Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Dorotka są darmowe hostingi. Dam Ci na pw. A liści grabienia nie zazdroszczę, bo mnie to samo czeka w sobotę. Leniuchowałam poprzedni weekend to teraz muszę odpokutować. Będę robiła ziemię liściową. Mam już kilka worków. Ile się jeszcze nazbiera? A może róże dam radę okopczykować? Jakoś po kościach czuję, że zima będzie ostra :lol:
Moja ciężarówka ledwo chodzi. Wlazło jej w kręgosłup. Ma już dość. Jeszcze troszkę.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hej Dorotko! widzę że zatęskniłaś za nami ;:4
Jak tam Twoje drzewa i dywan liści :?: pewnie wygląda to pięknie ...gorzej ze sprzątaniem :wink:
Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kogra pisze:No tak ....listopad to liści opad.
Na pewno będzie co robić.
Cierpliwie poczekam na twoje dalsze fotki.
Mnie też abonament Fotosika dobiegł końca, już się następnej kasy domagają. ;:306
Grażynko oj opad i to jaki był. ;:202 , a foty zaraz będą . Tylko jakoś sukcesywnie muszę. W październiku byłam niestety tylko dwa razy na działce i teraz zaraz zobaczycie jaka różnica.
PEPSI pisze:Dorotka są darmowe hostingi. Dam Ci na pw. A liści grabienia nie zazdroszczę, bo mnie to samo czeka w sobotę. Leniuchowałam poprzedni weekend to teraz muszę odpokutować. Będę robiła ziemię liściową. Mam już kilka worków. Ile się jeszcze nazbiera? A może róże dam radę okopczykować? Jakoś po kościach czuję, że zima będzie ostra :lol:
Moja ciężarówka ledwo chodzi. Wlazło jej w kręgosłup. Ma już dość. Jeszcze troszkę.
Gosiu już jestem po... Pęcherze mam na rękach okropne, krzyż boli, płuca. Ale i na grzybki zdążyłam . :D . Ja się tam w worki nie bawię, zgarniam tam gdzie teren niższy, przesypuję trochę ziemią, jak jest a wiosną przekopię jak będzie trzeba coś tam wsadzić. Gorzej będzie od przyszłego roku, bo już teren podniesiony :?:
Maska pisze:Hej Dorotko! widzę że zatęskniłaś za nami ;:4
Jak tam Twoje drzewa i dywan liści :?: pewnie wygląda to pięknie ...gorzej ze sprzątaniem :wink:
Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196
Marysiu jestem i zerkam, tylko u mnie od dawna nie ma co pokazywać, a ja też długo nie jeździłam. Pięknie to już to nie wyglądało, liście mokre, warstwa gruba. Sobota co chwila padało, ale daliśmy radę. :wink:

Dobrze to może od początku zaległy październik, tak na poprawę nastrojów, bo widoki na działce w chwili obecnej nie są już takie. Jest szaro, ponuro i mgliście.
Pierwsze tygodnie października,

Ach jak przyjemnie
Obrazek

Obrazek

Nie wiele u mnie już kwitło ale i tak było przyjemnie. Mój ulubiony obiekt fotograficzny.
Obrazek

Trochę poszerzyłam rabatę przy wodzie, a może się kiedyś przyda ;:224

Obrazek
Obrazek

Obrazek

No i niestety muszę kończyć :evil: , tyle mojego wolnego czasu. Reszta jutro .Dobranoc wszystkim.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie porządki :D A dobrze, że poszerzyłaś rabatę przy oczku, na pewno się przyda. ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu mam nadzieję, w październiku jeszcze zdążyłam zrobić rewolucję na rabacie środkowej, na razie nie wygląda imponująco, ale jak się rozrośnie myślę, że będzie fajnie. Jeszcze muszę coś podosadzać, ale głównie róże.

Obrazek

Zapraszam na dalszy październikowy spacerek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Niestety chryzantemy w większości nie zdążyły przed mrozem , ale marcinki chociaż nie zawiodły. Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Kosmosy też długo kwitły
Obrazek

Moja nn długo i pięknie kwitła
Obrazek Obrazek

cdn.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na dalszy spacerek , życzę miłego oglądania. ;:196
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Trochę makro
Obrazek Obrazek

A potem przyszedł mróz - 8 , jedna noc i cały krajobraz się zmienił.... Ale też miało to swój urok, taki bajkowy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pomponiki złotlina Obrazek
Staw zamarzł Obrazek

I poszły spać chryzantemy, nie zdążyły rozkwitnąć ;:145
ObrazekObrazek

Rozmarzające na drzewach liście, zaczęły spadać z szelestem w ilościach masowych ;:oj Ale trzeba przyznać, widok był obłędnie piękny.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu już wszystko rozmarzło, zniszczenia nieodwracalne w tym sezonie nastąpiły.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wader łapie ostatnie promyki słońca
Obrazek Obrazek

I zaczęło się grabienie
Obrazek Obrazek Obrazek
No ładnie dzieciątko grabi a mama foty strzela :wink: .

