U Violi " Za oknem " cz.2
Re: U Violi " Za oknem " cz.2
Violu czy mogłabyś podać przepis na czosnek wygląda bardzo smakowicie pozdrawiam 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Violka, trochę Ciebie tu nie było, ale rozumiem, że miałaś sporo pracy. Plony nadzwyczaj udane, w ogrodzie błyszczy, a Kokosiki boskie. Jak Ty to dziewczyno ogarniasz? A w dodatku powiększasz część warzywniczą, a to sporo pracy. Podziwiam.
Cienista, zarośnięta tajemniczo rabata bardzo fajnie wygląda. Lubię takie miejsca które z czasem same sobie radzą i zaskakują własnymi rozwiązaniami.
Pozdrawiam
Cienista, zarośnięta tajemniczo rabata bardzo fajnie wygląda. Lubię takie miejsca które z czasem same sobie radzą i zaskakują własnymi rozwiązaniami.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Daro---
Daro---
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Dobry wieczór
U mnie w ogrodzie pełno grzybów
nie zbieram ich bo się nie znam,tylko oglądam.

Chryzantemki zaczynają kwitnienie

Aniu kolorek Hot CHocolate niesamowity, i długo kwitnie
Ewciu co do rudbekii dam znać kiedy bym wysłała, zapytam Ciebie o adres na pw. Grzyby mam w ogrodzie jak widzisz na zdjęciach
Róża o którą pytasz to wielkokwiatowa, niski krzak do 80 cm .
Moniczko dziękuję, zaraz idę do Ciebie zobaczyć jakie cuda pokazujesz
Olunia - olawro ,czosnek tak samo jak kiszone ogórki. Całe głowy ze skórami do czystego słoika. Zagotować wodę z solą- na 1 l , 2 łzyki soli.Studzisz ... Do słoika układasz koper - baldachy.. gorczyca , listki laurowe - chrzan. Zalewasz , zamykasz , 2 tygodnie w domu trzymasz a potem do chłodu.
Małgosiu , już nie męczę się rękami, mam traktorek i nim ogarniam glebę
Kokosiki boskie....na zdjęciach
Daro , bardzo bym chciała mieć zarośnięte drzewami.. one wolno rosną. Judaszowce, te malutkie będę zimowała w chłodnym pomieszczeniu, a na drugi rok na wiosnę posadzę już do gruntu.
Dobranoc .

U mnie w ogrodzie pełno grzybów

Chryzantemki zaczynają kwitnienie

Aniu kolorek Hot CHocolate niesamowity, i długo kwitnie

Ewciu co do rudbekii dam znać kiedy bym wysłała, zapytam Ciebie o adres na pw. Grzyby mam w ogrodzie jak widzisz na zdjęciach

Moniczko dziękuję, zaraz idę do Ciebie zobaczyć jakie cuda pokazujesz

Olunia - olawro ,czosnek tak samo jak kiszone ogórki. Całe głowy ze skórami do czystego słoika. Zagotować wodę z solą- na 1 l , 2 łzyki soli.Studzisz ... Do słoika układasz koper - baldachy.. gorczyca , listki laurowe - chrzan. Zalewasz , zamykasz , 2 tygodnie w domu trzymasz a potem do chłodu.
Małgosiu , już nie męczę się rękami, mam traktorek i nim ogarniam glebę

Daro , bardzo bym chciała mieć zarośnięte drzewami.. one wolno rosną. Judaszowce, te malutkie będę zimowała w chłodnym pomieszczeniu, a na drugi rok na wiosnę posadzę już do gruntu.
Dobranoc .

Dzięki za rade , też tak przezimuję Judaszowce
Tak nie mogę się napatrzeć na grzyby jakie u Ciebie rosną bo z tego co pamiętam to grzybnia żyje w symbiozie z drzewami iglastymi i to jest wieloletni proces , masz jakiś sposób ?? W tym roku po grzybobraniu "obierki" rozsypałem pod choinkami , może to coś da 

Pozdrawiam
Daro---
Daro---
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Viola, Twoje chryzantemy to bajkowy świat, a sowa czujnym okiem je pilnuje. Super!!! 

