełnymi miskami przy budzie zajęły się sroki. :lol:
Piękne zdjęcia ptaszków ;:333 Ten z pomarańczowym brzuszkiem jak się nazywa?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu! To rudzik. Jest stałym bywalcem w moim ogrodzie, ale raczej go słychać, niż widać. Tak "strzela", a głos się dość daleko niesie.

Zapraszam do mojego karmnika: Filmik z karmnika ; Drugi filmik

Nareszcie mogę wstawić zdjęcia (o których wcześniej wspomniałam). Żadna rewelacja :wink: Teraz wszędzie wiosna ;:306
Ale idzie ochłodzenie. Róże bez kopczyków. Jeśli do soboty skuje mróz glebę, kopczyków nie będzie ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakis szkodnik mnie odwiedził (nie mam płotu z przodu) Jak to zobaczyłam w poniedziałek, prawie się poryczałam. Albo pies mysliwski wyczuł jakieś nornice, albo dziki wlazły (wyglądało strasznie, wszystko poryte). Moje wnikliwe śledztwo niczego nie odkryło, Cebulki poodkopywanie, pogryzione, kły odłamane.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
Agneska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2015, o 09:20

Post »

Miłko, witaj. Zajrzałam do Twojego ogrodu. Przepiękne dalie i róże, ciekawe zdjęcia makro roślin, ptaków i robaczków. Czy robisz te zdjęcia cyfrową lustrzanką z teleobiektywem?
Pozdrawiam
Agneska
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Oj Miłeczko, nie zazdroszczę takiego widoku ;:185
Ja u siebie w przedogródku też ostatnio rozkopane dołki widziałam, ale u mnie to pewnie psowe.
I sama się pukam w głowę że mogłam najpierw pomyśleć że psy bezpańskie u nas latają zanim tam cebulki tulipanów botanicznych wkopałam ;:14
A kiedy założycie płot? Jak u nas nie było bramy, to podczas naszej nieobecności wszystkie okoliczne psiaki oczywiście musiały zaznaczyć "swój" teren i kilka iglaków brzydko pożółkło mi od dołu. Teraz już mamy teren zamknięty i całe szczęście roślinki się zregenerowały.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Nie dziwię się, że na ten widok chciało ci się płakać. Bardzo współczuję. Trzeba zakładać płot, nie ma rady.
Te cebulki, dopóki ziemia nie zamarzła, to jeszcze możesz z powrotem zakopać, i tak zakwitną, więc strata jakby mniejsza. Może by tam położyć jakieś gałęzie dla ochrony?
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Szkoda ... ale cebulki może się zregenerują.
Wczoraj zaczęłam dokarmiać ptaki, kupiłam na początek 3 kg karmy dla zimujących i kule tłuszczowe ;)
Pozdrawiam - Justyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”