Pat, cygańskie kamieniczki w większości zmieniły image, zostały pojedyncze sztuki. Cyganie zostali wysiedleni z ulic Kwiatka i Sienkiewicza a kamienice wyremontowane. Na pewno starówka zyskała na bezpieczeństwie.
Dziewczyny warzywnik jak warzywnik. Sieje się, pieli i zbiera. Ot cała filozofia
Cebulę sadzę z dymki ale latem np. do pomidorka lubię jeść tylko młodą, taką mało stało łuskową, jeśli wiecie o co mi chodzi. Dlatego cebulę również sieję z nasion. Rośnie bardzo wolno, ale późnym latem, kiedy ta z dymki jest już za łykowata na surową konsumpcję ta z nasion jest akurat pyszna. Nie urośnie większa od małej brzoskwini ale przecież nie musi
Moja cebula z 2012 roku, ta duża jest z dymki a z nasion rośnie z prawej strony. Zdjęcie z czerwca, jeszcze malutka ale jesienią była piękna.
Tutaj cebula z 2013 roku. Siana to ten rządek z prawej strony zaznaczony patykiem ze sznurkiem, wzeszła gęsto i musiałam ją przerywać.
Tu już podrosła. Cebulę z dymki trochę zadusił koper i ta z nasion była nie do odróżnienia.
W tym roku planuję wysiać jakieś ciekawsze odmiany niż zwykłą białą czy czosnkową.