Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Obrazek
Ależ dziś miałam fantastyczny dzień! Słońce nie paliło- było przyjemnie ciepło, wcześnie rano lekko pokropiło żeby nie było kurzu i dzięki temu naprawdę sporo zrobiłam.

Rano pojechałam na zakupy

Kompostowniki.
Kupiłam takie do składania- deska na deskę ale, że bardzo wygodne są kompostowniki z otwieranymi drzwiczkami te gotowce zostaną nieco zmodyfikowane ;:215

Obrazek
Mój tato głowił się dziś godzinę jak zrobić żeby kotwy poszły prosto a nie na skos. Jest to o tyle trudne, że w miejscu gdzie staną są spore pokłady żużlu z pieca. Ale damy radę!

Oczywiście nie mogłam ominąć stojaków z cebulkami. Na szczęście miałam listę bardzo konkretnych roślin, więc w godzinkę się uwinęłam ;:306

Obrazek
Kolekcja szachownic: korony ze względu na nornice, kostkowa wyszła na wiosnę tylko jedna więc dokupiłam towarzystwo, a perska ze względu na kolor i piękny układ kwiatów

Obrazek
Tej wiosny nornica zeżarła mi wszystkie tulipany które miały inny kolor niż żółty. Mam nadzieję, że z tych choć kilka się uchowa. Oprócz botanicznych i Peppermint kupiłam Dark Queen na sztuki ;:138
Do ranników przymierzałam się od dwóch sezonów i teraz życzenie spełnione. A czosnek? Też zeżarła mi nornica więc uzupełniam ;:306

Na wsi w pierwszej kolejności były zbiory

Obrazek

Powoli robię podsumowanie i wiem, że Brandywine Red i Yellow wypadają z kolejki- bardzo duża zielona piętka, najwięcej niedoborów, kwiaty staśmione co bardzo niekorzystnie wpłynęło na plonowanie. Kolejny, którego nie posieję to Stupice. Niby najwcześniej dojrzał ale teraz żal patrzeć na krzak- pomidory małe, ceratowa skórka i do tego pokazuje spore niedobory. Chocolate Stripes i Greate White dostaną jeszcze szansę ale z pewnością nie będą dominować :roll:
Pozbierałam także kolejną partię jabłek na kompot ale nie pokażę bo nie wyglądały ciekawie ;:224

Potem zabrałam się za porządki na rabatach. Wiele roślin wyleciało- albo mączniak, albo uschły a inne wymknęły się spod kontroli.
Przy okazji z wielką radością wypatrzyłam pierwsze kwiatki na jeżówkach wysianych wiosną. Teoretycznie są odmianowe ale, że z nasionka (z AWN) pewnie wszystkie będą w jednym kolorze. Ale to nie szkodzi- i tak bardzo mi się podobają Obrazek

Obrazek Obrazek

Suchokwiat z prosem włosowatym- nasionka zbieram

Obrazek

Pysznogłówka

Obrazek

Ostatnie spojrzenie na malwę

Obrazek

Na zdjęciu widać, że rdza zniszczyła większość liści a, że kwiatów już niewiele więc ją wycięłam.
Czy uwierzycie, że musiałam użyć sekatora do gałęzi? No i mam dziwne wrażenie, że na wiosnę zamiast trawnika będę miała pole malwowe :;230

A to jeden z nielicznych kwiatów Titonii

Obrazek
W zeszłym roku miałam ogromną, obsypaną kwiatami roślinę a w tym lichutki łysy pęd i parę pączków. Jak dla tej rośliny ten rok jest zdecydowanie zbyt suchy ;:222

Kasiu Po zdjęciach wnioskuję, że lubisz różnego rodzaju robale fotografować a ważka jest po prostu piękna!!!
Ja, dawno, dawno temu robiłam masę zdjęć makro i były nawet całkiem przyzwoite. Niestety lustrzanka analogowa i trrochę przez to nie ekonomiczna. Zdarzało się, że z całej rolki tylko kilka zdjęć miało akceptację. Teraz marzy mi się lustrzanka cyfrowa ale w tym życiu pewnie na nią nie zarobię ;:306

