Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Kasieńko, dziękuję ślicznie. Anafalis pokazany u mnie, cała kępka. Jakbyś chciała, to wiosną do CIebie jedzie :wit
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hej hej i jak tam mija dzionek? pogoda cuuuudna to humorek dopisuje :tan ;:3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niesamowicie to wszystko u ciebie kwitnie. Budleje, róże. Zupełnie jakby był czerwiec. Ja to już u siebie czuję powiewy jesieni. Liście opadają, pająki się snują. Gdzie ja w ogóle mieszkam? Chyba w innym kraju.
W fotografii Kasiu doszłaś już do absolutnej perfekcji ;:108
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, często u Ciebie jestem i podglądam te piękne widoki, które pokazujesz, ale ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, więc rzadko piszę, ale to tak piękny okres we wszystkich ogrodach, że nie wiadomo co najpierw podziwiać, zachwycam się jak zwykle zestawieniem białych róż White Cover / Kent (na którą jakoś jeszcze się nie skusiłam, ale kto wie) z lobelią, ilością lawendy, która coraz bardziej mi się podoba, ujęła mnie też Sweet Memories, która bardzo przypomina mi (przynajmniej na zdjęciu) moją Marselisborg Castle, ale oczywiście musiałam sprawdzić i już wiem, że to róża patio miniaturowa, superaśna. Do Ewki wybieram się albo 16 sierpnia albo dopiero po 19 sierpnia, więc mój "nalot" jak najbardziej aktualny, jeśli będzie Ci oczywiście pasować.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Nie mam ostatnio czasu pisać na Forum, ale czytam wszystko i dziękuję za odwiedziny ;:4
Dzisiaj byłyśmy z Ewą w Rosarium u Państwa Chodunów - mają Różany Weekend :D Zwiedziłyśmy pola różane, gdzie na 14 hektarach rozciągają się niebiańskie widoki pięknych, kwitnących i niesamowicie zdrowiutkich róż, które trafią do jesiennej oferty :heja
W szkółce można było zrobić też zakupy z szerokiej oferty róż w donicach, porozmawiać z właścicielami i innymi pasjonatami, wypić dobrą kawę i podelektować się różanym towarzystwem przy pięknej pogodzie! Cudownie spędzone sobotnie popołudnie :tan
Przywiozłam też coś ze sobą, więc jutro będą zdjęcia :uszy
Buziaki ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Dopiero jutro??? ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Szkoda, że prędzej nie wiedziałam o Różanym Weekendzie, może też bym się wybrała, jak wiesz rzadko mam czas, ale teraz akurat jestem na urlopie, z drugiej strony już myślę o wyjeździe, więc pomału "odpuszczam", na pewno jutro zajrzę, ale na pisanie raczej czasu już nie znajdę, więc do usłyszenia lub zobaczenia za 2 tygodnie.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Szkoda, że ja tak daleko mieszkam :evil: Bo i ja chętnie zobaczyłabym te cuda. A teraz pozostaje mi tylko czekać na Twoje zdjęcia :D Jedno pocieszenie - na pewno będą świetne. No i czekam na wiadomości, co też sobie kupiłaś.
Niestety u mnie niektóre roże złapały czarną plamistość :evil: Ale cóż... Taka pogoda!
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Co ciekawego będzie w nowej ofercie :?:
Czekamy na fotki :D :wit
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej......szkoda, że nie wiedziałam, że jechałyście ;:145
ale na nowości to jak najbardziej poczekam ;:oj
a jak tam po tej burzy w nocy? ja zaraz lece na działkę by sprawdzić co i jak :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ciekawa jestem, co sobie kupiłaś :D Ciekawa jestem też jesiennej oferty, dawno u nich nie kupowałam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj coś od Ciebie nie dostaję powiadomień i szukam Cię ;:108 No i co mam powiedzieć jest u Ciebie jak zwykle cudownie i aż tyle ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Czytałam o tym weekendzie w Rosarium i strasznie Wam zazdroszczę, że macie tak tam blisko i mogłyście tam być. ;:oj
Mam nadzieję Kasiu, że masz jakieś zdjęcia tych kwitnących różanych łanów ?
