Marylu gęsiówka to naprawdę urocza roślinka, tworzy piękne zwarte poduchy.... nawet gdy nie kwitnie, to ładnie wygląda w postaci zielonych kępek

Różowa kwitnie u mnie o wiele wcześniej niż biała..... ta dopiero się zbiera....
Cieszę się bardzo, że podoba Ci się u mnie
Danusiu dziękuję, ciesze się bardzo, że podoba Ci się

Jest już naprawdę bardzo kolorowo i wesoło w ogródku.... żeby tylko cieplej było. U mnie też jest zimno...... dziś wyszłam tylko na chwileczkę na dwór..... kompletnie nic nie robiłam.... nawet kawy na tarasie nie wypiłam
Majeczko pokazywałam wcześniej sasaneczki, tylko pewnie nie trafiłaś

To moje ukochane wiosenne kwiaty, zawsze czekam na nie z wielką niecierpliwością

Teraz jestem bardzo podekscytowana, ponieważ zakwitło kilka siewek, które mają cechy papageno..... mam nadzieję, ze utrzymają się, bo choruję na takie , a w moich okolicach nie ma szans ich kupić....
Nasionka naturalnie Ci wyślę, już zapisałam
Madziu cieszę się bardzo że widoki przypadły Ci do gustu
W moim ogródku podstawą i szkieletem kompozycji są iglaki i krzewy. Dopiero na ich tle rosną byliny. Teraz pomalutku biorę się za przerabianie rabaty bylinowej, którą widać na 6 fotce. Jest to jedyna rabata na której nie ma iglaczków, tylko byliny i róże. Zdecydowanie wolę takie połączenia jakie mam na pozostałych rabatach, planuję wprowadzić tu niziutkie miniaturowe iglaczki , na tle których bylinki będą się prezentowały o wiele bardziej atrakcyjnie
Kamienie uwielbiam...... mam nimi zasypaną dużą część ogrodu
Grażynko u mnie zimno.... naprawdę zimno

Deszcz już w dzień nie padał, ale po całonocnej ulewie było mokro..... Mam nadzieję, że jutro będzie ładniej, bo dziś nawet nosa nie chciało się wyściubić na dwór...
Huśtawka to moje ukochane miejsce odpoczynku..... mam z niej widok na większość ogrodu
Kasiu cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje wiosenne widoczki
Może uda Ci się gdzieś wcisnąć huśtawkę..... może taką troszkę mniejszą...... to naprawdę świetny relaks taki odpoczynek na niej, wśród zieleni..... uwielbiam sobie tak siedzieć, popijać herbatkę .....i planować zmiany i różne ogrodowe rewolucje
Joasiu witaj w moim ogródku

Miło mi bardzo, ze mnie odwiedziłaś i serdecznie zapraszam zawsze kiedy masz ochotę