Elu Przy Twoim temperamencie złotą kartę dostaniesz niebawem a i Beatka mocno się rozkręciła ;:215
A z resztą- zielony ładny kolor a Wy jesteście super dziewczyny ;:168

Beatko Fajnych masz gości- możesz zaglądać do nas co jakiś czas a ja martwiłam się, że będziesz tylko myślami z nami.
Skubnęłam jeszcze od sąsiadki taką ciemną malwę o pełnych kwiatach. Co prawda z nasion różnie wychodzi ale można poeksperymentować.
Ildi wysuszone ale nie wiem ile dla Ciebie spakować.
A kiedy jakieś foteczki od Ciebie będą?

Dziewczyny- nie mówcie nawet o sprzątaniu- ja nie pamiętam jak to się robi ;:306
Sajgon w domu, sajgon na wsi- dobrze, że w pracy jakoś udaje się utrzymać porządek ;:oj

Kasiu- na zdjęciu to będzie jakiś książę zaklęty w ropucha Obrazek

PS
Bardzo Was przepraszam- ostatnio strasznie dużo błędów robię przy pisaniu choć zawsze sprawdzam przed wysłaniem Albo jestem nie wyspana albo klawiaturka szwankuje Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu
Jak zwykle piękna fotorelacja ;:63
Pomidory całkiem , całkiem . Ten podłużny to Opałka ? Bardzo ładny . ;:333
Moi goście nie są aż tak bardzo uciążliwi , jutro szczęśliwie już jadą . Na razie następnych na horyzoncie nie wiadać .
Podobają im się moje pomidory i nawet pomagają przy podlewaniu tych w gruncie . Przerabiają też sporo na bieżąco , szczególnie dobrze idą im koktailówki . Jutro na wynos też dostaną :D
Po raz pierwszy dzisiaj na śniadanie przygotowałam szpinak Malabar . Udusiłam go na maśle ( ja też z mazideł użwam tylko masła ) z czosnkiem i jajkami . Zjedliśmy , ale nie wprawiło nas to w zachwyt . Dam mu jeszcze jedną szanse i zrobię z niego zupę . Zobaczymy .
Za nasiona malwy dziękuję . Miałam kiedyś malwy za pĺotem co prawda , ale strasznie wkurza mnie rdza na ich liściach . Jak je posadzę to będę musiała je czymś pryskać , żeby tej rdzy nie oglądać . Nie , nie chcę choć nie powiem bardzo mi się podobają , ale u kogoś nie u mnie . :;230
Nasionka Ildiego oczywiście bardzo poproszę skoro mówisz , że warto go posadzić . Myślę , że ze cztery sztuki mi wystarczą . Dwa wysieję , a dwa awaryjnie . ;:215
Cebulki zakupione przez Ciebie wyglądają bardzo kolorowo . Wiosna zapowiada się ciekawie . Będą ładne zdjęcia dla mnie , a bukiety dla Ciebie . :D
Dziewczyny trzeba naszemu Sulejmanowi ;:167 przypiąć . Tylko jak to zrobić ? Może wiecie ?
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko Ten podłużny to Opalka. Ma trochę za mało potasu ale wiąże jak dziki. Dziś musiałam usunąć 5 nowych gron kwiatowych ;:oj
Mam nadzieję, że uda mi się go ususzyć i będzie na zimę ;:215
Reszta- no cóż... popełniłam kilka błędów- mało wody, mało potasu, za dużo azotu ale jestem bardzo zadowolona. Na krzakach jeszcze sporo więc sezon jeszcze trwa. No i ZZ na razie nie widać ;:138
Goście fantastyczni- nie dość, że podleją to jeszcze w przetwarzaniu pomagają. Taki gość, to skarb ;:63
O malwie, pamiętam, że pisałaś. Ja pryskałam HT i bardzo fajnie się trzymały ale ostatnie upały uniemożliwiły oprysk i efekty już widać. Ale po wycięciu tych tyczek zostały piękne, zielone i zdrowe liście. Oczywiście nie namawiam ale jeśli tylko będziesz chciała....

