Karolinko cudnie się miodunka trzyma jak by tam rosła od dawna.
Magnolie przepiękne, cieszą oczka takie cudne kwiaty.l
Łączka stokrotek bajeczna moje również zasiały się na trawniki, potem źle kosić. \
Na ziemniaki się pisze pierwsze najsmaczniejsze.
Długo u Ciebie nie byłam a tu takie chichy śmichy z robali brrr, ja też nie jestem ich miłośniczką, a już majowych unikam jak diabeł święconej wody. Robala Karolinko dostałaś jako gratis.... to teraz takie modne, a Ty go zamęczyłaś, oj nieładnie, nieładnie.
Karolinko popraw się
Te Twoje łączki ze stokrotkami powalają na kolana, u mnie będzie, ale żółta od mniszków Tylko jeszcze troszkę trzeba poczekać
Karola ,poszłam dzisiaj jeszcze raz zobaczyć tę magnolię i jak rozkwitła to mi się już odpodobała , kwiaty nie są pełne i tak jakoś wypłowiały , cierpliwość to jednak dobry doradca , wolę swoją kremową.
Anulla myślicz,że magnolie są takie wrażliwe na wiatr ? nie wiem , u mnie rosną bezproblemowo. Za to różaneczniki za chiny nie przetrwają , chociaż sadziłam wielokrotnie no ale nie wszystko można mieć
Karolinko ja chcę do Wrocławia , buuu....
Tam u Ciebie wszystko już kwitnie a u nas ciągle zimnica.
Moje trzy stokrotki też już się pokazały ale do stokrotkowego pola, jak u Ciebie, im daleko.
Kochani, u mnie tyle kwitnie,że nie nadążam pokazywać na razie wczorajsze zdjęcia, ale zaraz muszę porobić kolejne, bo pięknie kwitnie... a , nie powiem, pokażę , ale jutro,pojutrze...
brzoskwinia karłowata, nawet jeśli nie będzie owoców, to kwitnie ślicznie
Daysy biję się w piersi za tego Robala, ale ja go tylko chciałam uratować, bo przyszedł już bez ducha. Może za mocno uciskałam klatę.... teraz będę wszystkie robaczki hołubiła .....brrr ohyda
Zuza stokrotki dopiero zaczynają, to jest preludium
-- 17 kwi 2015, o 18:55 --
Kasiu my długo nie kosimy wiosną trawnika, stokrotki rosną, rosną, potem się chyba rozsiewają, bo już sa dojrzałe, dopiero wtedy jak zaczynają się kłaść kosimy Oczywiście wtedy to się Stasiu narobi, ale warto bo długo jest u mnie biało A ziemniaki lada dzień kopię
Anym JADZIU ja też uwielbiam moje stokrotki, nie pozwalam kosić aż zaczną się kłaść , dopiero wtedy kosimy, ale trzeba się narobić bo i trawa duża lecz za to mam biały trawnik
Miłka, Moni, Mati jasne, że sadzę ziemniaki . Pierwsze pod łopatę , czyli kilkanaście krzaków--właśnie wyszły. Resztę ciągnikiem, bo co byśmy wiosną robili? a tak Stasiu wiosną wywozi na śmietnik zeszłorocznych kilka taczek i ma zajęcie i nie myśli o głupotach. A maszynę tez mam :
-- 17 kwi 2015, o 19:35 --
Smolka przesunięcie ogrodzenia to dobry pomysł zobaczę co się da zrobić nocą