- Viola K
Witam wszystkich i zapraszam do mojego ogrodu na jesienny spacer

Moniczko chryzantemki kocham, zbieram ich odmiany i szukam nowych ale tylko zimujące mnie interesują. Sporo odmian kupiłam tutaj na forum, ale dużo z nich było niestety oszukanych -jednorocznych niestety.. a ile zachodu z kupnem większej ilości i cena bardzo bardzo wysoka.

Asterki

Taką mam kobee w tym roku
muszę ją ciąć bo tak się rozrasta i cała w kwiatach
a teraz ma dużo nasienników.

Daro mieszkam przy lesie, w ogrodzie od lat sypię zrębki drzew iglastych i liściastych.
Dawno temu siałam irgę,to jakaś odmiana krzewiasta
takie krzaczki porosły

Dobrej nocki życzę

Moniczko chryzantemki kocham, zbieram ich odmiany i szukam nowych ale tylko zimujące mnie interesują. Sporo odmian kupiłam tutaj na forum, ale dużo z nich było niestety oszukanych -jednorocznych niestety.. a ile zachodu z kupnem większej ilości i cena bardzo bardzo wysoka.

Asterki

Taką mam kobee w tym roku

a teraz ma dużo nasienników.

Daro mieszkam przy lesie, w ogrodzie od lat sypię zrębki drzew iglastych i liściastych.
Dawno temu siałam irgę,to jakaś odmiana krzewiasta
takie krzaczki porosły

Dobrej nocki życzę

- Viola K
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Violu, wszystkie pory roku są w Twoim ogrodzie cudne, ale jesień chyba najpiękniejsza
Chryzantemy, astry i trawy tworzą iście bajkowy klimat. Jestem oczarowana.

Chryzantemy, astry i trawy tworzą iście bajkowy klimat. Jestem oczarowana.

- Viola K
Witam wszystkich wieczorową porą. Jesienią jest chyba najwięcej roboty w ogrodzie.. bynajmniej u mnie.
Nowe krzaczki róż 15 sztuk już posadzone na swoich miejscach

rabatka będzie ładna, jeszcze tylko zrębki a może keramzyt ponoć jest dobry pod róże

Dalie wykopane, opisane i popakowane w siatki jak co rok

Moniczko Ja kocham nasze cztery pory roku, ale chyba wiosnę kocham najbardziej, a jesień kocham za chryzantemki i za liście spadające z drzew uwielbiam ten widok. Może jestem dziwna...ale jakoś tak mam od dziecka z tymi listkami opadającymi z drzew
Pozdrawiam Cię kochana.
W tym roku kiszona kapusta w słoikach

Chryzantemki dla Was na dobranoc

Nowe krzaczki róż 15 sztuk już posadzone na swoich miejscach

rabatka będzie ładna, jeszcze tylko zrębki a może keramzyt ponoć jest dobry pod róże

Dalie wykopane, opisane i popakowane w siatki jak co rok

Moniczko Ja kocham nasze cztery pory roku, ale chyba wiosnę kocham najbardziej, a jesień kocham za chryzantemki i za liście spadające z drzew uwielbiam ten widok. Może jestem dziwna...ale jakoś tak mam od dziecka z tymi listkami opadającymi z drzew

Pozdrawiam Cię kochana.
W tym roku kiszona kapusta w słoikach

Chryzantemki dla Was na dobranoc

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Violuś ,cudowne są twoje chryzantemy i jesienny ogród ,on tak szybko się rozrasta ,ze nadziwić się nie mogę ,cieszę się ,ze malinki ładnie rosną i dobrze owocują ,moje dalej dojrzewają ,może jutro zbiorę i zrobię kompociki,bo soczków już dużo zrobiłam ,nowa rabatka z różami świetnie się zapowiada ,jak ja lubię takie mieszane rabaty ,grzybki w ogrodzie masz jadalne ,przynajmniej te które pokazałaś ,jak nie wiesz co zerwać to zbieraj tylko te z gąbką pod spodem ,a blaszkowych nie ruszaj i będzie dobrze ,chociaż są tez takie z gąbką których się nie je ,dobrze mieć troszkę doświadczenia ,pieski jak zawsze rozbrajające ,pozdrawiam 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Patrzę i wzdycham do Twoich nowych nabytków,bo ja w tym roku nic nie zamówiłam po raz pierwszy od ośmiu lat
Co za piękności zamieszkały w Twoim ogrodzie?
Karpy dalii jak ładnie pogrupowałaś i opisałaś,moje jeszcze czekają na wykopanie.W sobotę może je wykopię
Miłego week

Co za piękności zamieszkały w Twoim ogrodzie?