Elu Oczywiście nasionka masz ;:215
Ja także myślałam o takiej liście ale jeszcze nie wszystko jest do zebrania więc czekam. Jak będą wszystkie gotowe, to robimy listę i wymianka ;:215
Pomidory i inne zbiory lubię mieć poukładane, dziś po raz pierwszy są nie podpisane. Do tej pory jechały do domu z etykietami ;:306

Haker nie znam żadnego ;:222

A czy można zgłosić do Adminów potrzebę serca? Kurcze- jak ja mało wiem o tym forum ;:131
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu
Marysia podała link , poczytaj sobie . ;:101
Przeczytałam u Eli , że zbierasz nasiona ze Złotego Ożarowskiego . Mam nasiona orginalne , całą torebkę bo wysiałam tylko dwa nasiona , podobne Red Pear ( z Legutki -ten dobry ). Trzeba to rozdzielić , albo wysłać na akcję , bo ja sobie jak zostawe po cztery to będzie dość .
Naprawdę muszę zrobić remanent w moich zbiorach i podać listę czym dysponuję . Opałki też już nazbierałam . :D
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Małgosiu też mi się marzy jakaś fajna lustrzanka cyfrowa ;:173, ale jak to w domu ...zawsze są pilniejsze wydatki. Na razie musi mi wystarczyć PEN :wink:
Dobrze, że poruszyłyście temat kwiatków i nasion, bo na śmierć zapomniałam, że mam zebrać nasiona z ostróżki ;:oj. Zaraz po przeczytaniu postów pognałam do ogrodu zobaczyć, czy coś jeszcze zostało. Większość już się wysypała, ale udało mi się jeszcze trochę nasion pozbierać. Jeśli ktoś by reflektował, to chętnie się podzielę. Mam niebieską i fioletową. Problem w tym, że tak na 100% nie jestem pewna, czy udało mi się dobrze je oznaczyć, które nasiona z którego koloru zebrane, ale starałam się dojść do tego po zdjęciu, więc jakaś szansa na dobre oznaczenie jest.

Obrazek

Będę też miała jeżówki, ale na razie dopiero kwitną. Mam te klasyczne różowe
Obrazek

i tak, jak ty Małgosiu różne z zeszłorocznej AWN, ale na razie rozwinęła się tylko taka (może poznacie co to za jedna, bo ja nie wiem). Ta całkiem po prawej, to jeszcze jakaś inna, ale jeszcze się nie rozwinęła do końca, więc dopiero później się okaże co mam

Obrazek

Co do nasion pomidorów, to w tym roku uprawiam te z listy poniżej
Amana Orange
Ananas (Pineapple)
Ananas Noire (Black Pineapple)
Arbuznyj
Aurija Fiutek
Aussie
Bawole serce Kasencji
Black & Red Boar
Black from Tula
Black Krim
Brad's
Brad's Black Heart
Brandywine
Brandywine, Apricot
Brandywine, Sudduth's Strain
Brandywine, True Black
Brutus
Calebash Red
Carbon
Caro Rich
Cherokee Purple
Chocolate Stripes
Copia
Cukrowy Słoń
Czarna zebra malinowa
Czekolada
Czornoje Sierdce
Darbo NN
Faworyt
Gigant Nowikowa
Great White
Indian Stripe
Indische Fleisch
Ispolin
Japanese Trifele Black
Kalman
Kumato
Malachitowa Szkatułka
priv. mymysteryy NN
Mazarini
Mizuba NN
Moskovich
Mój stary malinowy-Jode22
Opal Essence
Perła Kaszub
Pierce Pride
Ruby Surprise
Ruski Rozmiar
San Marzano
Sandul Moldovan
Striped Cavren
Stupice
Watermelon Beefsteak
koktajlowe
Black Cherry
Cytrynek Groniasty
Czerwony wiszący - Krysia67
Indigo Blue P-20
Koralik Malinowy
Pendulina Orange
Perła Małopolski
Principe Borghese
Snow White
krzyżówki
K/14 F? Megagroniasty
K/41 F5 (albengaxblack zebra)
K/55 F3 Cherokee Purple x Black Zebra
K/100 F6 Ożarowski Złoty x (Beeforange Ff x Orange Straw.)
K/121 F6 Orange Strawberry x Persimmon
K/128 F5 Fiolet ciemny
K/136 F8 Żółta zebra płaska
K/141/6 F5 AlbengaxCopia tysonka/Cantami/aria
K/141 F4 Albenga x Copia Żółta sakiewka pasiasta
K/142/ F5 AlbengaxKosovo
K/149 F4 Cherokee Purple x malinowy 37
K/191 F2 (K/36 x K/37)
K/131/F8

