Ogródek Robaczka cz. 9
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 9
Kasieńko, dziękuję ślicznie. Anafalis pokazany u mnie, cała kępka. Jakbyś chciała, to wiosną do CIebie jedzie 

hej hej i jak tam mija dzionek? pogoda cuuuudna to humorek dopisuje

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niesamowicie to wszystko u ciebie kwitnie. Budleje, róże. Zupełnie jakby był czerwiec. Ja to już u siebie czuję powiewy jesieni. Liście opadają, pająki się snują. Gdzie ja w ogóle mieszkam? Chyba w innym kraju.
W fotografii Kasiu doszłaś już do absolutnej perfekcji
W fotografii Kasiu doszłaś już do absolutnej perfekcji

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Kasiu, często u Ciebie jestem i podglądam te piękne widoki, które pokazujesz, ale ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, więc rzadko piszę, ale to tak piękny okres we wszystkich ogrodach, że nie wiadomo co najpierw podziwiać, zachwycam się jak zwykle zestawieniem białych róż White Cover / Kent (na którą jakoś jeszcze się nie skusiłam, ale kto wie) z lobelią, ilością lawendy, która coraz bardziej mi się podoba, ujęła mnie też Sweet Memories, która bardzo przypomina mi (przynajmniej na zdjęciu) moją Marselisborg Castle, ale oczywiście musiałam sprawdzić i już wiem, że to róża patio miniaturowa, superaśna. Do Ewki wybieram się albo 16 sierpnia albo dopiero po 19 sierpnia, więc mój "nalot" jak najbardziej aktualny, jeśli będzie Ci oczywiście pasować.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie!
Nie mam ostatnio czasu pisać na Forum, ale czytam wszystko i dziękuję za odwiedziny
Dzisiaj byłyśmy z Ewą w Rosarium u Państwa Chodunów - mają Różany Weekend
Zwiedziłyśmy pola różane, gdzie na 14 hektarach rozciągają się niebiańskie widoki pięknych, kwitnących i niesamowicie zdrowiutkich róż, które trafią do jesiennej oferty
W szkółce można było zrobić też zakupy z szerokiej oferty róż w donicach, porozmawiać z właścicielami i innymi pasjonatami, wypić dobrą kawę i podelektować się różanym towarzystwem przy pięknej pogodzie! Cudownie spędzone sobotnie popołudnie
Przywiozłam też coś ze sobą, więc jutro będą zdjęcia
Buziaki
Nie mam ostatnio czasu pisać na Forum, ale czytam wszystko i dziękuję za odwiedziny

Dzisiaj byłyśmy z Ewą w Rosarium u Państwa Chodunów - mają Różany Weekend

W szkółce można było zrobić też zakupy z szerokiej oferty róż w donicach, porozmawiać z właścicielami i innymi pasjonatami, wypić dobrą kawę i podelektować się różanym towarzystwem przy pięknej pogodzie! Cudownie spędzone sobotnie popołudnie

Przywiozłam też coś ze sobą, więc jutro będą zdjęcia

Buziaki

- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Dopiero jutro??? 

Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Szkoda, że prędzej nie wiedziałam o Różanym Weekendzie, może też bym się wybrała, jak wiesz rzadko mam czas, ale teraz akurat jestem na urlopie, z drugiej strony już myślę o wyjeździe, więc pomału "odpuszczam", na pewno jutro zajrzę, ale na pisanie raczej czasu już nie znajdę, więc do usłyszenia lub zobaczenia za 2 tygodnie.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Szkoda, że ja tak daleko mieszkam
Bo i ja chętnie zobaczyłabym te cuda. A teraz pozostaje mi tylko czekać na Twoje zdjęcia
Jedno pocieszenie - na pewno będą świetne. No i czekam na wiadomości, co też sobie kupiłaś.
Niestety u mnie niektóre roże złapały czarną plamistość
Ale cóż... Taka pogoda!

Niestety u mnie niektóre roże złapały czarną plamistość

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Co ciekawego będzie w nowej ofercie
Czekamy na fotki

Czekamy na fotki

jej......szkoda, że nie wiedziałam, że jechałyście
ale na nowości to jak najbardziej poczekam
a jak tam po tej burzy w nocy? ja zaraz lece na działkę by sprawdzić co i jak

ale na nowości to jak najbardziej poczekam

a jak tam po tej burzy w nocy? ja zaraz lece na działkę by sprawdzić co i jak

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciekawa jestem, co sobie kupiłaś
Ciekawa jestem też jesiennej oferty, dawno u nich nie kupowałam.

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj coś od Ciebie nie dostaję powiadomień i szukam Cię
No i co mam powiedzieć jest u Ciebie jak zwykle cudownie i aż tyle 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Czytałam o tym weekendzie w Rosarium i strasznie Wam zazdroszczę, że macie tak tam blisko i mogłyście tam być.
Mam nadzieję Kasiu, że masz jakieś zdjęcia tych kwitnących różanych łanów ?
Ciekawa jestem , co kupiłaś .

Mam nadzieję Kasiu, że masz jakieś zdjęcia tych kwitnących różanych łanów ?
Ciekawa jestem , co kupiłaś .

