Moja kolekcja storczyków

Zablokowany
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lip 2014, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolekcja storczyków

Post »

Dziękuję Justynko ;:196 Sama niecierpliwie czekam PK Miki już nabrzmiewa w pąkach i mój dziwaczek promenaea, który pierwszy raz zakwitnie. Do tej pory oglądałam jej kwitnienie na obrazkach, a teraz już niedługo sama na żywo zobaczę kwiatki to większa satysfakcja niż "oglądanie lizaka przez szybę" ;:306 Białasek prawie cały rozkwitł, bardziej leniwy jest tęczowy róż jak się dowiedziałam phal vivien, rozkwitł dopiero 3 kwiatkiem..w wolnej chwili powrzucam fotki :wink:
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

natka_211 pisze:W trakcie dalszych poszukiwań cytrynowego z bladym środkiem natknęłam się w tesco na storczyka, który nie tak dawno temu niestety mi zdechł...nie mogłam przejść obojętnie i go kupiłam ;:306 fakt tym razem nie mini tylko midi ale jest piękny, fiolecik z białą obwódką ;:1 Kupiony z osłonką (2-pędowy) za 29.99zł :tan :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 14 lis 2014, o 11:42 --
Pamiętacie ten zakup? Przeglądając wątek się zdziwiłam :shock: Wiecie, że on nadal kwitnie? :wink: Fakt, został mu jeden pęd, a wygląda tak:

Obrazek Obrazek

To jest mój rekordzista, bo nawet żółtkowi został tylko jeden kwiat i widać, że przekwita, a te midi nadal wygląda dobrze ;:138 Zdążyłam go nawet przesadzić do większej doniczki ( i to podczas kwitnienia), bo korzenie rozpychały doniczkę.
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No a niektórzy mówią, że nie lubią storczyków bo kwitną, kwitną, kwitną ...ot tak bez emocji :;230 Ja kocham moich długodystansowców ;:167 Natalka dbaj o swojego różowaska ;:196
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dzięki :wink:

A to moje nowe zdobycze :tan , kupiłam wczoraj na targach ogrodniczych w Ostródzie, były same phalaenopsisy, mniejsze po 10 zł, a reszta po 20 zł. Ten środkowy jest mniejszy(był po 10zł), wszystkie nowości mają zdrowy system korzeniowy.

Obrazek Obrazek Obrazek

A tu zbioróweczka nowości

Obrazek
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

Piękne ;:oj Szczególne ten najwyższy ;:215 Nie mam takiego :twisted:
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylcia był bardzo duży wybór, aż nie wiedziałam co wybrać :;230 Miałam wziąć jednego ale nie mogłam się zdecydować, którego wezmę, więc wzięłam trzy :wink:
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p

Post »

Dobrze zrobiłaś ;:215 Wszystkie są piękne ;:138 ;:138
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękna kolekcja ,niech kwitną długo i obficie :wit
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

Ten pierwszy jest piękny ;:173 Ten drugi bardzo mi przypomina storcza, którego dostałam na dzień kobiet, kolorystyka identyczna i też ma małe kwiaty...liście zresztą też :)
Awatar użytkownika
Asia7084
200p
200p
Od: 16 lut 2015, o 10:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne te twoje zdobycze :D Widzę ze zaczynasz kupować hurtem tak jak ja ;:306 Ten wysoki jest śliczny! Ja mam postanowienie nic na razie nie kupować :wink:
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylcia dobrze, że mnie utwierdzasz w tym fakcie :wink: , bo w niedziele w nocy zamówiłam sobie online dendrobium :;230 To będzie drugie podejście z gatunkiem dendrobium ale tym razem jest to krzyżówka dendrobium phalaenopsis berry "oda" :tan Będąc na targach w niedziele, po targach zajechałam do brico marche, którego u mnie nie ma i tam były te dendrobia i zygopetalum (właśnie dendrobia phalaenopsis berry 'oda'). Wszystkie były za 20 zł ale niestety stchórzyłam z zakupem, bo stwierdziłam, że trzy sztuki to wystarczająca ilość. Jednak tak mi się spodobał zapach i pokrój tego dendrobium, że późnym wieczorem się przełamałam i zakupiłam przez neta ;:306 za 30 zł z osłonką i przesyłką :wink: . Achh ta moja silna wola ;:224
Filigranowa dziękuję ;:196 Czekam na kwitnienie PK Miki, która już wkrótce rozwinie kwiatki :wink: A między czasie chodzę na łowy ;:224
Iwonko rzeczywiście ten drugi przypomina bardziej midi, rzeczywiście liście są małe.
Asiu dziękuję w imieniu moich nowych podopiecznych ;:196 Może hurtem nie kupuje ale nie mogłam się zdecydować, którego kupić, a cena była przystępna, bo za tego najmniejszego zażyczyli sobie 10 zł, a za większe 20zł, więc było warto :wink: Może długo nie pokwitnął, bo praktycznie wszystkie pączki są rozwinięte ale za to system korzeniowy mają porządny.
Awatar użytkownika
NIKA 2011
500p
500p
Od: 6 cze 2014, o 10:05

Post »

Natalko piękne nowe nabytki i czekam na fotki dendrobium jak tylko dojdzie. ;:196
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Nowości piękne.
Chyba masz słabość do różowych Phalaenopsis. :wink:
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p

Post »

Oj tam 30 zł lepiej wydać na kwiatka niż na jakieś pierdoły :wink: Czekam na fotki ;:65 ;:65
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza dzięki ;:196 Jak tylko przyjdzie paczka to w wolnej chwili zrobię i wstawię fotki dendrobium
Agnieszko w sumie jeśli chodzi o sam kolor to nie przepadam za różowym (nie mam nawet różowych skarpetek ;:306 ), ale równocześnie jeśli chodzi o barwę kwiatów to jakoś tak mam skłonność do tego koloru :wink:
Sylwia masz rację ale mój m uważa to za bzdety ;:306 Co najśmieszniejsze? Sam wymyślił i zorganizował podróż do Ostródy na targi ;:215 ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”