Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Madziu ta hortensja to raczej nowość i jak na razie jest droga. Jak dla mnie to ta hortensja wygląda jakby miała mączniaka.
Spróbuj ponacinać pień jak kostkę rubika szybciej zgnije innego sposobu nie ma jak wykarczowanie i obojętnie czym" ręcyma"
czy ciągnikiem :wit
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu wątpie - jako jedyny w Polsce miał ja w 2012 roku w ilości niewielkiej Mariusz z Plantmaru ale też w konkretnej cenie :roll: .
Szkołkarzom nie oplaca sie sciągać roślin ze Stanow- za duże koszta- Oni wolą sie zaopatrywać u producentów bliższych krajow.
Jest też podobna Shikoku Flash -jednakże trudno u niej z kwitnieniem na tegorocznych pędach
tak wygląda summer snow
http://img811.imageshack.us/img811/9509 ... tasumm.jpg
Pozdrawiam. Ewa
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale masz kłopoty z tą paczką ;:174 Też nienawidzę takich sytuacji. Jedyne lekarstwo na takich sprzedawców to zrezygnować i nic już u nich nie zamawiać bo to brak szacunku dla klienta.

Co do pieńków to albo podczepiałam pod hak auta albo wręczałam łopatę synowi....
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ela miałam namyśli nabycie jej dla Ewuni. Ale skoro jest taka trudno dostępna to faktycznie marne szanse.
Ewcia no to tym bardziej szkoda że Ci padła.
Jolu naprawdę jestem totalnie wściekła. Tolerancyjnie podchodziłam to wysyłania paczek kiedy mu się żywnie podoba. No ale takie jaja to już przesada. Zobaczymy jakie sadzonki mi przyjdą. Tylko jakość za nim przemawia.
Mówisz synowi dawałaś łopatę. Mój Em marudzi że korzenie takie że nie ma jak obkopać. Bo kombinowałam żeby podkopać i siekierą jakoś pociachać, zasypać i tyle. Ale to chyba nie takie proste. Rozwiązanie Eli o pocięciu i czekaniu na spróchnienie też nie jest złe. Ale to potrwa...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A jakie to drzewka cięłaś? Bo ja sosny mogłam równo z gruntem, jeżeli mi nie przeszkadzały w nasadzeniach. I 3-5 lat i się rozpadają. Gorzej z liściastymi bo trzeba przyciąć znacznie głębiej bo odbijają, no i dłużej próchnieją.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo fajna ta hortensja ale cena :shock: trzeba będzie jeszcze poczekać z parę lat zanim spadnie.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Madziu jak głęboko ponacinacie, można nawet wbić jakiś klin, to do jesieni będziecie mogli wyciągać kawałkami ten pień. ;:108
Pozdrawiam Ela
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola sosny i brzozy. To już w zeszłym roku. Teraz się za sprzątanie wzięliśmy tego. Tzn pieńków. Chciałam posadzić rh i trawę. No ale z tymi pieńkami to będzie problem.
Anitka otwiera Ci się link ze zdjęciem? Ja nie mogę jakoś dojrzeć.
Ela no chyba tak zrobię. Może jakieś doniczki na nich postawię. Te mniejsze może da się usunąć. Gorzej z tymi większymi.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam reklamę :;230 i nic poza tym
Madziu dużo masz hortensji do posadzenia? Ja właśnie nie lubie przez to zamawiać przez internet nie dość że samemu nie wybierasz sadzonek to jeszcze nie wiesz kiedy paczka przyjdzie
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hortensje akurat mam od Ewci - mewy. Sporo. Naliczyłam 10 odmian i ze dwie nn chyba. Ogólnie sadzenia sporo. Przyszły dzisiaj powojniki od Stasi. Jutro mają przyjść rhododendrony.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Jest jakaś pasta którą nakładasz na pieniek i ma ona za zadanie rozlożyc pieniek ,ale nazwy nie pamiętam .
wypiera również grzybnie opieńki a to największy szkodnik jaki istnieje . Straciłam 3 tuje a będą zapewne kolejne przez próchniejące korzenie po sciętych drzewach
Niewiedzą zostały wprowadzone do ogrodu a ja glupia się cieszyłam ze opieńki mam na działce ;:223
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Pashmina2006 pisze:Ale wiesz, właśnie czytałam u Zuzy że w cieniu hortenki idą w górę ale słabo kwitną.
Madziu, kochana tutaj dyskusja była o hortensji pnącej.
Hortensje bukietowe lubią trochę słońca - lepiej kwitną, za to w cieniu troszkę dłużej. Ale jak masz młodziutkie, to wszystkie na ten rok (nawet w donicy zadołuj) w cień.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOO a o tym nie słyszałam. Już znalazłam Bioekol. Muszę się za tym rozejrzeć. Może by pomogło.
Te pieńki blisko masz tuj? Mnie na razie odpukać w niemalowane, pół tui zmarniało tylko. Cała reszta się trzyma. Ale podejrzewam że tą połowę załatwił eM podkaszarką jak linką kosił. Teraz ma tam zakaz wstępu. Trochę mi liście brązowiały w zeszłym roku przy tujach koło garażu więc profilaktycznie postanowiłam pryskać przeciw brązowieniu. Popryskałam tak na wszelki wypadek wszystkie.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Pashmina2006 pisze:Z tego co pamiętam to Limeligth, Dolly, Mega Mindy, Silver Dollar, Vanilia Fraise, Anabelle, Moonlight, Polar Bear, Sunday Fraise, Invicibelle Spirit, Levana.
No to Madziu, niedługo tym tempem dogonisz ilość róż i powojników ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Też mam zbędne pieńki na działce, toteż uważnie śledzę dyskusję na temat pozbycia się ich. Poczekam, może jeszcze ktoś doradzi coś..... ;:162
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”