Chałaputkowo
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo
Widzę że zdjęcia teraz słoneczne
bo u mnie mgła albo leje bez przerwy

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ja dzisiaj z sekatorem w dłoni ścinałam przekwitnięte kwiatki....coraz mniej kwiatków w ogrodzie. Jeszcze się trzeba nacieszyć tymi, które są 

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Moniko, przepraszam za pomyłkę
Co u Ciebie? Jak zmienia się jesiennie Twój ogród?

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Moniczka chyba w ziemi ryje... robiąc konkurencję kretom.
Ile jeszcze masz tych cebul do posadzenia, co?!

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Witajcie
Tak się jakoś porobiło że ani ogród , ani forum , ale nie o to chodzi żebym Was tu swoimi problemami zanudzała ...
więc po kolei ;
Przebudowywana , przy tarasowa rabatka prawie skończona
przy samym tarasie ; irysy syberyjskie , następnie rząd jeżówek , po nich róże , między nimi lilie , dalej liliowce , irysy i ..... będą tulipany a latem niskie astry
W między czasie zwertykulowaliśmy trawnik , ileż tego siana się nazbierało ho ho ;

Była u mnie Iwonka ze Szczecina i obdarowała mnie sadzonkami fuksji , których nigdy nie miałam , Iwonko
dziękuję
Kupiłam szpadelek do trawnika , Reniu
i przedziwny , prosty i zaskakująco tani przyrząd do wyciągania mleczy z trawnika wraz z korzonkami .
A teraz kilka jesiennych zdjęć i czas się brać za przygotowanie niedzielnego obiadku dla rodzinki , surówka będzie z własnej marchewki z jabłuszkiem .

Tak się jakoś porobiło że ani ogród , ani forum , ale nie o to chodzi żebym Was tu swoimi problemami zanudzała ...
więc po kolei ;
Przebudowywana , przy tarasowa rabatka prawie skończona

przy samym tarasie ; irysy syberyjskie , następnie rząd jeżówek , po nich róże , między nimi lilie , dalej liliowce , irysy i ..... będą tulipany a latem niskie astry
W między czasie zwertykulowaliśmy trawnik , ileż tego siana się nazbierało ho ho ;

Była u mnie Iwonka ze Szczecina i obdarowała mnie sadzonkami fuksji , których nigdy nie miałam , Iwonko

Kupiłam szpadelek do trawnika , Reniu

A teraz kilka jesiennych zdjęć i czas się brać za przygotowanie niedzielnego obiadku dla rodzinki , surówka będzie z własnej marchewki z jabłuszkiem .

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Moniko
teraz jest pięknie ,a to co opisujesz ...., to ja sie już przyszłego roku nie mogę doczekać ,
żeby zobaczyć jak pięknie będzie u Ciebie

żeby zobaczyć jak pięknie będzie u Ciebie

Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Monia, co to jest na 6 - tym zdjęciu? Takie drzewko z dużymi liśćmi na nóżce?
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale cudne zdjęcia
dzięki
Wieje u ciebie w zimie ?

Wieje u ciebie w zimie ?
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Monia, ja właśnie dziś dotarłam do domku i zaraz będę się chwalić, a tobie dziękuje za pyszną kawkę i wygłaskaj Chałaputka, przemiłego, kochanego piesia 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniu ładny porządeczek masz na rabatkach i zapał do pracy 

- chalaputkowo
- 1000p
Alu kochana ja też już z niecierpliwością wiosny czekam , ale przyjdzie nam jeszcze poczekać , a roboty tej jesiennej też jakoś nie brakuje , dzięki temu że ta jesień wyjątkowa , piękna i długa można się jeszcze nią cieszyć i może czas oczekiwania się skróci
Małgosiu- to judaszowiec kanadyjski , dekoracyjny z wiosennych kwiatków a potem z liści jak widać , strasznie się z nim szarpię by go na takie płaczące drzewko uformować , splatam w warkocze i kto wie jaki za kilka lat będzie z tego efekt , zrobię zdjęcie jak zgubi listki
Mati - wieją wiatry zimowe oj wieją , teren pofałdowany , ta moja miejscowość to taka ciekawostka geograficzna , podobno są tylko dwa takie miejsca w Europie w Grzędzicach i gdzieś we Francji , to się nazywa drumlinowe pola i jak już się na tych pagórkach wiatr rozpędzi to niczym póki co go nie zatrzymasz bo dookoła domów nie za wiele
Iwonko- mój dom zawsze stoi dla Ciebie otworem , zapraszam kiedy tylko zechcesz
Grażynko
dziękuję , ale tak zwany niechciej też mnie czasami dopada
I kilka zdjęć jeszcze ;

Małgosiu- to judaszowiec kanadyjski , dekoracyjny z wiosennych kwiatków a potem z liści jak widać , strasznie się z nim szarpię by go na takie płaczące drzewko uformować , splatam w warkocze i kto wie jaki za kilka lat będzie z tego efekt , zrobię zdjęcie jak zgubi listki
Mati - wieją wiatry zimowe oj wieją , teren pofałdowany , ta moja miejscowość to taka ciekawostka geograficzna , podobno są tylko dwa takie miejsca w Europie w Grzędzicach i gdzieś we Francji , to się nazywa drumlinowe pola i jak już się na tych pagórkach wiatr rozpędzi to niczym póki co go nie zatrzymasz bo dookoła domów nie za wiele

Iwonko- mój dom zawsze stoi dla Ciebie otworem , zapraszam kiedy tylko zechcesz

Grażynko

I kilka zdjęć jeszcze ;

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko judaszowiec cudny
Z resztą cały ogród pięknie się reprezentuje,ale te na pniach szczepione dodają fajnego uroku ,ślicznie:)

Z resztą cały ogród pięknie się reprezentuje,ale te na pniach szczepione dodają fajnego uroku ,ślicznie:)
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Rany, jak u Ciebie jest pięknie. Mam nadzieję, że gorsze chwile już minęły i teraz jest wszystko dobrze. Uściski mocne

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Widoczki jak zwykle urocze.
Arbuz zachwycający.
Też sobie chwalę ten mleczowyrywacz
Ale stosuję go także do wielu innych zadań ogrodowych, zresztą osty i babki też dobrze usuwa...
Świetne zakupy!
Arbuz zachwycający.
Też sobie chwalę ten mleczowyrywacz

Świetne zakupy!

- chalaputkowo
- 1000p
No i po poniedziałku , hi hi
Beatko ja też lubię na pniu szczepione drzewka
Gosiu - to nie gorsze chwile , to nadmiar pracy , obowiązków , ale co tam w końcu będzie lepiej i tylko i wyłącznie brak czasu mnie martwi
Beaby -
Zaczęły się wykopki ;

Efekt po wykopkach ;posadziłam 400 szt ile wyjęłam ? Dla kogoś kto odgadnie ile sztuk jest w tych sześciu koszykach - nagroda

I jeszcze kilka kwiatków , komuś się chyba pory roku wymieszały . Zdjęcia naprawdę są z dzisiaj ;

Beatko ja też lubię na pniu szczepione drzewka
Gosiu - to nie gorsze chwile , to nadmiar pracy , obowiązków , ale co tam w końcu będzie lepiej i tylko i wyłącznie brak czasu mnie martwi
Beaby -

Zaczęły się wykopki ;

Efekt po wykopkach ;posadziłam 400 szt ile wyjęłam ? Dla kogoś kto odgadnie ile sztuk jest w tych sześciu koszykach - nagroda

I jeszcze kilka kwiatków , komuś się chyba pory roku wymieszały . Zdjęcia naprawdę są z dzisiaj ;

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo