Zeniu witaj.
Dziękuję za pozdrowienia i pochwałę roślinek.
Moja hortensja 'Annabelle' jest jeszcze malutka i zakwitła w tym roku po raz pierwszy. Podobno wyrasta bardzo duża i obawiam się, że tam gdzie ją posadziłam będzie miała za mało miejsca.
Szczawik 'Depressa' jest rzeczywiście uroczy. Rośnie u mnie w donicy, a zimuje w inspekcie.
Aniu akl62 cykoria zapisana.
Do roślin łąkowych sucholubnych można też zaliczyć maczki polne, które pięknie się same rozsiewają. Ładnie będzie wyglądać też lepnica wschodnia i rumianek.
Stasiu dziękuję za link. Minuety są rzeczywiście urocze.
Rzeczywiście tojad mocny zakwitł zaraz po tojadzie mołdawskim, czyli dość wcześnie, ale w tym roku nic mnie już nie dziwi. Rośliny aż rwą się do kwitnienia, a jednocześnie bardzo szybko przekwitają.
Kłosowca białego i fioletowego mam w tym roku po raz pierwszy i herbatki jeszcze nie zdążyłam popróbować, a że jest również w kolorze pomarańczowym to nie wiedziałam.
Wrotycz 'Haradjana' pomimo mojej gliniastej i często bardzo mokrej gleby nad podziw rośnie dobrze.
Wiewiórkę na drzewie czereśni za działkowym płotem zauważył wnuk. Zawołał nawet "o jaki duży ptak przyleciał". Ptak okazał się być wiewiórką, która ze smakiem wcinała czereśnie. Zdjęcia niestety wyszły nieostre, bo to bardzo ruchliwe zwierzątko.
Deszcz wygonił mnie dzisiaj z działki, ale trochę zdjęć zdążyłam zrobić.
Taką różyczkę kupiłam sobie dzisiaj na targu za całe 5,-zł.