Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Jeżówki ... moje ulubione rośliny ;:333 ...nawet dobrze mi przezimowały. Dzisiejszy dzień i weekend zapowiadają się cudownie. Mam nadzieję na wykorzystanie rodziny do koszenia moich areałów...Małżonek nie powinien a ja nie lubię..szkoda mi czasu... wolę go wykorzystać na inne roboty, których nikt za mnie nie zrobi.

To poszalejemy, skoro masz urlop!Przyjemnej pracy Gosiu! ;:3

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś z przywrotnikiem chyba nie będzie problemu. Wprawdzie w zeszłym roku na jesieni posadziłam moją pierwszą sadzonkę ale widzę że ma się świetnie. Sporo ich zamówiłam no i jeszcze te dokupione w Insekcie. Na weekend narobiłam sobie roboty że ho, ho. Bo jeszcze przyszła paczka od Stasi. No i pięć nowych WIELGACHNYCH cisów, które właśnie jadą do mnie drugim transportem bo na raz się M nie zmieściły....A potem na zwolnienie ;:306
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Pięknie Gosiu u Ciebie. Trawnik masz piękny, tak intensywnie zielony. Ja swój potraktowałam w wielu miejscach randapem, bo też marzę o nowym i obecnie mam masakre... Ale trudno jak chce się mieć ładny to trzeba przeżyć ten paskudny okres ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lucynko, wyspać się niestety nie wyspałam, bo późno poszłam spać, a rano wtałam dosyć wcześnie, żeby pojechać do sklepu zrobić zakupy na weekend, żeby potem mnie już nic nie odciągało od ogrodu ;:173
Wariactwo, prawda?
No, jeszcze przed wyjściem do ogrodu ogarnęłam chałupkę, łacznie z umyciem okien. Oczywiście nie wszystkich. :wink:

Asiu, ja rzeczy ogarnąć dom i ogród musze brać urlop. Taki przywilej pracowania u kogoś. Mój m. juz tak nie ma, bo w zeszły czwartek miał zabieg, a dzisiaj już wyjechał do pracy. Leci do Australii. Trochę się o niego martwię.
Przylaszczki gorąco polecam. Są naprawdę wdzięcznymi roślinkami. Kwitną do tej pory, czyli bardzo długo jak na wiosenne kwiaty.

Krysiu, dotarły, ;:196 tylko chyba ja nie zaglądałam do skrzynki. Dopiero dzisiaj zobaczyłam, że jest list :oops: Dobrze, że to nie roślinki. Jutro przekażę.
Czy wiesz, ze ja chyba najbardziej lubię te proste pojedyncze jeżówki? Ale nowości kuszą, a ja mam słabo silną wolę. ;:306

Maryniu, to sobie popracowałyśmy. ;:173
Jeżówki u mnie też bardzo dobrze przezimowały. Tylko jedną zmarnowałam. No i zauważyłam, że mam jeszcze miejsce na dwie, czy trzy :wink:

Jolu, Ty to szalejesz. :roll:
Tyle roslin, to nigdy na raz nie sadziłam. Ja skromnie, 10, 12. A Ty samych cisów masz 5.
A po dzisiejszym dniu mam wrażenie, że konieczne jest mi zwolnienie. Ciekawe, czy jutro wstanę.
Ale ja już taka jestem, ze jak mam okazję, to muszę ją wykorzystać na maksa, nieważne jakim kosztem.
Dzisiaj podlewałam biohumusem, to goście musieli poczekać aż skończę. Oczywiście to sami swoi. ;:173

Paulinko, ja jestem bardzo zadowlona z nowego trawnika. Nie jest idealny, ale nareszcie nie ma tej wstrętnej trawy. Trawa jest drobna, ładnie rośnie, może aż za ładnie ;:306
Kosiłam wczoraj, a mam wrażenie, że jutro już powinnam znowu kosić.

Dzisiaj był naprawdę bardzo, ale to bardzo intensywny dzień. Od samutkiego rana na nogach. Nie tylko ogarnęłam dom, ale też bardzo dużo zrobiłam na działce. Przede wszystkim posadziłam swoje zakupy rododendronowe. Poprzesadzałam trochę roślin, ale najwazniejsze to podlałam calusieńką działkę biohumusem. 3 godziny podlewania konewką. Jestem bardzo ciekawa efektów. Ledwo żyję :roll: :tan

