Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Aaaaa, u nas to się nazywało "Leninskij urok", czyli lekcja Lenina :D , własnie na takiej lekcji, jako mała dziewczynka, pierwszy raz usłyszałam o Bogu, o tym, że to ktoś/coś czego na pewno nie ma i że wymyślili to kapitaliści/burżuje żeby zastraszyć lud proletariacki ale my (ten lud znaczy się) nie poddamy się i będziemy twardo dążyć do świetlanej przyszłości, którą może nam zapewnić tylko partia socjalistyczna :D Tak było ... teraz trudno w to uwierzyć.

Teraz o teraźniejszości!
Jutro jeszcze mam wykonać kilka badań, czyli na razie do szpitala nie idę. Ale co ja dzisiaj zrobiła??!! ;:14 Aż wstyd się przyznać! Otóż, przyszłam na wizytę prywatną do lekarza, muszę powiedzieć, że lekarz/ortopeda jest bardzo dobrym lekarzem i wcale nie jest zdziercą. Po pierwsze, od razu daje skierowania na badania w ramach NFZ a po drugie, od dziesięciu lat nie podniósł opłaty za wizytę, pierwsza wizyta kosztuje 50 zł. a następne 30 zł. Ten kto leczył się prywatnie, zrozumie o czym mówię. To śmieszne ceny dla naszych czasów!! A na prawdę, pomógł, bardzo dużo ludziom, których inni lekarzy nie mogli wyleczyć.
A teraz najważniejsze! Historia "przyszła baba do lekarza" :;230 Otóż, ta baba, czyli ja, była tak jakoś poddenerwowana tą wizytą, że wzięła od lekarza skierowania na badania, umówiła się na następną wizytę, podziękowała, pożegnała się i ... wyszła ... I NIE ZAPŁACIŁA za wizytę ;:14 Dopiero w połowie drogi do domu mnie olśniło! Było mi głupią jak diabli :oops: Ale co robić? Zadzwoniłam do pana doktora, krzyczę do słuchawki: Przecież nie zapłaciłam za wizytę!! Przepraszam, Boga radzi! On, co prawda, spokojnie odpowiedział, że nic się nie stało i że będę mogła zapłacić przy następnej wizycie (a co miał mówić?) ale pewnie pomyślał: Jakaś nie normalna Ukrainka ;:306
Oooo matko! Tak mi wstyd! Ale trzeba było widzieć mojego męża w momencie, kiedy gorączkowo zaczęłam szukać komórki w torebce a potem przepraszać doktora za to, że nie zapłaciłam za wizytę. Dobrze, że z naprzeciwka nikt nie jechał, bo M. po usłyszeniu moich histerycznych przeprosin, zrobił taki, solidny zygzak na szosie ;:306 A ja mu na to: No co? Zestresowana byłam! To i zapomniałam :D A mój ślubny na to: Aloczka, ty uważaj, bo trzeba będzie jeszcze do psychiatry jechać ;:306
Teraz nie mogę doczekać się dnia, kiedy przyjdę na kolejną wizytę i oddam DŁUG!!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ałła ale się uśmiechnęłam...zdarza się to czasami... :)
...a jak ładnie Twój eM mówi do Ciebie Aloczka... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj Aloczka, ale dałaś plamę ;:306
A tak na serio to niedzisiejszy lekarz skoro nie przypomniał, albo nie kazał uiścić przed wizytą ;:333
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Alu, co się przejmujesz - ja w drugiej ciąży byłam taka zakręcona, że praktycznie za każdą wizytą wychodziłam bez płacenia...moja pani doktor, jako osoba niezwykle kulturalna, widząc, ze zbieram się do wyjścia, a płacić nie zamierzam, zawsze uprzejmie informowała "A zapłacić może pani też w recepcji" :D
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 ale się uśmiałam. Aloczka zdrowiej dziewczynko zanim nastanie wiosna, bo później trudniej będzie kręgosłup oszczędzać. ;:196
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Dzisiaj mam taki, melancholijny nastrój :roll: w takie dni lubię obejrzeć jakiś dobry film, taki w którym dobro zwycięża zło ... i wszyscy żyli długo i szczęśliwie :D
Lub pooglądać obrazy mojego ulubionego malarza Władimira Makowskiego, jest mistrzem obrazów realistycznych a takie lubię najbardziej. Ponoć, większość swoich obrazów malował "z głowy" i nikt mu nie pozował. Uwielbiam i podziwiam detale w jego obrazach (fałdki, klamerki, kamyki, szparki it.d.). niesamowity talent!
Zaprezentuję Wam kilka dzieł Władimira Makowskiego.

Życzę przyjemnego oglądania :wit

Gotowanie dżemu

Obrazek

Nie wpuszczę

Obrazek

Odwiedziny biednych

Obrazek

Pierwszy frak

Obrazek

Pożegnanie przed zamążpójściem

Obrazek

Rozmowa idealisty z materialistą

Obrazek

Tłumaczenie się

Obrazek

Uniewinniona

Obrazek

W upalny dzień

Obrazek

Zakup posagu

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu miewamy czasem taki nastrój i dobrze, bo należy przystanąć, pomyśleć a nawet obejrzeć się do tyłu ;:168
Nie znałam tego malarza ;:185 ja też lubię malarstwo realistyczne wśród polskich malarzy też wielu podobnie maluje i obrazy wiszą w naszej galerii w Sukiennicach. Wiesz najbardziej spodobało mi się gotowanie dżemu , dziadek na obrazie ma jakby atłasowe spodnie :lol:
Taki piecyk by mi się przydał ;:215 Utulam Cię ;:4
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

Alu,piękne obrazy mogłam zobaczyć dzięki Twojej odsłonie,masz rację w takich chwilach warto się wyciszyć aniżeli płakać i myśleć co będzie,a będzie tylko dobrze i z takim nastawieniem idż do szpitala, ;:168
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Alu
Ciekawe malarstwo, nie znałam tego twórcy...
Trzeci obraz - zupełnie, jak w dziadkowej łazience urządzonej w .....budynku gosp.
Nie przejmuj się lekarzem , dbaj o siebie ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

O! To nie tylko ja tak wizytę u lekarza przeżywam.... ;:224 Ja przypomniałam sobie dopiero w sklepie... :oops: Zdróweczka ;:196
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
regina_janusz
50p
50p
Od: 21 kwie 2011, o 20:34

Post »

p iękne

Piękne

Piękne

P
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Alu piękne ;:180 mnie także zachwyciło "Gotowanie dżemu" .Wydał mi się taki ciepły, miękki, świetlisty. Zdrówka życzę .
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu pisałyśmy wczoraj o nasionkach gdybyś nie dostała z akcji, tu jest wątek o którym pisałam http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 1#p4455881 jak tu zapytasz to na pewno się znajdą ;:4
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Marysiu , ja już jutro Ali wysyłam nasiona pomidora "KALMAN" .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O to wspaniale Ewuniu ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”