Przedwiośnie na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Przedwiośnie na wsi

Post »

Marysiu, miłej niedzieli i dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja mam jedyną hortensje, nie pamiętam nazwy :oops: dostałam tamtego lata i co mam ją ciąć wiosną Marysiu ? Patyki wsadzać?Boże, jaka ja ciemna masa jestem :oops: Ona jeszcze nie kwitła.Bo tę co z gór zwędziłam to jakiś wielki krzew ;:oj , łodygi zdrewniałe... ;:7
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj tak kawka w cieplutkiej kuchni o wiele lepiej smakuje niż pita przed telewizorem
a ja mam jeszcze taki piec w kuchni do którego trzeba podkładać drzewo i właśnie gotuję tam rosołek :tan
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dzień dobry Marysiu .Mijamy się ciągle więc postanowiłam Cię oficjalnie odwiedzić.Cynie masz piękne,lubię je od zawsze i wszystkie inne babciowe kwiatki ,które przywołują wspomnienia z dzieciństwa.Oczywiście nowościami też nie gardzę i przez to mój ogród pęka w szwach. ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Witam Marysiu :wit
Już chyba po kawce , na pogaduchy też nie zdążyłem. Dziewczyny za obiad się biorą. ;:202 Lepiej nie wychodzić z domu , wieje i za długo nie wytrzyma na takim chłodzie. Ja tylko ze psem i do ciepełka. ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat te Variegaty coś w sobie mają :uszy
Nasturcja wysiana niestety nie wykiełkowała w całości, ale trzy rośliny były dwie ładne (na zdj) i jedna marnie rosła, czyli ważne gdzie i przy czym się ją posadzi. Nie rozrastała się jak inne nasturcje, jest to roślinka zwarta nieduża. Przez to mało kwiatków i jeszcze mnie nasion, które mam nadzieję powtórzą cechy matczyne :lol:
I te dwie najładniejsze rosły przy lawendzie i dosadziłam im aksamitkę wąskolistną drobniutką. Mnie się kompozycja podobała.
A wyspa będzie cały czas już sobie życia bez niej (jak i bez ogrodu) nie wyobrażam. Nawet jak zmienię dom to drugą taką każę sobie wybudować :;230
Obrazek
Ewo Rewi takie maleństwo wciśniesz :lol: widziałam kiedyś u Ciebie duży trawnik ;:219
Iwonko dziękuję słoneczko u mnie wychodzi - posyłam Ci go Obrazek
Basiu tak się nie da doradzić, bo nie wiem jaką masz hortensję, tylko te które kwitną na tegorocznych pędach ścina się. Może masz zdjęcie tej swojej. Albo musisz otworzyć link z hortensjami i porównywać ;:333
Ula ja jednak pije w wirtualnej kuchni z Wami a faktycznie piję w pokoju z laptopem na kolanach. Na dole siedzę jak jest ciepło wiosna lato, a potem sru do ogrodu ;:306 Z telewizorem to bardzo rzadko :oops:

Witam Ewunię Rozalkę - zawitałaś u mnie razem ze słonkiem i międzyczasie miałam telefon od koleżanki i już połowę Twojego wątku widziałam. Dziękuję za odwiedziny - rzeczywiście widziałam już wiele razy Twoją wąchającą kwiatki główkę, ale moja wielce gadatliwa natura czasem nie pozwala mi gadulstwa rozszerzać ;:306 Zaraz dokończę zwiedzać twój piękny ogród i zapraszam Cię!

Tadziu Ty to masz dobrze ;:215 spacerek , ciepłe bamboszki i FO a ja muszę się odpiłować od laptopa,żeby zacząć funkcjonować, a wiesz jak trudno :lol: Dusza się raduje bo słońce wyszło!
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47

Post »

Ojojoj oj a ja ci zazdroszczę u mnie to słońca nie uświadczysz od trzech tygodni tylko śnieg śnieg....tylko parapety przypominają że nadchodzi kres :wit tego białego ;:138 ;:138
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu -piękną kompozycję stworzyłaś śliczna ta nasturcja nie widziałam w naszych sklepach takiej dobrze byłoby jak by powtarzała cechy ,kupiłam kiedyś ładne
i dość drogie nasiona nasturcji ale nie z takimi liśćmi kwiatki były na opakowaniu różowe -z całej torebeczki zakwitła 1 szt- już nigdy jej póżniej w sklepach nie
widziałam a to mój projekt graficzny avatarka :;230 :;230 Obrazek póżniej prześlę Ci zdjęcia te mojej Grandiflory bukietowej z której będę robiła drzewko :wit
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O masz nasturcję, o pstrych liściach ,,ładna, :wink: ,lubie nasturcje i tez zawsze ją sieję ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dominiko może jutro będzie lepiej :lol:
Elu śliczny awatar,ale musisz sprawdzić jak będzie wyglądał jak go zmniejszysz do 100 pxl, czy będzie wszystko do rozróżnienia.
Aniu czy też Ci rosła gorzej niż te tradycyjne :?: a zbierałaś nasiona i jeżeli tak to czy powtórzyła cechy?
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Z prędkością światła wpadłam na Twój wątek i ... ledwie znalazłam swój ostatni post ;:174 Coś słabe to moje światło.
A na akanty będę chuchać i dmuchać, może jeden zmieni lokalizację :lol:

Coraz bardziej czuć wiosnę w Twoim wątku. Wczoraj jeszcze odgarniałam łopatą śnieg. Dzisiaj nic już nie spadło. Zastanawiam się, co to będzie jak te hałdy śniegu zaczną gwałtownie topnieć. ;:202
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Okropnie żałuję, że niedziela już się kończy :( Bura i ponura, cieszyć może wyłącznie to, że coraz bliżej do wiosny.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko chuchaj, dmuchaj to jeden z nich pojedzie na zlot i Twoim imieniem :lol:
Ja schowałam wczoraj część śniegu do tunelu :shock:

Ewuniu majowa jak pracowałam to nie lubiłam niedzieli wieczorem ;:185 , a aura jednak się zmienia i mimo, że pewnie będzie brzydko bo marznący deszcz zapowiadają, to jednak jest to kolejny krok do wiosny :uszy
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu - moja mama wyśle jutro do Ciebie to, co miałam Ci dać, a zapomniałam :) Zostawiłam na stole zaadresowaną kopertę ze znaczkiem i postanowiłam nie wieźć jej (a zwłaszcza zawartości) z powrotem na Pomorze :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu a co to jest? :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”