Karpy dalii jak ładnie pogrupowałaś i opisałaś,moje jeszcze czekają na wykopanie.W sobotę może je wykopię

Miłego week

Trafiłem do cudownego raju na Ziemi .
Każda pora roku w Twoim ogrodzie jest piękna, ale jesień pobiła wyglądem wszystkie pozostałe.
Każda pora roku w Twoim ogrodzie jest piękna, ale jesień pobiła wyglądem wszystkie pozostałe.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Violka
ale masz kolekcje chryzantem
no i różę 15 szt. to spora ilość ale na Twoich areałach to sie zmieszczą i jeszcze miejsca zostanie... Pochwal się co to za różyczki 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Viola K
Witam wszystkich
Jesień ... zima za pasem. Posadziłam jeszcze sporo drzew liściastych i około 200 sztuk cyprysów.
Ambrowiec amerykański

Dąb wierzbolistny

reszta drzewek to ....
Kwaśnodrzew konwaliowy,Pięknotka japońska,Enkiant dzwonkowaty,orzech czarny, orzech szary ,dąb gontowy,Styrakowiec japoński.
w międzyczasie muszę pogłaskać, poszarpać za ucho.... Kokosy małe i duże

Aniu różyczki posadzone, odmiany poniżej
Chciałam wysypać keramzyt ale jest za drogi, będzie kora i zrębki, tradycyjnie.
) Eyes for You
2) Charles Darwin (Auspeet)
3) Graham Thomas
4) Spirit of Freedom (Ausbite)
5) Queen of Sweden ( Austiger) -
6) Ascot
7) Blue for You
8) Red Leonardo da Vinci (Meiangele) -
9) Princess Alexandra of Kent
10) Boscobel
11) Granny (Pouloma)
12) Aspirin Rose
13) Emilien Guillot (Masemgui)
14) Rhapsody in Blue (Frantasia)
Martusiu malinki od Ciebie ścięte teraz będę podsypywać obornikiem. Pieski rozbrajające chciałaś napisać chyba rozrabiające
Madonna chryzantema zimująca

Niedługo święta
... zacznie się pierniczkowanie i dekorowanie. Mam wspaniałe miodki przywiezione Kirgistanu.Każdy z nich zachwyca mnie smakiem.

.. i ciekawostki do wysiewu

Littleboy dziękuję za miłe słowa, zapraszam odwiedzaj mnie częściej. Wczesną wiosną zaczynam wysiew nasionek,będzie ciekawie.
Pozdrawiamy

Ambrowiec amerykański

Dąb wierzbolistny

reszta drzewek to ....
Kwaśnodrzew konwaliowy,Pięknotka japońska,Enkiant dzwonkowaty,orzech czarny, orzech szary ,dąb gontowy,Styrakowiec japoński.
w międzyczasie muszę pogłaskać, poszarpać za ucho.... Kokosy małe i duże

Aniu różyczki posadzone, odmiany poniżej

) Eyes for You
2) Charles Darwin (Auspeet)
3) Graham Thomas
4) Spirit of Freedom (Ausbite)
5) Queen of Sweden ( Austiger) -
6) Ascot
7) Blue for You
8) Red Leonardo da Vinci (Meiangele) -
9) Princess Alexandra of Kent
10) Boscobel
11) Granny (Pouloma)
12) Aspirin Rose
13) Emilien Guillot (Masemgui)
14) Rhapsody in Blue (Frantasia)
Martusiu malinki od Ciebie ścięte teraz będę podsypywać obornikiem. Pieski rozbrajające chciałaś napisać chyba rozrabiające

Madonna chryzantema zimująca

Niedługo święta

.. i ciekawostki do wysiewu

Littleboy dziękuję za miłe słowa, zapraszam odwiedzaj mnie częściej. Wczesną wiosną zaczynam wysiew nasionek,będzie ciekawie.
Pozdrawiamy