Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

Czy ta dynia to nie Hokkaido ? Piękne narcyzy ;:333 Wykopujesz wszystkie tulipany, narcyzy, krokusy w czerwcu aby je przesuszyć i ponownie wsadzić jesienią do gruntu ?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

A jaka smaczna ta dynia, zwłaszcza placki ziemniaczane z jej dodatkiem ;:36 Narcyze wciąż śliczne, a moje niektóre już przekwitły...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A u mnie wtym roku coś mało narcyzów zakwitło, same listki miały ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Rafiku, masz wspaniałą dynię. ;:138 ;:138 Piszę się na nasionka z niej, jeśli oczywiście uda Ci się je wydobyć. ;:303 ;:303
Narcyzy jeszcze ładnie Ci kwitną. Moje już przekwitły, kwiatki pokazały już tylko 'babcine', tzn. stara odmiana. Kwiat pojedynczy, ale za to mocno pachnący. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoje tulipanki też ładne, ale dynia ładniejsza.
Widzę, że planujesz więcej odmian dyni posiać. Bardzo lubię dynie i podoba mi się jak rosną. Żałuje, że mam mało miejsca. Dynie się nie mieszczą.
Czy nasionka przed posianiem moczysz na wacikach? Dobry pomysł.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Witajcie w słoneczny, piękny dzień. ;:138

seba1999 Dziękuję. ;:180 Tak to dynia Hokkaido. Narcyzy i tulipany wykopuje tak średnio co 3-4 lata. Według mnie nie ma sensu co roku się z nimi bawić. ;:185

clem3 Dziękuję. ;:180 Jadłem ta dynie u znajomych i bardzo mi posmakowała więc dostałem od nich 3 nasionka. :tan

iwona0042 U mnie też w tym roku dużo narcyzów ma same liście. ;:185

plocczanka Dziękuję. ;:180 Z przyjemnością podzielę się nasionkami dyni tylko na jesieni, bo jak mówiłem dostałem od znajomych 3 nasionka. A jak się nazywają te narcyzy babcine, bo one tak ładnie pachną a jak kiedyś się pytałem w ogrodniczym które to są te pachnące to oni nie wiedzieli, a chciałbym je mieć bo są ładne.

Yollanda Dziękuję. ;:180 Dzięki moczeniu nasionek na wacikach więcej nasion wschodzi. Ja mam sporo miejsca więc dynie się mieszczą, ale to prawda one zajmują dużo miejsca. Ja większość dyń tych ogromnych to wysiewam do kurek. One też muszą coś zdrowego jeść. ;:108

Pozdrawiam. ;:3

Rabarbar, poziomki i truskawki i ziemniaki.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Rozsady, mam nadzieję że je wysadzę do 17 maja.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Porzeczki, świdośliwa, cebula, groch, szpinak, szczaw.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Rafał, o matko, ile Ty masz tej rozsady!!! Nie boisz się , że ziemniaki Ci namarzną, czy je okrywałeś, jak były przymrozki? Tulipanów też masz sporo ;:215 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O matulu kolego, Ty hektary obsadzasz? ;:oj , narcyzy babcine u mnie rosną, jeśli chcesz to mogę się podzielić kępką :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Całe szczęście, ze u nas warzywnika nie ma ( nie liczę tego płachetka ziemi na sałatę i rzodkiewkę). Jak widzę tę ilość sadzonek ;:oj ale dynie kuszą i pewnego razu miałem - olbrzymią i wyrosła na 2 kg :D
Z podobnych, tylko cukinie i patisony sadzimy na kompostowniku w ilości szt po 2 :)
Przy okazji pytanie o świdośliwę - jak długo rośnie u ciebie? Nasza na jesieni miała roczek i czekam kiedy zakwitnie :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Witam w niedzielne popołudnie. U mnie panuje susza i jest gorąco. Kran cały czas otwarty, co tylko się da to podlewam. ;:145 ;:145 ;:145 Błagam o deszcz. Jedynie kompot z rabarbaru dla ochłody. :tan

wisia7 Dziękuje. ;:180 No tych rozsad jest sporo, ale trochę rozdam rodzinie i sąsiadom, bo oni tez się ze mną dzielą, więc będę miał okazje się odwdzięczyć. Odkąd ziemniaki wzeszły nie było jeszcze przymrozków, wiec mam nadzieję że teraz też nie będzie.

iwona0042 Dziękuję. ;:180 Jestem człowiekiem który musi wszystkiego spróbować. :;230 Jak wysieję to się przekonam jak i czy warto wysiewać. ;:65 Jeśli byś mogło się ze mną podzielić byłbym wdzięczny, tylko pomyśl co chcesz za nie. ;:333

any57 Dziękuję. ;:180 Ja bardzo lubię uprawiać własne warzywa. Świdośliwa Była sadzona jakieś 6 lat - wtedy to było super nowość sadzonka 15cm za 20zł. ;:223 Skusiłem się i kupiłem, ma w tej chwili jakieś 180cm. Owocowała w 3 roku i tak co roku raz mniej raz więcej owoców, ale to jeszcze mały krzew więc tylko można spróbować ich smak. ;:108

Pozdrawiam. ;:3

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Obrazek
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Dziękuję za wiadomość.
Powinienem więc w następnym roku doczekać się kwiatka i owocu świdośłiwy :)
To dobrze, bo na derenia co najmniej 2 lata jeszcze będę czekał :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Jak zwykle wszystko na najwyższym poziomie ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Nie było mnie kilka dni i nie wiem od czego zacząć ;:306 . Rozsady masz piękne i sporo tego wszystkiego dobra . Pracy nie zazdroszczę ale efektów i owszem :oops: . Ogród zieleni się i kwieci w oczach, wszystko takie piękne ;:138 . Rabarbar masz piękny, mój w ogóle nie wyszedł, obraził się czy co ;:306 ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mówiłeś, że mam dużo rozsad :D A ile ty masz ;:oj U mnie jak na razie suszy nie ma i nie zapowiadają, choć mogłoby popadać ;:224 W jakiej części kraju mieszkasz ? Jeśli można wiedzieć :oops: Tulipanów to masz wszystkie kolory jakie są możliwe :lol: Super kolekcja. Na jesień obkupię się cebulek po sufit ;:306 Trzeba nadrobić zaległości ;:224
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Rafałku, właśnie taką odmianę dyni kupiłam. Dzięki serdeczne za podpowiedź. Chyba to jeszcze nie o tą mi chodziło, bo ta o której myślę ma na zielonkowe smugi i jest bardziej płaska. No cóż, jak u kogoś spotkam jako dekorację zapytam o odmianę.
Świdośliwę też sprawiłam sobie w ubiegłym roku . Mimo,ze sadziłam w listopadzie, świetnie przyjęła się. Teraz cierpliwie będę czekała na owoce. Arbuzy niestety nie wzeszły mi... ani jeden z dwóch paczek/ choć tam chyba było po 5 nasion/. Trudno! za to truskawki kwitną okazale :tan
Dopatrzyłam się teraz ,ze z kwiatów nie powschodziła też werbena patagońska . Szkoda, jest dekoracyjna ;:108
Pozdrawiam serdecznie! U mnie słońce od rana ostro operuje, a deszczu jak nie było tak nie ma. Już dawno nie padało...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”