Ogródek Gosi cz. 10
- igielka78
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 10
Gosiu, widzę, że zakupy udane.
Szkoda, że koło nas nie ma takich giełd...

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Gosiu, to co sprzedwacy nazywają storczykiem ogrodowym to trójsklepka, nie musisz się o nią martwić, rośnie ładnie i bezprolemowo. 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosia - zakupy ...bomba!
. WW to będzie mój następny zakup ..marzę o nim od jakiegoś czasu ale nie spotkałam jeszcze odpowiedniego..bo albo zbyt drogi albo zbyt mały..
. A storczyk ogrodowy to chyba jakiś stoplamek...bym typowała bardziej ! No to się obkupiłaś
no ale chyba u Ciebie spotkanie ogrodowe niebawem...

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Gosiu śliczny ten wiąz
Kiedyś był na mojej liście ale w końcu skończyło się na Camberdowni. Chociaż może jeszcze nic straconego 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Z telewizji się dowiedziałam o tej giełdzie u Ciebie. Byłam pewna że na coś tam zapolujesz. Wrednego zazdroszczę, też planuję kupić ale u mnie nie ma
Świetne zakupy, teraz znów będziesz biegać po ogrodzie i upychać. No chyba że wszystko zaplanowane wcześniej (jakoś w to nie wierzę)
Wiesz że chyba werbena się budzi...albo zaczęło rosnąć nowe zielsko, inne od poprzedniego

Świetne zakupy, teraz znów będziesz biegać po ogrodzie i upychać. No chyba że wszystko zaplanowane wcześniej (jakoś w to nie wierzę)
Wiesz że chyba werbena się budzi...albo zaczęło rosnąć nowe zielsko, inne od poprzedniego

- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Gosiu świetne zakupy.
Na tego storczyka to ostzre pazurki od dawna. Na razie nie widać, ale jak roslinki si rozrosną będzie pięknie.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Z nowymi rabatkami tak już jest, że ile nie wsadzisz roślinek, to w pierwszym roku mało.
Dosadź jednorocznych i będziesz zadowolona. W kolejnym roku już nie będzie takiego
problemu. Dziewczyny na zlot przytachają roślinki dla Ciebie

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Halinko, jestem bardzo zadowolona z zakupów.
Ewa, planuję jeszcze wcisnąc tam 2 azalie wielkokwiatowe, za hortensją posadzę 2 cisy kolumnowe a obok Wrednego bez czarny. No i może cos się jeszcze zmieści.
RH niestety nie znam nazwy. Karteczka została na krzaczku. Może to ten co podała Justi?
Aniu, ja też lubię wrednego, ale do tej pory nie miałam gdzie go wcisnąć. Znalazło się miejsce i od razu trafił na rabate. Postaram się dbać, chociaż u mnie zawilce jakoś nie chcą rosnąc. Może przez lato się zadomowi, to i zime przetrwa.
Justyś, Nie mam pojęcia czy to ten sam, ale wydawało mi się, że nazwa była dłuższa. Jak nie będzie padało sprawdzę.
Maju, musze sprawdzić. Może Justi podała nazwę, ale nie jestem pewna, czy to on.
Martuś, gdzie mi tam do Twojego poziomu.
Bardzo ładnie przyjął się rdest. Był tak duży, że podzieliłam na 2 kępki i obie kwitną
Danusiu, a Ty byłaś w Łącku? Też widziałam pierwszy raz tego zawilca. Ciekawe, czy się utrzyma.

Ewa, planuję jeszcze wcisnąc tam 2 azalie wielkokwiatowe, za hortensją posadzę 2 cisy kolumnowe a obok Wrednego bez czarny. No i może cos się jeszcze zmieści.

Aniu, ja też lubię wrednego, ale do tej pory nie miałam gdzie go wcisnąć. Znalazło się miejsce i od razu trafił na rabate. Postaram się dbać, chociaż u mnie zawilce jakoś nie chcą rosnąc. Może przez lato się zadomowi, to i zime przetrwa.
Justyś, Nie mam pojęcia czy to ten sam, ale wydawało mi się, że nazwa była dłuższa. Jak nie będzie padało sprawdzę.
Maju, musze sprawdzić. Może Justi podała nazwę, ale nie jestem pewna, czy to on.
Martuś, gdzie mi tam do Twojego poziomu.
Bardzo ładnie przyjął się rdest. Był tak duży, że podzieliłam na 2 kępki i obie kwitną

