Gosiu zadziwiasz Ale po kolei.. Widzę, że koleuski ode mnie całkiem nieźle sobie radzą Dojrzałam też i inne odmiany - ładne. Urzekły mnie również grudniki.. Pięknie Ci kwitną U mnie dopiero pokazały się pączki. Pochwalić jeszcze muszę Johromę oraz Cestrum - bardzo ciekawe rośliny, które pierwszy raz widzę
Gosiu już u drugiej osoby widzę kwitnący grudzień w pażdzierniku ,chyba ogoda coś pomyliła,.
Ładne masz klu,,,,,,,, coś tam z kolorrowymi i poszczepionymi liśćmi
Widzę, że już pora rozejrzeć się za prezentami pod choinkę Gosiu moje grudniki też zawsze kwitną w październiku, a potem w marcu.
Chciałabym, aby choć raz zakwitły o grudniowej porze, bo ociepliłyby zimowe dni.
Czy ty zbierasz kalanchoe ? Widzę trzy kolorki Szkoda tylko, że trzeba je co jakiś czas odmładzać.
Gosiu grudnik już Ci kwitnie? jejku! mój jeszcze spi
Sosenki4 pisze:Gosiu, ogród przeniosłaś do domu. Fajnie prezentują się szczepki koleusów, ale gdzie Ty je wszystkie pomieścisz jak się rozrosną?
Koleusów masz ho,ho i troszeczkę - piękne kolorki! Ja mam jednego troszki właśnie zrósł może wytrzyma do wiosny ( podwiązany żeby nie zajmował za dużo miejsca na parapecie) to wtedy narobię sadzonek z niego.
Gosiu, grudniki wspaniałe, ja ratuję 2 szt, które dostałam od córki, jeden zakwitł 1 kwiatem białym, śliczny,
chciałam zapytać Cię kiedy zerwać strąki nasienne z catalpy?
Zosiu Możesz część zerwać teraz, a część zostawić na wiosnę.Wiosną wsiać trochę tych ,trochę tych.Zobaczysz ,które szybciej wzejdą.Ja siałam i tak i tak.
Witaj Gosiu zdjęcia nie opanowane , aparatu raczej nie będziemy naprawiać bo się nie opłaca , a z telefonu ani rusz mam nokie lumie i ponoć z niej raczej trudno zgrać nawet przez kabel nie idzie. Próbowałam też bezpośrednio logowałam się na telefonie i tak bezpośrednio próbowałam ale ani rusz , wiec odpuściłam . Planujemy z mężem zakup nowego aparatu więc myślę że wiosenny sezon będę miała czym uwieczniać. Trochę żałuje tego starego gdyż miał dopiero 5 lat ale dzisiejsza produkcja 5 lat to i tak dużo .U mnie grudnik też szleje cały obsypany pączkami , niestety mam tylko 2 gdyż brak parapetów a istniejące nie lubię gdy są zastawione to nie ciekawie wygląda. To znaczy jeśli ktoś tak lubi nie mam nic przeciwko u mnie raczej odpada
Pozdrawiam u nas fantastyczna pogoda słoneczka króluje