*Wersja z księciem bardzo mi się podoba (taki własny książę w ogrodzie to nie byle co ;:173 ), tylko nie wiem, czy jeszcze żyje, bo to stare zdjęcie ;:306
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu
Uprawiałyśmy wiele podobnych odmian pomidorów . Z tego co już wiem preferujemy podobne smaki . Proszę napisz , które zostawiasz na przyszły sezon .
Jak pojadą moi goście i czasu będzie więcej podam swoją listę , może coś dla siebie znajdziesz . :D
Poczytałam o nasionach , które zostały z poprzedniej akcji i dobrze , bo już zdążyłam nasuszyć kilka odmian wymienionych tam , więc bez sensu je wysyłać . Będę musiała dobrać z innych odmian .
Już na Twojej liście znalazłam kilka , o których myślałam posadzić w przyszłym sezonie , ale najpierw się Ciebie o nie zapytam , czy Ci odpowiadały .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Witajcie niedzielnym wczesnym wieczorem. :D
Dziewczyny najcenniejsze będzie dla mnie Wasze ;:167 i tylko to ma prawdziwą wartość.W moim już jesteście i pozostaniecie na zawsze. ;:cm
Przeczytałem wasze wpisy po moim dokładnie i zdjęcia świetne jak zawsze.Bank nasion to może za dużo powiedziane,ale trochę tego się uzbierało i nadal pozyskuję następne.Jak zakończę to napiszę listę.
Trochę pustawo zaczyna się robić w moich tunelach,ale jeszcze jest sporo zielonych owoców więc to jeszcze potrwa. ;:333
Dyno dojrzewa na coraz wyższych partiach:

Obrazek
Brooklyn też już wysoko się czerwieni.Ten to wydał potężny plon,a w dodatku jeszcze dobry smakiem. ;:333 Zdjęcie wkleiło mi się na końcu postu.

Taki widok Węgierki Dąbrowickiej to już historia,wczoraj oberwałem ostatnie,podobnie jak Renklodę Ulenę.Ale to jeszcze nie koniec,bliżej soboty powinna zacząć się Węgierka zwykła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na dobry początek i cały następny tydzień dla Was:
Daniel Boone - Beautiful Sunday.
To dopiero epoka dinozaurów. ;:306
Obrazek
Brooklyn.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wituś ;:167 ty nasze !
Pomidorki cud , miód ;:215 , śliweczki też ;:333 . Masz tyle odmian i tak ustawione , że jedna dojrzewa za drugą .
Moim śliweczkom potrzeba jeszcze ze trzy tygodnie i bardzo dobrze , bo wtedy mniej już będzie pomidorów . Pomidorków zielonych (niedojrzałych ) jest jeszcze sporo , ale są już krzaki bez owoców i te jutro będę likwidwać .