Danusiu, a Ty byłaś w Łącku? Też widziałam pierwszy raz tego zawilca. Ciekawe, czy się utrzyma.
- Margo2
Igiełko, a myslałam, ze to tylko u nas taka posucha. RZebys wiedziała ile ludzi było na tej giełdzie. Nie ma u nas porządnej szkółk, która zainwestowałby w jakies oryginalne rosliny. Wszędzie tylko popsolite okazy.
Iguś, to raczej nie trójsklepka. Ale może na zdjęciu było co innego, a w rzeczywistości będzie jeszcze co inne. Tylko,czy sadzić w słońcu, czy raczej w półcieniu? Chyba raczej w tym drugim, bo to roslina lesna.
Maryniu, ja za swojego zapłaciłam 40 zł. I w dodatku był na wysokości odpowiedającej mi.
Może masz i rację, że to stoplamek. Czy wiesz jak o niego dbać? Bo jak przeczytałm co trzeba robić, to się wystraszyłam, że u mnie nie zakwitnie nigdy.
Aniu, kupuj. Wredny jest wąziutki, wszędzie się zmieści
Jolu, a gdybyś wiedziała wczesniej przyjechałabyś?
Zakupy już wsadzone. Na dokładkę stwierdzam, że zdecydowanie ich za mało
Będę uzupełnaiła. jeśli pogoda pozwolin zrobie dzisiaj zdjęcie werbeny.
Józiu, ale ja chciałm szczepionego, żeby mi na od[powiedniej wysokości rósł.
Prymulka też mi się bardzo podoba, ale niestety oddałam teściowej
Iguś, to raczej nie trójsklepka. Ale może na zdjęciu było co innego, a w rzeczywistości będzie jeszcze co inne. Tylko,czy sadzić w słońcu, czy raczej w półcieniu? Chyba raczej w tym drugim, bo to roslina lesna.
Maryniu, ja za swojego zapłaciłam 40 zł. I w dodatku był na wysokości odpowiedającej mi.
Może masz i rację, że to stoplamek. Czy wiesz jak o niego dbać? Bo jak przeczytałm co trzeba robić, to się wystraszyłam, że u mnie nie zakwitnie nigdy.
Aniu, kupuj. Wredny jest wąziutki, wszędzie się zmieści

Jolu, a gdybyś wiedziała wczesniej przyjechałabyś?
Zakupy już wsadzone. Na dokładkę stwierdzam, że zdecydowanie ich za mało

Będę uzupełnaiła. jeśli pogoda pozwolin zrobie dzisiaj zdjęcie werbeny.
Józiu, ale ja chciałm szczepionego, żeby mi na od[powiedniej wysokości rósł.
Prymulka też mi się bardzo podoba, ale niestety oddałam teściowej

- Margo2
Tosiu, wiąz miejsca dużo nie zajmuje, więc warto go mieć. Złodziej połamał rh. Żeby mu te kulasy pousychały.
Beatko, zobaczymy jak ten storczyk sobie poradzi u mnie. Lesnie jakoś słabo rosną.
Maju, ale tutaj naprawdę jest jeszcze bardzo dużo miejsca. Starałam się posadzić w odpowiedniej odległości od siebie. Między kaliną a rh zostawiłam prawie 2 metry. W razie czego kalinę będę przycinała. Także spokojnie zmieści się jeszcze4 co nieco

Beatko, zobaczymy jak ten storczyk sobie poradzi u mnie. Lesnie jakoś słabo rosną.
Maju, ale tutaj naprawdę jest jeszcze bardzo dużo miejsca. Starałam się posadzić w odpowiedniej odległości od siebie. Między kaliną a rh zostawiłam prawie 2 metry. W razie czego kalinę będę przycinała. Także spokojnie zmieści się jeszcze4 co nieco
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Cześć Gosiu jak pogoda dopisuje u mnie mokro, zimno 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Mam straszne zaległości na fo, ale Cichutko Cię podglądam
i muszę przyznać ze zakupy zrobiłaś bombowe.Nie mogę oprzeć się wyobraźni ja ja będę obsadzać swój ogród
Ale to jeszcze musi poczekać
Dzięki za zaszczepienie we mnie miłości do berberysów.Nie wiem jak to możliwe, ale do tej pory jaokoś ich nie zauwarzałam, a teraz widzę je wszędzie
i swojego maluszka podziwiam codziennie
.
Pierwiosnek uroczy, ale ja takiego u siebie nie widziałam
a szkoda
.

Pierwiosnek uroczy, ale ja takiego u siebie nie widziałam

- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Gosiu, u nas tylko tuje i tuje, a jak juz sprowadzą coś innego to ceny takie, że opłaca się z netu ściągnąć nawet z przesyłką. Niestety u nas ceny nakręcają Niemcy, więc zostają tylko wakacyjne wojaże i powroty z zapakowanym roślinkami samochodem.