Mój jest Ten kawałek podłogi...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój jest Ten kawałek podłogi...

Post »

Marzenka79 pisze:Martunia ma piękny warzywnik ;:108 Ale Pat-Ty też możesz mieć choć w części podobny-masz charakter do pisania to niby co?Warzywa miałby Ci nie wyjść? Eeee nie wierzę....
Do warzyw trzeba mieć nieco inny charakter niż do pisania, wręcz odwrotny powiedziałabym: trzeba być pracowitym, pedantycznym, sumiennym i systematycznym, dlatego takie warzywniki jak Marty, to ja sobie mogę poogladać, powzdychać do nich i tyle :wink:
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi cebulka siana nie wychodzi ;:131
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Marto- ale długa lista przed Toba .
na pewno sie napracujesz ,ale ile radości. :wit
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Pat to puść wodze fantazji jak przy pisaniu przy pielęgnacji warzyw-zobaczysz swoje efekty na jesień
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ale lecicie z wpisami :D a mi się litery mącą :;230 melduję ,żem po 3 lampkach wina, ale M ma dzisiaj urodziny ;:224 Reniu zwiedzanie Starówki musi być na trzeźwo, bo ja kierowca. :;230
Co do koliberka to w moim wątku wstawiłam filmik z tym stworzeniem, bo fotki trudno było cyknąć. :;230
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

survivor26 pisze:
Marzenka79 pisze:Martunia ma piękny warzywnik ;:108 Ale Pat-Ty też możesz mieć choć w części podobny-masz charakter do pisania to niby co?Warzywa miałby Ci nie wyjść? Eeee nie wierzę....
Do warzyw trzeba mieć nieco inny charakter niż do pisania, wręcz odwrotny powiedziałabym: trzeba być pracowitym, pedantycznym, sumiennym i systematycznym, dlatego takie warzywniki jak Marty, to ja sobie mogę poogladać, powzdychać do nich i tyle :wink:

Pati - no to jest nas dwie ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też bym się chciała dołączyć do prośby o łopatologiczne wytłumaczenie, o co chodzi z tą sianą cebulą? Czy ona naprawdę w ciągu sezonu wyrośnie jak należy?
W ubiegłym roku kupiłam nasionka, ale nie ośmieliłam się wysiać.

Martusiu - podzielam Twój warzywnikowy entuzjazm: to bardzo przyjemne, wyprodukować sobie samej takie pyszne jedzonko!
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja zawsze sieję cebulę z nasion. Jak nawet rok jest niesprzyjający to urośnie taka większa dymka i mam na następny rok do pędzenia szczypioru. Poza tym mam do jesieni zielony, ładny szczypiorek, bo ona rośnie dłużej niż ta z dymki. ;:108
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Melduję, że ja też sieję cebulkę! Lubię taką formę, bo mam różnorodność i odmian i wielkości! Sieję czasem 2-3 czerwonej, białą i tradycyjnej żółtej też ze 2-3 odmiany! ;:138
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Pat, cygańskie kamieniczki w większości zmieniły image, zostały pojedyncze sztuki. Cyganie zostali wysiedleni z ulic Kwiatka i Sienkiewicza a kamienice wyremontowane. Na pewno starówka zyskała na bezpieczeństwie.
Dziewczyny warzywnik jak warzywnik. Sieje się, pieli i zbiera. Ot cała filozofia :wink:
Cebulę sadzę z dymki ale latem np. do pomidorka lubię jeść tylko młodą, taką mało stało łuskową, jeśli wiecie o co mi chodzi. Dlatego cebulę również sieję z nasion. Rośnie bardzo wolno, ale późnym latem, kiedy ta z dymki jest już za łykowata na surową konsumpcję ta z nasion jest akurat pyszna. Nie urośnie większa od małej brzoskwini ale przecież nie musi :wink:

Moja cebula z 2012 roku, ta duża jest z dymki a z nasion rośnie z prawej strony. Zdjęcie z czerwca, jeszcze malutka ale jesienią była piękna.

Obrazek

Tutaj cebula z 2013 roku. Siana to ten rządek z prawej strony zaznaczony patykiem ze sznurkiem, wzeszła gęsto i musiałam ją przerywać.

Obrazek

Tu już podrosła. Cebulę z dymki trochę zadusił koper i ta z nasion była nie do odróżnienia.

Obrazek

W tym roku planuję wysiać jakieś ciekawsze odmiany niż zwykłą białą czy czosnkową.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Piękny ten Twój warzywnik, wszystko idealnie rośnie.
Dobry pomysł z tą cebulą.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzięki, to wszystko się zgadza u mnie też służy to zjedzenia na zielono, albo wyrywam suszę i na wiosnę mam dymkę. Bardzo dobrze się w piwniczce przechowuje. Widzę że w 2012 cebula rosła w takich redlinach, jak to się sprawdzało?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Martusiu, na początku chciałam Cię przeprosić za moją gafę nazwałam Cię Ewą ;:223 jeszcze raz przepraszam.
Bardzo duże masz miejsce na warzywa. Kilka razy też sialismy cebulę ale ostatnio przyjeło się tak że sadzimy dymkę. W poprzednich latach cebuli nam starczało zawsze jeszcze zostawało a w tym roku zodtało nam niecałe wiaderko 3 litrowe i chyba będziemy kupować. A kiedy siejesz cebule? Jakie odmiany mogłabyś mi zaproponować?
PS. Uwielbiam pomidorki z cebulą pychotka :)
Pozdrawiam cieplutko
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

O matko - jaki cudny jest ten Twój warzywnik! A redliny to się robi jakąś maszyną z ciągnikiem, czy da się jakoś inaczej... no, domowym sposobem (nie śmiać się! ;:306 )?
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Martunia ten warzywnik to na mnie robi wrażenie ;:oj ;:oj Coś czuję,że w tym roku znowu nie będe miała długich,ładnie pomalowanych paznokci :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”