Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Marysiu widzę że już na przekór zimie zaczynasz działać,ja na razie mam tyle zajęć nieogródkowych jeszcze gardło i kaszel mnie męczą.Mam nadzieje że wyjdę na prostą .
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Begonie bulwiaste jakoś stanęły w miejscu, nie widzę, żeby rosły. Z drugiej strony będą może mniej wybujałe, więc i nie takie skore do połamania się.
Biało i pochmurno.
Biało i pochmurno.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Ale Ci się szybko przedwiosnie skończyło. I wiosna lecsz jak błyskawica. Fajna ta opowieść o szkółce w Krakowie. Przypomniało mi się, że sama mam jakiś 800 metrów od domu szkółkę, która z roku na rok maleje. Jeśli chodzi o ofertę. Tam moja mama kupiła mi nasze pierwsze "rasowe" funkie. Oczywiście rasy zostały zapomniane, ale rosna jak wściekłe i zostały już porozdawane gdzie się da.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Irenko płukanie gardła koniecznie i wygrzewanie nocne zastosuj, bo od rana musisz funkcjonować. Zdrowia życzę i byle do wiosny, bo dzisiaj nie ma nic wspólnego z wczoraj!
Ewa to dzisiaj mam to samo, muszę prześledzić gdzie dzisiaj polazło słońce. Temperatura była ujemna wię ślisko i wszystko zmrożone łącznie z wodą u kurek!
Aniu witaj ! z pomocą Waszych postów jakoś leci do przodu. Szkółka jak już wielokrotnie pisałam warta odwiedzenia nawet po to , że rośliny nie tylko sprzedadzą ale i doradzą i coś o nich powiedzą więcej niż wyczytasz w książce. Właśnie szykuje się na funkie te ogromne i pachnące
Ewa to dzisiaj mam to samo, muszę prześledzić gdzie dzisiaj polazło słońce. Temperatura była ujemna wię ślisko i wszystko zmrożone łącznie z wodą u kurek!
Aniu witaj ! z pomocą Waszych postów jakoś leci do przodu. Szkółka jak już wielokrotnie pisałam warta odwiedzenia nawet po to , że rośliny nie tylko sprzedadzą ale i doradzą i coś o nich powiedzą więcej niż wyczytasz w książce. Właśnie szykuje się na funkie te ogromne i pachnące

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu,
Miło czytać, ze jeszcze ktoś potrafi wykrzesać z siebe entuzjazm do prac porządkowych, w środku zimy
Jak patrzę na widoki za oknem, to cieżko mi uwierzyć, ze 2 tygodnie temu cięlam, grabilam, kopalam, przesadzałam...teraz tylko obserwuję zielone parapety, gdzieś trzeba szukać pocieszenia..
Miłego dnia
Miło czytać, ze jeszcze ktoś potrafi wykrzesać z siebe entuzjazm do prac porządkowych, w środku zimy

Miłego dnia

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu zapomniałem napisać czemu śniła mi się olkuska - jechałem do Krakowa właśnie tą drogą i zepsuł mi się samochód. I sen się prawie spełnił.Darmokot pisze:Marysiu chyba powinnaś zmienić tytuł wątku, np "Zima....jeszcze w wiejskim ogrodzie"Dziś śniła mi się Twoje olkuska i zamek w Pieskowej Skale, że po jakiś kamieniach wbitych w górę z niego schodziłem
Juz się zaczyna...ledwo tydzień mi się nic nie śniło a tu masz...może to znaczy, że wiosna idzie? Ale chyba nie bo u mnie właśnie pada śnieg
Wczoraj mój tata jechał do Bochni przez Nowe Brzesko i Proszowice, czyli też w okolice Krakowa. I o 13 dzwoni do mnie, że zepsuł mu się samochód za Nowym Brzeskiem i żebym go holował. Proroctwo jakie czy co.... Więcej napisze po południu bo lecę zwozić drzewo do kotłowni, trzeba się zabezpieczyć przed nadciągającym 18stopniowym mrozem

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu już mi powietrze uszło, dzisiaj obudziłam się w normalnym świecie.
Ile jeszcze takich zrywów przed nami?
Dobrego dnia
Michale prorocze sny tylko nawigacja Ci się pomyliła jak Hołowczycowi
szykuj paliwo, obuj buty lepiej się przygotować niż marznąć (ale resztka optymizmu została
). Miłego dnia!
Uprzejmie informuję, że kiełkuje kolejna siewka liliowca ! rozsady trzymają się dobrze. Rozczula mnie lobelia urosła dość spora w pudełeczku i boję się ją przesadzać, żeby nie zaszkodzić, wykiełkował ładnie żeniszek - pierwszy raz go mam. Rozpikowałam akant i dzisiaj widzę ładnie sterczy to może się udało - system korzeniowy ma bardzo silny!
Tak bardzo potrzebuję parapetów, że dzisiaj chyba dokupię regalik zamiast bakalii do mazurków

Dobrego dnia

Michale prorocze sny tylko nawigacja Ci się pomyliła jak Hołowczycowi

Uprzejmie informuję, że kiełkuje kolejna siewka liliowca ! rozsady trzymają się dobrze. Rozczula mnie lobelia urosła dość spora w pudełeczku i boję się ją przesadzać, żeby nie zaszkodzić, wykiełkował ładnie żeniszek - pierwszy raz go mam. Rozpikowałam akant i dzisiaj widzę ładnie sterczy to może się udało - system korzeniowy ma bardzo silny!
Tak bardzo potrzebuję parapetów, że dzisiaj chyba dokupię regalik zamiast bakalii do mazurków

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Wspaniały pomysł . 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dobrze, że się siewy trzymają już niedługo dostaną odpowiednią dawkę 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, słuszna decyzja, szkoda inwestować w Wielkanoc, można wykorzystać zapasy bożonarodzeniowe i apiat' od nowa pierniki piec...a regalik wobec przedłużającej się uprawy naokiennej - niezbędny! Ja też się czaję z rozpikowywaniem lobelii, bo tyle już u mnie przeszły, że te co wytrzymały moją 'opiekę' strach ruszać, żeby nie dobić....
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Marysiu...nie daj sie smętom plis ...trzymaj się ...jakby co to podeprzyj sie tam jako łopato no....ale dasz radę

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
A kup sobie i regalik , i bakalie.
Należy się coś dla ciała i coś dla ducha wobec tego, co za oknem. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysieńko
Zazdroszczę niesamowicie udanych prac ogrodowych mimo tego na ''ś''
Twarda jesteś
Ja mam doła przez to białe i przez to ,że muszę siedzieć w bloku w mieście...
Uczę się do egz. wewnętrznego i czeka mnie jutro wyprawienie urodzin mojego Z., czyli tort itp.
Zazdroszczę niesamowicie udanych prac ogrodowych mimo tego na ''ś''
Twarda jesteś

Ja mam doła przez to białe i przez to ,że muszę siedzieć w bloku w mieście...
Uczę się do egz. wewnętrznego i czeka mnie jutro wyprawienie urodzin mojego Z., czyli tort itp.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Duże śnieżyce, o których u mnie pisałaś rosną w naturze ? Widziałam naturalne połacie przebiśniegów, zawilów, pierwiosnków. Ale śnieżyce tylko w ogrodzie. No i tylko te małe.