A przyroda rozpędziła się. Mam wrażenie, że co dnia rozwija się co innego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu to się napracowałaś,trzy godziny podlewania...ja też ostatnio jak byłam to latałam z wężem i konewką,susza straszna.
Dziś na pewno dotrę na działkę,ma być cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu piękna wiosna u Ciebie , widzę że jaskry kupiłaś , w tym roku nie widziałam na targowisku kwitnących .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu :wit
Ja również obserwuję ,ze teraz wszystko szybko się rozwija, rozkwit co dnia coś co innego.Pięknie się robi, oj pięknie ;:108
Piękniutkie te jaskry :D Te chyba kopione?
Omiegi tez słoneczka,psiząb, a ja swojego nie widzę :roll:
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę że susza wszędzie, każdy podlewa u mnie też sucho ale roślinki pięknie u Ciebie Gosiu kwitną, ten piękny czerwony pierwiosnek cudeńko ;:138 Pozostałe też bardzo ładne ;:138
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Ja uwielbiam ogrody które nie są "pod krawatem". Gosiu masz dużo pięknych roślin , które rosną tak jakby zawsze tam rosły. Trafiasz w ich potrzeby a one odwdzięczają się pieknym kwitnieniem ;:138 :wit Wilczomlecz? wygląda jak wąż ;:108
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Gosiu faktycznie dobrze,że to nasiona ;:306 bo roślinki poszłyby od razu do śmietnika.
Masz rację ... " silna wola " na naszym forum często wystawiana jest na wielką próbę .
Przy każdym spacerze po zaprzyjaźnionych ogrodach narażamy się bo zawsze cos wpadnie w oko .
Mnie coraz bardziej kusza pierwiosnki a generalnie ich nie lubiłam , jedynie Siebolda.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gosiu = u mnie właśnie zaczyna się burza i ładnie pada - nie ulewa, drobny ale gęsty deszczyk, cieplutki. Trochę wyładowań atmosferycznych co nie co wzruszy ziemię i nasze roślinki jeszcze bardziej ruszą do przodu. Jeszcze więcej kwitnień przybędzie w naszych ogrodach i ogródkach. ;:138
U Ciebie już jest kolorowo, będzie jeszcze barwniej. ;:215
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Gosiu piękne widoki u ciebie ale i susza ja też latami z konewką :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ale ja nie podlewałam. Ja nawoziłam biohumusem. Obleciałam wszystkie rabaty i trawnik.Dlatego mi tak zeszło.

Geniu, chyba wszystko zalezy od mody. W zesżłym roku było ich mnóstwo. W tym roku widziałam tylko w jednym miejscu. Za to nigdy nie mogłam kupić szałwii omączonej, a tym roku kupiłam, co prawda nie tę ciemną, ael może też być

Aniu, tak jaskry kupiłam niedawno w Auchanie. Nigdzie więcej ich nie widziałam.
Ciekawe dlaczego psiząb Ci nie wyszedł? U mnie co roku wyrasta. Tylko szkoda, że się nie rozmnaża. Jakoś co roku ta sama ilość

Marusiu, susza była straszna, ale jak pisała Lucynka dzisiaj porządnie popadało. Nareszcie, bo ziemia już twarda jak skała. Nawet na moich piaskach.

Elizo, witam Cię w moim ogródku.
Mój ogród na pewno nie jest w kancik ;:306
Roślin mam zdecydowanie za dużo. Masz rację sadzę wszystko niezaleznie od tego na jakim stanowisku i w jakiej glebie powinny rośnąć. U mnie muszą rosnąć :wink:

Krysiu, spodobały Ci się te żółte? One naprawdę są śliczne

Lucynko, u mnie też padało :tan
Było super. Nie za mocno, nie za słabo.
Mam wrażenie, że naprawdę mam już sporo kwitnień, ale muszę koniecznie dokupić tulipanów jesienią. Połowa mi nie zakwitła :(

Madziu, ja konewkowałam tylko ze względu na biohumus. Normalnie podlewam z węża, a na tylnej rabacie w zeszłym roku rozłozyłam węże kroplujące, dzięki temu tylko podłączam wąż i zostawiam na 2-3 godziny. Samo się podlewa :D

To był cudowny weekend. Naprawdę bardzo dużo zrobiłam. Mam już tylko do wypielenia tylną rabatę, a potem dbanie na bieżąco o ogród. Kosiłam w czwartek, a mam wrażenie, że już powinnam kosić. Czuję, że zrobiłam sobie dodatkową robotę, zeby się nie nudzić ;:306

Obrazek

Mój jedyny narcyz. I to w dodatku nie pamiętam, żebym go tam sadziła. Ostatni raz sadziłam narcycy kilka lat temu. Potem przestałam, bo u mnie nigdy nie wyrastały. W tym roku zauważyłam wiele roslin, które wydawało mi się, że już ich nie mam np. zawilce. Może jednak znowu kupię narcyzy?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Gosiu czy Ty masz jaszczurki?, bo ja też zauważyłam że pojawiają się rośliny których nie było , ale mnie dziewczyny na fo wyśmiały że "niby cuda?". Zaobserwowałam że jaszczurki jak kopią tunele to rośliny wpadają głębiej, a po przekopaniu rosliny wyłażą na wierzch. W tym roku mam tulipany i sasanki, które sadziłam 3 lata temu, w tamtym roku ich nie było. Masz fajnie przycięte bukszpany, ja swoje tylko skracam, wychodzi z tego okropieństwo, ale nie umiem inaczej a mam ich sporo
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Gosiu trafiłaś w 100% z tym pierwiosnkiem.
Bardzo dbam aby jesienią kwitło dużo żółtych kwiatów ale i wiosną widać potrzebne .
Moja przygoda z pierwiosnkami zaczęła sie od Siebolda różowych a potem zdobyłam odmianę o białych kwiatach Snowflake ale na ich kwitnienie jeszcze trzeba poczekać.
Miłego tygodnia - trochę słoneczka ale i deszczu bo bez tego życia nie ma.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”