Jeszcze chwilkę z Wami pobędę i idę ;:19
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Kasiu- ja zaspokajam swoje potrzeby fotografowana smartfonem i też musi mi wystarczyć. Na inny sprzęt kiedyś przyjdzie czas ;:215
Jeśli chodzi o nasiona ostróżki- one mają krótką zdolność kiełkowania. Najlepiej wysiać od razu albo schować do lodówki. Jeśli masz niebieską, to ja się mogę skusić ;:215
Lista Twoich pomidorów jest po prostu imponująca Obrazek
Kilka z nich jest także i u mnie ;:215

Beatko Ile planujesz odmian na nowy sezon?
Moja mama posądziła mnie, że jedynie 20 ;:306 A to była 20- tka Eli ;:306

Mamuniu Mnie z wyliczeń wychodzi koło 30 odmian :;230 a jeszcze nie wszystko poczytałam o nowościach :;230

Wituś Obrazek
Serduszko nasze, wzruszyłam się, jak przeczytałam, co napisałeś a śliwkami jak zwykle wzbudzasz u mnie nadprodukcję soków trawiennych. Dlaczego u nas nie ma takich pięknych śliweczek. Jak patrzę w jarzyniaku- to są ale nie bardzo dojrzałe lub wodniste i bez smaku ;:145

Pomidoraski obrodziły ;:108 a ten Brooklin wygląda jak namalowany

Beatko U nas także ciężki dzień- znów upał niemiłosierny ale przynajmniej chłodno w nocy. Ja także dlubałam nasiona a inne poszły się suszyć.
Po takich odwiedzinach przyda Ci się rilax- goście są fantastyczni ale to gospodyni jest wówczas najbardziej zapracowaną osobą.
Ale urlop jeszcze masz?
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Beatko, na chwilę obecną mam na razie tylko taką wstępna listę tych, które jakoś się tam wyróżniły z tłumu, więc chyba zostaną na przyszły rok. Nie jest to ostateczna lista, bo części nie zdążyłam jeszcze skosztować lub skupić się na smaku podczas degustacji :lol: , więc lista jest nadal otwarta.
Aurija, Fiutek (do suszenia)
Black Sea Man
Brandywine, Apricot
Cherokee Purple
Faworyt
Kumato
Malachitowa Szkatułka
priv. mymysteryy NN
Mizuba NN
Cytrynek Groniasty
Czerwony wiszący - Krysia67
Koralik Malinowy
Pendulina Orange
Perła Małopolski
Snow White
Striped Cavern (do suszenia)
K/14 F? Megagroniasty (do suszenia)
K/37
K/141 F4 Albenga x Copia Żółta sakiewka pasiasta
K/149 F4 Cherokee Purple x malinowy 37

Mam już też sporą listę nowości, które chciałabym wypróbować i takie, których nie uprawiałam, ale miałam okazję skosztować dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionej forumki i smak mi wyjątkowo przypasował. Nadzieja na zmniejszenie ilości odmian oddala się w zastraszającym tempie ;:223 :;230.

Małgosiu, dobrze że mi napisałaś o tej krótkiej zdolności do kiełkowania ostróżki, bo nie wiedziałam. Te, które mam są z kupionych w zeszłym roku sadzonek. Na wiosnę wysiałam trochę nasion z AWN, ale rzeczywiście kiepsko wschodziły i w sumie dochowałam się 3 roślinek, które na razie jeszcze nie kwitną.

