Wszystkie inne odmiany jarzmianki chętnie przyjmę

Do wieczora więc

Kasiu, ja dopiero zaczynam z agapantami, od października stały w ciemnej, zimnej stajni i też wybiegły, teraz wzięłam je na górę do podobnych warunków co u Ciebie, bo nawet jak za wcześnie ruszą to trudno, a w ciemnym by do wiosny nie dotrwały...robaczek_Poznan pisze:Ewa, byłam przed chwilą w ogrodzie i 5 kul spokojnie tam wejdzie. I tak bedą miedzy nimi ponad metrowe odległości, więc miejsca na trawki sporo. Hakonechloe chcę posadzić między kulami, ale z przodu, tam jest więcej cienia, który lubią, jak czytałam. Pod bukiem jest słoneczne miejsce, więc może Frosted Curls albo Amazon Mist, jak myślisz? Czy lepiej będą wyglądać jakieś 'konkretne' odmiany, z szerszymi liśćmi?
Terlico, może w tym roku nie zawiedzie i tego Ci życzę. Wiele osob go chwali, dlatego się skusiłam.
Mam pytanie do właścicieli agapantów - moje zimują w chłodnej, ciemnej spiżarni. Dzisiaj zauważyłam mnóstwo młodych, wyblakniętych pędów - czy powinnam je przenieść do widnego pomieszczenia? Niestety dysponuję tylko pokojem z temp. 17 stopni, gdzie zimuję egzotyczne delikatesy.
Kiedy należy je zacząć odżywiać żeby zechciały zakwitnąć?