Kupiłam na amazon nasionka ale wyglądały inaczej były gładkie , czarne , owalne lekko spłaszczone. Wygląda na to ,że sprzedali mi coś innego
Wysiałam i po około 2 tyg. zaczęły wschodzić, ciekawe co wyrośnie.
Piękne te Wasze datury.Ja dwukrotnie próbowałam z nasionkami.Kupowałam jako nasionka datury drzewiastej różowej,które po wysianiu w styczniu,zakwitły mi w październiku,ale na biało.Rok później znów zaryzykowałam,tym sposobem mam dwie wyhodowane z nasionek w kolorze białym.Różową zdobyłam z kawałka pędu.
U mnie z nasionek też około miesiąca wschodziły.Moje daturki śpią w najlepsze w piwnicy.Panie Janku,bardzo spodobała mi się pomysł z posadzeniem dwóch kolorów w jednej donicy.
A ja postanowiłem poeksperymentować i ukorzenić młody listek Datury w wodzie
zauważyłem w części 1 wątku że jednemu z forumowiczów udało się, i podkradłem pomysł
Witam zainteresowanych daturą.Ja w ubiegłym roku wysiałam nasionka pod koniec kwietnia do foliaka skiełkowały ładnie i jeszcze w tym samym roku koniec września zakwitły wszystkie. Pozdrawiam Irena
Magdo zobacz to liść ukorzeniony w wodzie Można powiedzieć że są już sadzonki z liści po 22 dniach , powtórzyłem to co udało się już w ubiegłym roku i twierdzę że jest to bardzo proste .
Teraz nie tylko o badylki można pytać , tak napisał jeden forumowicz który ukorzenił liść
i od tej osoby podkradłem pomysł.
.