Ewa hortensja pnąca wypuszcza listki , mam nadzieję że w tym roku już zakwitnie leci jej już czwarty sezon . Mariolu przesadzałam hortensję ogrodową do donicy, nic jej nie dawałam ale rośnie pięknie . Przynajmniej teraz mogę się cieszyć jej kwiatami . W gruncie nie kwitła .
A o jakim powojniku piszesz ? Bylinowym czy takim " normalnym " ? Powinno być już coś widać , może delikatnie pogrzeb w ziemi .
Informuję że preparat na krety okazał się skuteczny od dobrego tygodnia żadnej nowej kretowiny
Elu powojnik normalny był , nie ma go grzebałam już ni ma go .
Czy mogę zadzwonić do Ciebie w sobotę , bo przyznam się ,że wybieram się na działkę i rano mi nie po drodze , jadę w przeciwnym kierunku , ale wszystko się może jeszcze popitolić np pogoda .
Mam numer 512 99 59 11 czy aktualny ?
Nr aktualny . Możesz dzwonić . W pełni rozumiem Twoją potrzebę wyjazdu na działkę W sumie to może być cały przyszły tydzień po południu A powojnik może jeszcze coś wypuści od korzenia w sezonie , bo to aż dziwne żeby nie przeżył . Zimy mocnej nie było , chyba żeby jakaś choroba go zżarła .
Oglądam Twoje fotografie- masz piękne roślinki. Zaskakują mnie jednak tulipany- kwitną. Moje maja listki, ale brak im nawet łodygi kwiatowej. Coś jest nie tak...
Witaj imienniczko,nachodziłam się po Twoim ogrodzie,że aż mnie rozbolały nożyska.Jest pięknie....pozwolę sobie tu wpadać od czasu do czasu.Pozdrawiam z Dolnego Śląska.
Witam ciepło Grażynko ten " przystojniak " to mój ślubny . I naczelny stolarz , główny kosiarz ,i duży maruda Co on nasapie namarudzi jak coś wymyślę , ale co tam potem i tak zrobi Eliszko spaceruj do woli oczywiście wpadnę z rewizytą Wolusiu może Twoje tulipany są późniejsze , ale jak wypuszczają po jednym liściu to kwitnąć nie będą może za mocno podzieliły się cebulki . Nawoziłaś je ? Ja swoje jeszcze przed kwitnieniem podsypuje nawozem .
Azowoską . Może tulipany już " stare " , i dlatego nie kwitną .Te nowe gatunki nie są zbyt długowieczne , babcine gatunki te są niezmordowane . A jeśli tulipany sadziłaś zeszłej jesieni to powinny kwitnąć , może późniejsze odmiany CI się trafiły .
Dzisiejszy dzień przepiękny Co raz ładniej robi się w ogrodzie
Wczoraj sezon 2014 został rozpoczęty oficjalnie . Obowiązkowo kiełbaska z grilla i piwko wypite na mojej wytęsknionej przez zimę bujawce .