Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Piękne liliowce ;:oj
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko, Przepiękne floksy. nie wiem jak to wyszło że mam tylko jedną odmianę..Koniecznie muszę zdobić gdzieś dla nich miejsce ;:108
Jak czytam o twoich problemach z deszczem to aż zazdroszczę. U mnie pada codziennie. Jest duszno, gorąco i wilgoci tyle, że tylko czekam na inwazję wszelakich chorób grzybowych na różach..Plamistość już złapały ;:222 We wtorek mieliśmy takie oberwanie chmury, że póki co mogę się pożegnać z kwitnącymi mieczykami - wszystko wyłamane..czekam na te w pąkach.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sławku-dziękuję :D
Kamil witam dawno nie widzianego gościa :D
Sabinka u mnie susza tak potworna ,że nawet gwałtowna burza była by mile widziana.Współczuję ci z powodu połamanych mieczyków,to przepiękne kwiaty,ale ich nie sadzę nie mam gdzie przechowywać i nie chce mi się wykopywać cebul :oops:
A floksy są niesamowite,no i ten zapach :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Pewnie ,że dam przepis ...dam tutaj to ktoś sobie może jeszcze skorzysta bo sałatka jest wspaniała ...

Wiadro ogórków ;:138 około 7 kg.

3 szklanki cukru

2 szkl.octu

Ogórki posiekać zasypać solą odstawić ...godzina wystarczy

cukier zalać octem , zamieszać ...zalać ogórki ...zamieszać wszystko ... dać do słoików (ja robię w małych jak po dżemie )

Pasteryzować 15 min .

SMACZNEGO :)
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Violuś dziękuję ;:196
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Piękne masz kwiaty ;:138
Floksy niesamowite ;:oj jakie cudne kolory a liliowce każde mnie zachwycają więc ;:138 dla piękności.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Floksy cudne, zwłaszcza te o variegatkowych liściach przykuwają wzrok. ;:215
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Świetne floksy - kocham je za te niesamowite kolory ;:167 Szkoda, że w wazonie utrzymują się tak krótko ;:222

Dlatego wolę je w ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jednak lubisz floksy, bo sporo ich u Ciebie ;:63 . Z przyjemnością patrzę, jak roślinki sobie rosną bez ścisku - na razie :;230 . Na szczęście terenu Ci nie brakuje, możesz .podbierać' trawniki, tylko potrzebne są 'siłki', a z tymi bywa różnie. Powiem szczerze, że nie mogę trafić na różne kolory floksa variegata - mam tylko jednego, ale skoro widzę je u Ciebie, to zwiększę natężenie poszukiwań ;:131 . Liliowce masz piękne i duuużo - jakoś mi lżej, że nie tylko ja jestem na nie 'chora' ;:333 .
Krótko mowiąc - pięknie i kolorowo ;:138 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takie miałam dziś plany ogrodowe ,szybciutko wracałam z pracy ,żeby wreszcie zabrać się za generalne porządki na rabatach ...a tymczasem właśnie przetacza się nade mną chyba największa w tym roku nawałnica :( Można by powiedzieć,chciałaś deszczu to masz ,a że trochę dużo... ;:145
Kasiulka codziennie zaglądam ,czy już wróciłaś z wakacji :D Zazdroszczę ci ,ja jakoś nie miałam okazji ,żeby oderwać się od codziennych obowiązków i w czasie urlopu tradycyjnie urobiłam się po kokardy :evil:
Kasiu variegaty ,rzeczywiście są ozdobne nawet jak nie kwitną ,a Goldmint to mój numer 1 ,ale taki np.Bright Eyes niby zwykły różowy a w realu czaruje chyba największymi kwiatami
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za podpowiedź ;:196 - dwa floksy wchodzą na listę zakupów ;:224 .
Znalazłam szkółkę, która w ofercie ma kilkadziesiąt odmian - niestety, sprzedaż tylko hurtowa ;:145 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z powodu burzy internet wczoraj strajkował więc skończyłam pisanie w połowie :( a dziś powtórka z rozrywki ...no teraz to popadało :?
Izunia ja w zasadzie nie ścinam kwiatów do wazonu...nie wiem dlaczego ;:219 mogę godzinami łazić i gapić się na nie w ogrodzie ,ale nie mam takiej potrzeby ,żeby dekorować nimi dom...może to głupie ale tak mam...w domu są doniczkowce :D
Aniu cieszę się ,że znalazłam twój ogród i to nie tylko dlatego ,że podobają nam się te same roślinki.Zaczełam w tym roku sadzić drzewka i krzewy i jak tak patrzę u ciebie to myślę sobie ,że moja wyobraźnia co do nich sięga najwyżej pięć lat do przodu...a za trzydzieści to będzie duuuży tłok ;:306 i ścisk niesamowity :shock:
Obrazek Obrazek
Tegoroczne debiuty Seal of Approval i Idas Magic
Teraz w ogrodzie nieubłaganie zaczyna się czas rozchodników
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Zywokost dopiero teraz pokazuje prawdziwe liściowe szalęństwo ;:oj
Aneczko ja upatrzyłam sobie kilka nowych floksów w Bylinowym Raju :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tam kupowałam te, które Ci się podobały :;230 .
Jak się sadzi drzewa czy krzewy, to wydaje się , że tyle jest pustego miejsca. Niestety po latach robi się tłok ;:223 . Lepiej te puste miejsca wypełnić krzewami czy bylinami, bo potem nie ma się serca wycinać drzew ;:185. Po ostatnich ulewach ziemia pod drzewami nadal jest sucha ;:oj .
Pozdrawiam Ania
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Ja w sumie od pewnego czasu nie ścinam już kwiatów do wazonu, bo jest mi ich po prostu szkoda :(

I tak jak Ty wolę podziwiać je w ogrodzie ;:215

Faktycznie to już czas rozchodników! Już zapomniałam jakie mam kolory ;:124
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Korzystając z chwili wolnego czasu odwiedziłam lekarza i dowiedziałam się ,że padam na pysk nie z powodu nadmiaru obowiązków tylko przez przepięknie wyhodowaną modelową wręcz anemię :shock: Tak ,że trzeba będzie wreszcie o siebie trochę zadbać ,żeby znów mieć siły zadbać o resztę :roll:
W ogrodzie robi sie coraz bardziej jesiennie ,więc postanowiłam tu w wątku usystematyzować troszkę swoje rozchodniki ,bo jak wiadomo pamięć i znaczniki zawodne niestety są :D
Obrazek
Pink Cloud

Obrazek
Red Kauli
Obrazek
Stardust
Obrazek
Matrona
Obrazek
Strawberry Cream
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”