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Przyszłam się przywitać po urlopie
Pięknie jak zawsze...tęskniłam za Twoim ogrodem
Miłego wieczoru

Miłego wieczoru

marzenia się spełniają! Dana
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry!
Przeczytałam Wasze wpisy i ...
do Rosarium nie wzięłam aparatu
Wyjazd był spontaniczny, z pomysłu Ewy w piątek wieczorem
Pisząc o zdjęciach miałam na myśli zdjęcia nabytków... 
Wybaczcie rozczarowanie
W ramach skromnej rekompensaty, po południu wrzucę dla Was świezą porcję zdjęć z przydomowego rozarium ;-))
Idea różanego weekendu ma wejść na stałe do oferty wydarzeń w szkółce, w przyszłym roku też mają go zoorganizować. Pomysł świetny, a szkólka warta odwiedzenia nie tylko ze wzgledu na ofertę róz, ale też dlatego, że takie rodzinne firmy to już rzadkość. Na miejscu miałyśmy możliwość porozmawiać z Panią Chodun o doświadczeniach szkółki, a jest o czym mówić, bo ich historia z różami trwa od ponad 30 lat! Jej syn opowiadał o planach na przyszłość, poszerzaniu kolekcji, dzieląc się przy tym praktycznymi radami odnośnie uprawy. Cała rodzina to bardzo sympatyczni ludzie, którzy z sercem i nadzwyczajnym, osobistym zaangażowaniem poświęcili się tej cudownej pasji.
Constancjo, nie wyrabiam ze zgrywaniem i ładowaniem zdjęć, ale prawie codziennie dokumentuję. Będzie zapas na zimę
Ilonko, ja dowiedziałam się od Ewy w piątek wieczorem. Mieli informację na stronie, ale jak się dowiedzieliśmy na miejscu, pomysł z ich strony też był spontaniczny i nie zdążyli wypromować wydarzenia. Za rok ma być powtórka i lepsza promocja
Zapraszam na kawkę jeśli będziesz w okolicy
Aniu, to już była moja trzecia wizyta w Rosarium, dlatego nawet nie pomyślałam żeby wziąć aparat
a pola różane robią wrażenie za każdym razem
Kupiłam Pilgrima na pniu, The Alnwick Rose i Rosario
A propos plamistości, o której piszesz, u mnie tez niektóre róże chorują, a na polach wszystkie zdrowiutkie! Popytałyśmy Chodunów o opryski, stosują Falcon
Monia, oferty jesiennej jeszcze nie ma, powinna być na początku września, ale będzie trochę nowości zarówno z historycznych, jak i nowych róż. Na polu najbardziej podobał mi się Souv.du dr Jamain, Fiorentina, Rosario, Gospel i piżmówki, ale większość róż wyglądała bardzo dobrze - zdrowe i rozrosnięte krzaczki.
Marta, tak jak pisałam, wyjazd nie był zaplanowany, ale w przyszłym roku możemy sie wybrać większą ekipą
Ewa, ja tez czekam na jesienną ofertę, kilka róż wpadło mi w oko na polu
Elu, witaj! Ostatnio mnie coraz mniej na forum, ale miło mi, ze zaglądasz
Krysiu, do Rosarium mamy ok. 50 km, ale byli też goście z Białegostoku i Zakopanego
Danusiu, witaj po urlopie
Mam nadzieję, że wypoczęłas? Dziękuję, że zajrzałaś, pewnie teskniłaś za swoim ogrodem.. 
Przeczytałam Wasze wpisy i ...

Wybaczcie rozczarowanie

Idea różanego weekendu ma wejść na stałe do oferty wydarzeń w szkółce, w przyszłym roku też mają go zoorganizować. Pomysł świetny, a szkólka warta odwiedzenia nie tylko ze wzgledu na ofertę róz, ale też dlatego, że takie rodzinne firmy to już rzadkość. Na miejscu miałyśmy możliwość porozmawiać z Panią Chodun o doświadczeniach szkółki, a jest o czym mówić, bo ich historia z różami trwa od ponad 30 lat! Jej syn opowiadał o planach na przyszłość, poszerzaniu kolekcji, dzieląc się przy tym praktycznymi radami odnośnie uprawy. Cała rodzina to bardzo sympatyczni ludzie, którzy z sercem i nadzwyczajnym, osobistym zaangażowaniem poświęcili się tej cudownej pasji.
Constancjo, nie wyrabiam ze zgrywaniem i ładowaniem zdjęć, ale prawie codziennie dokumentuję. Będzie zapas na zimę

Ilonko, ja dowiedziałam się od Ewy w piątek wieczorem. Mieli informację na stronie, ale jak się dowiedzieliśmy na miejscu, pomysł z ich strony też był spontaniczny i nie zdążyli wypromować wydarzenia. Za rok ma być powtórka i lepsza promocja

Aniu, to już była moja trzecia wizyta w Rosarium, dlatego nawet nie pomyślałam żeby wziąć aparat

Monia, oferty jesiennej jeszcze nie ma, powinna być na początku września, ale będzie trochę nowości zarówno z historycznych, jak i nowych róż. Na polu najbardziej podobał mi się Souv.du dr Jamain, Fiorentina, Rosario, Gospel i piżmówki, ale większość róż wyglądała bardzo dobrze - zdrowe i rozrosnięte krzaczki.
Marta, tak jak pisałam, wyjazd nie był zaplanowany, ale w przyszłym roku możemy sie wybrać większą ekipą

Ewa, ja tez czekam na jesienną ofertę, kilka róż wpadło mi w oko na polu

Elu, witaj! Ostatnio mnie coraz mniej na forum, ale miło mi, ze zaglądasz

Krysiu, do Rosarium mamy ok. 50 km, ale byli też goście z Białegostoku i Zakopanego

Danusiu, witaj po urlopie