Ciekawa jestem , co kupiłaś . ;:65
;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Przyszłam się przywitać po urlopie ;:196 Pięknie jak zawsze...tęskniłam za Twoim ogrodem ;:173
Miłego wieczoru ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry!
Przeczytałam Wasze wpisy i ... ;:182 do Rosarium nie wzięłam aparatu ;:223 Wyjazd był spontaniczny, z pomysłu Ewy w piątek wieczorem ;:131 Pisząc o zdjęciach miałam na myśli zdjęcia nabytków... ;:224
Wybaczcie rozczarowanie ;:180 W ramach skromnej rekompensaty, po południu wrzucę dla Was świezą porcję zdjęć z przydomowego rozarium ;-))
Idea różanego weekendu ma wejść na stałe do oferty wydarzeń w szkółce, w przyszłym roku też mają go zoorganizować. Pomysł świetny, a szkólka warta odwiedzenia nie tylko ze wzgledu na ofertę róz, ale też dlatego, że takie rodzinne firmy to już rzadkość. Na miejscu miałyśmy możliwość porozmawiać z Panią Chodun o doświadczeniach szkółki, a jest o czym mówić, bo ich historia z różami trwa od ponad 30 lat! Jej syn opowiadał o planach na przyszłość, poszerzaniu kolekcji, dzieląc się przy tym praktycznymi radami odnośnie uprawy. Cała rodzina to bardzo sympatyczni ludzie, którzy z sercem i nadzwyczajnym, osobistym zaangażowaniem poświęcili się tej cudownej pasji.

Constancjo, nie wyrabiam ze zgrywaniem i ładowaniem zdjęć, ale prawie codziennie dokumentuję. Będzie zapas na zimę :uszy
Ilonko, ja dowiedziałam się od Ewy w piątek wieczorem. Mieli informację na stronie, ale jak się dowiedzieliśmy na miejscu, pomysł z ich strony też był spontaniczny i nie zdążyli wypromować wydarzenia. Za rok ma być powtórka i lepsza promocja ;:138 Zapraszam na kawkę jeśli będziesz w okolicy :wit
Aniu, to już była moja trzecia wizyta w Rosarium, dlatego nawet nie pomyślałam żeby wziąć aparat ;:223 a pola różane robią wrażenie za każdym razem :shock: Kupiłam Pilgrima na pniu, The Alnwick Rose i Rosario ;:173 A propos plamistości, o której piszesz, u mnie tez niektóre róże chorują, a na polach wszystkie zdrowiutkie! Popytałyśmy Chodunów o opryski, stosują Falcon ;:108
Monia, oferty jesiennej jeszcze nie ma, powinna być na początku września, ale będzie trochę nowości zarówno z historycznych, jak i nowych róż. Na polu najbardziej podobał mi się Souv.du dr Jamain, Fiorentina, Rosario, Gospel i piżmówki, ale większość róż wyglądała bardzo dobrze - zdrowe i rozrosnięte krzaczki.
Marta, tak jak pisałam, wyjazd nie był zaplanowany, ale w przyszłym roku możemy sie wybrać większą ekipą ;:4
Ewa, ja tez czekam na jesienną ofertę, kilka róż wpadło mi w oko na polu ;:173
Elu, witaj! Ostatnio mnie coraz mniej na forum, ale miło mi, ze zaglądasz ;:196
Krysiu, do Rosarium mamy ok. 50 km, ale byli też goście z Białegostoku i Zakopanego ;:oj
Danusiu, witaj po urlopie :wit Mam nadzieję, że wypoczęłas? Dziękuję, że zajrzałaś, pewnie teskniłaś za swoim ogrodem.. ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”