Witam Was dziewczyny
Patrycjo dziękuje, zwłaszcza za podanie nazwy tej begonii, bo nie wiedziałam jak się nazywa. Masz racje, teraz to tylko można rośliny podziwiać, doglądać, na przesadzanie, rozmnażanie musimy jeszcze zaczekać, ale od jutra planuję poświęcać dla roślin więcej czasu, zwłaszcza ze mam urlop.
Iguniu
Może Twój niecierpek ma zbyt ciepło i dlatego zrzucił listki, jak ma ciepło to też czasami atakują go przędziorki. Moje stoją w chłodnym, ale jasnym pomieszczeniu, podlewam oszczędnie i kwitnie całą zimę. Życzę aby Clerodendrum prospero zakwitło, bo to piękna roślina, a piszesz że ładnie rosną Ci siewki Callirhoe involucrata - nie znam tej rośliny, muszę zobaczyć w sieci co to za cudeńko, niech Ci ładnie rośnie. Ja mam od października dwie młode siewki ciekawej pelargonii, też ładnie rosną, a siałam tak na próbę czy jesienny wysiew się uda, posiałam dwa nasionka i oba skiełkowały, mam nadzieję, że latem będą już kwiaty na tych młodych roślinkach, no i ciekawe jakie będą, czy powtórzą cech rośliny matecznej czy może będzie coś zupełnie innego.
U nas dzisiaj padał deszcz, było bardzo ślisko jak szłam do pracy. Od jutra mam urlop do końca tygodnia

, w planach praca przy roślinach, przegląd w piwnicy i na parapetach, bo to już chyba czas zacząć nowy sezon. Może posieję też pelargonie
Pozdrawiam