Witku, Ty to zawsze potafisz doprowadzić do ślinotoku :wink:. Śliweczki wygladają bardzo apetycznie. Moja renkloda nawet siekierą straszona :pogon nie chce wydać owoców. Przyszły rok jest jej ostatnim na wykazanie się ;:224.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu :wit
Dziękuję Ci za podanie Twojej wstępnej listy . :D
Zbieram nasiona z pomidorów i będzie w czym wybierać . Podam Ci koktailówki , które mi smakowały i będą w przyszłym roku :
1. Winogronek , dla mnie najsmaczniejszy w tym roku .
2. Sungold - nasiona orgalne , mam , chętnie się podzielę .
3. Cytrynek Groniasty
4. Blusch
5. Snow White
6. Jaune Flammée - owoce dość spore jak na koktailówkę , pomarańczowe , dobrze dojrzałe mają posmak moreli . Smaczna i ładna
7. Dancing Smurf , pomidorek typu indigo , dobrze dojrzały jest w miarę smaczny , owoce ma mniejsze niż np. Indigo blue , ale wyrónane w gronie i chyba jeszcze ciemniejsze . Zaletą jest również to , że szybko dojrzewa . Jest ładny i bawi oko .
8. Megagron K 14 ?
9. Chocolate Cherry ( miej kłopotliwy niż Black Cherry )
Mam jeszcze nasiona :
Ambrozja , forumowicz Datero , Green Grape Cherry , Prune Verde Malinowy Smaczek , Malinowy Kapturek ,
Te również mam w tym roku , ale ich w przyszłości nie będzie .
Nasiona te oczywiście również będę wysyłać na akcję , bo trochę ich mam .
Może jutro popiszę o czarnych , zielonych i żółtych .
Koktailówki pójdą do gruntu , a otym co do szklarni to dopiero zaczynam myśleć . Smakują mi to co mam w tym roku , ale chciałabym spróbować innych . Coś jednak będzie musiało wypaść :(
Kasiu , Winogronka i Sungolda naprawdę polecam !
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Kasiu Wysyłałam na akcję swoje nasionka z ostróżki i dopiero później doczytałam o słabym kiełkowaniu. Prawdopodobnie sposób "na pierwiosnka" czyli wysiać i wystawić na zewnątrz zwiększa szanse na kiełkowanie. Ale jeszcze tego nie testowałam.

Beatko Twoja lista robi się całkiem długa.

U mnie zostają na kolejny sezon:
Black Zebra - od besi ;:215
Carbon
Great White- przez przypadek ogłowiłam go zdecydowanie za wcześnie i miałam tylko 4 owoce ;:145
Malachitowa szkatułka
Opal Essence
Złoty Ożarowki
Opalka
Ildi
Snow White
Danding with Smurfs

Jak widać z 17 odmian zostaje 10 więc 10 nowości może być ;:215
Na pewno będę szukała smacznej, pół ostrej, niezbyt dużej papryki. Z trzech wysianych w tym roku tylko słodka, mała Tiny Bells zostaje.
Możecie jakąś mi polecić? Chciałabym mieć taką mało ostrą jako dodatek do gulaszu lub do marynowania. Miałam Rokitę ale ona tylko na mielone się nadaje i wcale nie jest ostra ;:124
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Matko! Dziewczyny Wy już planujecie przyszły rok, a jeszcze tegorocznych pomidorów nie zjadłyście :;230
Znowu pewnie skończy się lasem pomidorowym ;:oj
Tak samo krótkotrwałe są nasiona jarzmianki, ubiegłoroczne nikomu nie wzeszły na wiosnę, a wysiane od razu widzę wychodzą ;:215 mam też nadzieję na siewki :D
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu :wit
Przypominam Ci o nasionkach papryczki Tiny Bells dla mnie , proszę o kilka 5-6 .
Z koktailówek proponuję jeszcze zastanowić się nad Winogronkiem i Sungoldem . ;:108
Z tą dziesiątką to będzie bardzo trudno , gwarantuję że jeszcze nie raz rozboli Cię głowa ;:223
Poczekaj na prpozycje Wituli , potem może zerkniesz na nasze .
Z papryk sianych w tym roku nie zostawiam niczego , no może jednak Cyklona , bo dobrze ostry i czasem jest przydatny.
Musiałam zabrać do domu jedną dynię , bo myszy zaczęły się do niej dobierać . Pewnie będzie smaczna , nie wiem jak smakuje , bo mam ją poraz pierwszy . Była na zdjęciach , taka długa .
Nasiona z kwiatków też zbieram , z Kosmosów . Fajne są , bo same się sieją . Zbieram dla koleżanki z pracy . ;:215
Marysiu
Ja myślę , że pomidory w naszych rozmowach będą dominowały jeszcze trochę . póki co zachłystujemy się nimii . Pamiętaj , że każda z nas uprawia je dopiero od niedawna . Jak poznamy więcej odmian , nauczymy się je hodować , przestaniemy tyle o nich myśleć i tyle o nich mówić . Mogę się co prawda mylić , bo nie zawsze dobrze oceniam sytuacje :;230
Pozdrawiam, Beata.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”