Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Martusiu śliczne te Twoje krasnalki, jak będą się ładnie chowały to też sobie kiedyś takie sprawię. Jak widzę ostróżki to mi jakoś wszystko mięknie :D Podoba mi się z poprzedniej serii ta pomarańczowo czerwona czy żółto czerwona lilia, jest bardzo radosna. Całuję i życzę dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś i jak tam różana lista mętlik w głowie zażegnany :)
u mnie zamówić było łatwo ale teraz to razem zebrać do kupy i posadzić aby nie straszyło to dopiero wyzwanie ;:110
Miłego dnia życzę :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto czy znasz nazwę odmianową róży z ostatniego zdjęcia mam podobna i nie wiem co zacz.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Martuś, mam do nadrobienia ślicznotek u Ciebie...
Spaceruje u Ciebie i się uśmiecham, zawsze podziwiać będę Twoje nasadzenia ich połączenia i fotografowanie. ;:oj
Bardzo ślicznie wygląda biały przetacznik w połączeniu z niebieskim. :tan Gunnere kochana zacznij odkrywać w marcu jak zaczną się ładne plusy i słoneczko a i u mnie będę informować co i jak. ;:63
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Krysiu,można tak powiedzieć ,bo to niziutkie różyczki ,zobaczymy jak się rozrosną wszerz ,nam wszystkie roślinki się podobają,pozdrawiam ;:168 :wit

Aguś,semiplena ma chyba 4 lata,czasem te połączenia wychodzą spontanicznie,ale ważne ,że się podobają,pozdrowienia dla Ciebie :wit ;:168

Soniu,fajnie tak ,jak każdy wybierze coś ciekawego dla siebie,buziaczki ;:196

Grażynko,u mnie nie ma w rabatach tak bardzo mokro ,bo one są podniesione ,i nawet przy obfitych opadach,to rośliny jakoś dają radę, ;:108

Marysiu,ja też mięknę na widok ostróżek,a krasnalki spróbuję przysypać ,są niziutkie ,to nie powinno być problemu,buziaczki i dużo siły ;:196

Ulciu,jeszcze nie zupełnie ,ale już spisuję na czysto ,muszę Ci powiedzieć ,że dużo tego wyszło,a potem układanie w rabatach ,każda na swoim odpowiednim miejscu,dopiero będzie galimatias ;:24 ,pięknych snów życzę ;:19

Dorotko,nie znam tej odmiany ,bo jest u mnie dawno, ;:185

Kasiu,dziękuję za pochlebne słowa ,fajnie ,że się podobają nasadzenia ,czasem nawet przypadkowe,koło tych przetaczników rośnie jeszcze taki sam różowy ,tylko ciut ciut później kwitnie,Gunnerę będę u Cienie obserwować miłej nocki życzę ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu dziękuję za pomoc. Teraz będę szukać tych wspaniałych róż. :)
Tak to już jest. Choroba czai się tuż za rogiem. Wystarczy chwila i już Cię dopada ;:306 Chociaż różomania to taka zła nie jest. :)
Ja się skupiam na niskich i nawet na wysokie róże nie patrze bo się boję że się skuszę ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spacerujmy dalej bo tyle śniegu za oknem ,a tutaj słoneczko i kwiatuszki

Obrazek

Żmijowiec
Obrazek

Obrazek

Cleome
Obrazek

chaber wielkogłówkowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Głowaczek olbrzymi
Obrazek

Gaura
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rudbekia
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu przeglądając twoje wątki natknełam się na obrazek pt.moja winnica...możesz napisać coś więcej o tym eksperymencie :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś witaj :wit I znowu piękny spacerek zrobiłam ;:65 śliczne masz wszystkie kwiaty - takie dorodne ;:333
Zapytam o żmijowiec - jak Ci zimuje ??? ja mam pierwszą zimę i mieszka na działce w starym domku , nie wiem czy nie za zimno mu będzie ??
Hortensja ;:167 Ach jakie śliczne te ostróżki ;:433 ;:433
Liliowce ;:180
Pozdrawiam serdecznie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio,na 42 str,napisałam Ewuni7 wszystkie krasnoludki,nie wiem czy to zauważyłaś,różomania jest okropna ,ja nawet siebie nie poznaję ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Beatko,ponieważ uwielbiam własne owoce,więc zasadziłam 8 szt winorośli,każda jest innym gatunkiem i już objadam sie swoimi winogronami,koło mnie jest chłopak ,który prowadzi szkółkę winogron,wszystkie odmiany sa dostosowane do naszego klimatu i wczas dojrzewają nic nie przemarza ,chociaż nigdy nie okrywam ,same sobie rosną ,napiszę ci jeżeli chcesz namiary do niego na pw,pozdrawiam ;:168

Tereniu,żmijowiec to chyba dwuletni,w pierwszym roku się sieje i pokazują sie rozety ,a w drugim kwitnie,nigdy go nie okrywam ,gdzie się wysieje ,tam sobie kwitnie ,jest na jednej rabacie i gdzie indziej indziej się nie przenosi,sam sobie radzi,reszta roślin też sobie sama radzi ,a jak jest wiosna to zaczynają swój spektakl,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, czy cleome siejesz od razu na miejsce stałe?
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Marta widzę że pokazujesz pustynniki ..a jak te nabytki z wiosny ...bo już nie pamiętam czyśmy o tym rozmawiały ?.
ja tez zamówiłam dwie róże ,ale tak wydziwiałam ,bo zrobiłam sobie ograniczenie ..dwie i koniec ...w końcu nie wiem co zamówiłam ...
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu moja kochana Obrazek ja jestem chora jak oglądam ten piękny raj ...

..jak pięknie .. jak gęsto .. ach, pięknie ;:167

Zapraszam do mnie .. coś zobaczysz :)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś cudowności pokazujesz, taki ogród z rozmachem, malowany kwiatami jak pędzlem-tu szurnięte, tam pacnięte, wszędzie kolor na zielonym tle. Och jak ja tak lubię ;:167 Te wielkie, kolorowe, spektakularne plamy :) Tak mi się skojarzyło. Bo mi dzisiaj tak wszystko z czymś kojarzy. Chyba taki dzień na myślenie mnie wziął ;:306 Z dzisiejszej serii obrazków żółty chaberek mnie ujął bardzo ;:167 W takie pochmurne dni żółte kwiaty podobają mi się coraz bardziej :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Kochana! zamiast uśpić rozbudziłaś :heja te zdjęcia z liliami, jakie ładne zestawy Ci wyszły :D Czy ja Cię pytałam o nasionach Cleome różowej? Chaber wielkogłówkowy z czasem mi zanika, ze sporej kępy został mi w tym roku jeden. Chyba też będę musiała wysiać, bo on jest śliczny, czy go próbowałaś suszyć? Śpij dobrze i miłych snów ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”