Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

Świetny wynalazek. Tylko czy rzeczywiście się sprawdza.
Niesamowity masz balkon. :)
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo - cudna fotka. Niestety nie mogę uprawiać nic do jedzenia na moim balkonie za względu na bliskość ruchliwej ulicy. Syf na balkonie mam taki, że przynajmniej raz w tygodniu muszę myć podłogę z kurzu. Bardzo żałuję, bo takie truskawki czy pomidorki własnej produkcji to super sprawa.
lemonka, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Widziałam gdzieś na Forum, że ktoś kupił ten worek, ale nie mogę sobie przypomnieć kto. Myślę, że jak już przyjdzie do wystawiania roślin na balkon zaopatrzę się w kilka takich toreb. I wtedy Wam powiem, czy warto.

Wygląda na to, że pierwszy raz udało mi się przezimować powojnika. Oczywiście do czasu, kiedy przyjdą mrozy i wszystko szlag trafi. Bo przecież jeszcze może chwycić większy mróz... W donicy widać też trzmielinę. Mam nadzieję, że odbije, bo na razie nie wygląda na okaz zdrowia
Obrazek

Na razie tylko jedne powojnik wyraźnie ruszył. Drugi coś tam wypuszcza, ale raczej nędznie mu to idzie. Tutaj ujęcie z różami
Obrazek

I kilka roślin zimowanych
Lantana i budzący się klonik
Obrazek Obrazek

Pelargonia ma coraz więcej pąków a bakopa nie dość, że przeżyła eksperyment z zimowaniem, to jeszcze zaczęła kwitnąć ;:138
Obrazek Obrazek

Kobea i pomidor maskotka coraz większe
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój powojnik też przezimował ;:138 trzy razy próbowałam i wreszcie się udało :tan
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nie dziwię się że ten pomidor to maskotka, jest świetny ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Pomidorek rzeczywiście bardzo ładny.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Moniko - gratulacje z tytułu przezimowania powojnika ;:63 Mam nadzieję, że pokażesz, jak ładnie kwitnie ;:108
Natalio, Halinko - pomidorek coraz większy. Czy tylko mi się tak wydaje, że tej zimy mieliśmy niesamowicie dużo słońca? Już nawet nie chodzi mi o temperaturę ale właśnie o to, że nie było szaro i badziewiasto jak zazwyczaj. Nic dziwnego, że wszystko rośnie jak się patrzy. Okazuje się, że nawet tunbergia wykiełkowała w tysiącu egzemplarzach, choć wcześniej miałam problem, by doczekać się chociaż jednej roślinki.

No to takie moje poranne refleksje. Idę sadzić begonie i pikować/przesadzać maluchy. Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20

Post »

:wit
Ale kolorowo u Ciebie ;:oj Brawa dla dzielnych roślinek, które przezimowały ;:138
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Brawa dla powojnika ;:63 Pelargonie widzę szaleją :)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Madziu, ja też w zeszłym roku cieszyłam się z przezimowanego powojnika, piękne listki wypuszczał, a jak przyszedł przymrozek, to go na te dni okryłam z powrotem agrowłókniną. Możesz użyć starego swetra, co tam masz...Poobcinaj suche listki po bokach, i będzie piękny.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry,
hanka101 - dziękuję za miłe słowa :D mój wielkanocnik pięknie kwitnie a szczepkę innego wsadziłam już do ziemi ;:108
AloesikIk - dziękuję za wizytę i zapraszam częściej ;:136 widzę, że masz dużo wątków, akurat fiołki zdążyłam zobaczyć. Ja też mam fiołki ale nie chcą u mnie kwitnąć ;:145
Aniu - mam nadzieję, że już dużych mrozów nie będzie, bo przymrozki jeszcze pewnie się pojawią. Dzięki za rady, szkoda byłoby go stracić - z dnia na dzień robi się coraz piękniejszy i zupełnie nie przypomina tego ususzonego badyla sprzed kilku tygodni ;:138
Znowu skończyło mi się konto na imageshacku. Jak tylko rozwiążę ten problem, wrzucę nowe zdjęcia. ;:7
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

akurat fiołki zdążyłam zobaczyć. Ja też mam fiołki ale nie chcą u mnie kwitnąć ;:145
Niestety moja kolekcja fiołków padła , został mi jeden kundelek , najwytrwalszy :wink: W sumie też dawno nie kwitł, ale jestem dobrej myśli ;:333
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Magda, jeśli masz konto pocztowe na Gmailu, to polecam wypróbowanie wrzucania zdjęć na Google+ (dawniej: Picasa Web Albums) - darmowe, nielimitowane i wygodnie się z tego korzysta do różnych celów. Wrzucanie zdjęć na forum będzie odrobinkę bardziej czasochłonne niż z imageshack czy fotosika, bo nie ma gotowych wtyczek, ale za to masz pewne i długodystansowe rozwiązanie. ;)
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wiosennie się zrobiło :) fajnie że powojnik przezimował :)
Co do hostingu polecam TinyPick bezpłatny darmowy i łatwo sie fotki wrzuca na forum :)
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Witam Was kochani w ten kolejny słoneczny dzień. trzynastko i trzy_koty - dziękuję za podpowiedzi a propos serwisu do przechowywania i udostępniania zdjęć. Dziś założyłam kolejne konto na imageshack, ale pewnie niedługo przejdę na inne serwisy bo wolałabym mieć wszystkie zdjęcia w jednym miejscu.
AloesIk , to pech z fiołkami. Ja wyraźnie nie mam do nich ręki. Natomiast, nieskromnie powiem, że mam rękę do wielu innych roślin, których wcześniejsza uprawa kończyła się niepowodzeniem. Z resztą zobaczcie Sami.

Wielkanocnik, którego nabyłam kilka tygodni temu w Kauflandzie za 3 czy 4 zł
ObrazekObrazek

Moja ukochana trzyletnia lub czteroletnia pelargonia. Ma całe mnóstwo pączków, udało mi się ukorzenić jedną szczepkę, która też zaraz zakwitnie, pozostałe dwie siedzą od dwóch tygodni w doniczkach i się ukorzeniają
ObrazekObrazek

Kolejny zefirant, który spędził zimę w doniczce poczuł wiosnę
Obrazek
Teraz żałuję, że wyjęłam z doniczek większą część cebulek. No, ale i tak nie miałam miejsca, by je trzymać.

Mięta - to jej drugi rok zimowania w mieszkaniu, ale nigdy nie była tak dorodna
Obrazek

Kolejna odsłona dzwonka, obok jest doniczka ze starcem, również zimowanym w mieszkaniu. Na kilka sztuk starca, tylko jeden przeżył. Niestety te w donicach styropianowych na balkonie padły ;:145
Obrazek

Chciałabym Wam jeszcze powiedzieć, że kupiłam dwie skrzynki 80cm z systemem nawadniania w Lidlu. Planuję wystawić je na barierki na zewnątrz balkonu. Jedna pójdzie za kratkę drewnianą (ciekawe, jak ja ją tam wsadzę...) a druga na dole barierki. Nigdy w tych miejscach nie miałam skrzynek ze względu na karkołomność tego przedsięwzięcia. Jednak są to w miarę słoneczne miejsca a ja uparłam się na portulakę i przypołudnika ;:223 Muszę je tylko dodatkowo przymocować tymi tytkami, czy jak one się tam nazywają, żeby nie spadły i kogoś nie uszkodziły ;:202
Miłego weekendu
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Pięknie u ciebie Madziu ;:224 ;:3
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”