Teraz będzie smutne zakończenie października :(
Niestety lato odeszło, jesień się kończy, kwiaty przemarzły i braciszek Wadera też odszedł. Cała rodzinka strasznie to przeżyła, a na pewno Wader najbardziej :cry:
Obrazek Obrazek Wader wypatruje ciągle kiedy braciszek przyjedzie Obrazek.

Tym o to smutnym akcentem zakończyliśmy październik 'Pod bocianim..'
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dorotko piękne wspomnienia jesieni.
Z chryzantemami u mnie jest tak samo.
Prawie nigdy nie zdążyły zakwitnąć i teraz już ich nie sadzę.
Utrata pieska to jak strata członka rodziny w dodatku wszystkim najbliższego.
Znam to z autopsji i bardzo współczuję. ;:4
To trudne chwile dla całej rodziny.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Dorotko, przytulam mocno. ;:168 ;:167
Jesień była piękna, nawet ta po zmarźnięciu. Pokazujesz moje ulubione drzewa, bardzo lubię ten klimat u Ciebie. Taki dostojny, a jednocześnie taki swojski.
Rabaty powiększać trzeba, bo nawet nie wiadomo kiedy, a już będą zapełnione. :wink:
Buziaki zostawiam i dziękuję za pamięć. ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj widzę, że wszyscy zapomnieli o Bocianim, no nie wszyscy. Grażynko , Dorotko dziękuję że jesteście.

Grażynko dziękuję;:196 coś mi się wydaje, że z tymi chryzantemami u mnie będzie to samo. Piesek już nie cierpi, a mój Wader tęskni to widać, my też.
Jak Wader odejdzie, powiedziałam żadnego zwierzaka, co najwyżej rybki, bo do tych jakoś się nie przywiązuję, nie wiem w sumie dlaczego, może dlatego, że nie merdają ogonami, nie przytulają się i nie mają sierści :wink: . Szkoda, że zamknęłaś wrota swojego ogrodu, wspominki czasami bywają fajniejsze , tak wszystko w pigułce.

Dorotko dziękuję ;:196 Wstawiając brzozy myślałam właśnie o Tobie , ciekawa byłam czy zajrzysz, bo u Ciebie też zamknięte, ale już rozumiem dlaczego ;:167 . W weekend oprócz grabienia( miałam pomocników :D ), grzybków, jeszcze zdążyłam przesadzić marcinki białe z nad stawu, także wiem co znaczy 'rabaty nie wiadomo kiedy będą zapełnione'. Przesadziłam je pod brzozy, reszta wyrzucona, tam niech się rozrastają dowoli, zakwitną to zakwitną, jak nie trudno. Zapomniałam tylko ściąć , bo wyglądają okropnie, a zresztą czasu zabrakło.

To nowe miejsce na białe marcinki, a niech się rozrastają nawet na pole sąsiada, krowy już sobie poradzą :;230 .
Nie wygląda to ładnie, szczególnie, że nie ścięłam ;:223 .
To te pochylone we wszystkie strony, wiatr był tak silny, że łamał wszystkie.

Obrazek

Takie widoki mieliśmy po przyjeździe i przerażenie w oczach ;:202

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zakwasy mam do dziś ;:145
;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zapomnieli, nie zapomnieli....oglądają i podziwiają jak tyle liści można ogarnąć. U mnie też październikowy mróz załatwił wszystko. Nie ma co podziwiać. A co to za fioletowe kwiatki? Ładne są. Pieska szkoda, ale tam, gdzie teraz jest ma lepiej. Ile miał lat?
Jutro jadę do stolycy, S biega :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dorotko piękny miałaś październik w ogrodzie. Jeszcze kolory żywe i rośliny w dobrej kondycji. ;:215 Widzę, że trawnika ubywa, :D będzie wiosną co podglądać. Niestety grabienie liści, to nieodłączny element naszego klimatu. Zakwasy obowiązkowe. Zwierzaki jak członkowie rodziny, zawsze trudno pogodzić się z ich odejściem. ;:168
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Dorotko jesteśmy ;:168
Ale za to ile ziemi liściowej w workach możesz zakompostować ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko utulam całą rodzinkę, bo smutne zakończenie jesieni było ;:4 ale ogród Twój pięknieje. Zarówno przed jak i po mrozach wygląda nastrojowo ;:215
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dorotko :wit do rybek też się przywiążesz, zobaczysz...z prawdziwą przyjemnością patrzy się do wody czy są czy nie...dokarmia. Widok nie jest obojętny. Pieska szkoda, każdy się do takich stworzeń przywiązuje ;:196 Liści dużo Masz do grabienia, kompostu będzie sporo...przyda się w przyszłości na rabaty...kwiaty uwielbiają taką ziemię. Co posadzisz przy oczku, rabaty widzę że są powiększone :?:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Róża ze szronem cudo ;:215 Mam tysiące zdjęć róż,ale takiej nie mam ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”