Przedwiośnie na wsi
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Przedwiośnie na wsi
Ja mam jedyną hortensje, nie pamiętam nazwy
dostałam tamtego lata i co mam ją ciąć wiosną Marysiu ? Patyki wsadzać?Boże, jaka ja ciemna masa jestem
Ona jeszcze nie kwitła.Bo tę co z gór zwędziłam to jakiś wielki krzew
, łodygi zdrewniałe... 

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj tak kawka w cieplutkiej kuchni o wiele lepiej smakuje niż pita przed telewizorem
a ja mam jeszcze taki piec w kuchni do którego trzeba podkładać drzewo i właśnie gotuję tam rosołek
a ja mam jeszcze taki piec w kuchni do którego trzeba podkładać drzewo i właśnie gotuję tam rosołek

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Dzień dobry Marysiu .Mijamy się ciągle więc postanowiłam Cię oficjalnie odwiedzić.Cynie masz piękne,lubię je od zawsze i wszystkie inne babciowe kwiatki ,które przywołują wspomnienia z dzieciństwa.Oczywiście nowościami też nie gardzę i przez to mój ogród pęka w szwach. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witam Marysiu
Już chyba po kawce , na pogaduchy też nie zdążyłem. Dziewczyny za obiad się biorą.
Lepiej nie wychodzić z domu , wieje i za długo nie wytrzyma na takim chłodzie. Ja tylko ze psem i do ciepełka.

Już chyba po kawce , na pogaduchy też nie zdążyłem. Dziewczyny za obiad się biorą.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat te Variegaty coś w sobie mają
Nasturcja wysiana niestety nie wykiełkowała w całości, ale trzy rośliny były dwie ładne (na zdj) i jedna marnie rosła, czyli ważne gdzie i przy czym się ją posadzi. Nie rozrastała się jak inne nasturcje, jest to roślinka zwarta nieduża. Przez to mało kwiatków i jeszcze mnie nasion, które mam nadzieję powtórzą cechy matczyne
I te dwie najładniejsze rosły przy lawendzie i dosadziłam im aksamitkę wąskolistną drobniutką. Mnie się kompozycja podobała.
A wyspa będzie cały czas już sobie życia bez niej (jak i bez ogrodu) nie wyobrażam. Nawet jak zmienię dom to drugą taką każę sobie wybudować

Ewo Rewi takie maleństwo wciśniesz
widziałam kiedyś u Ciebie duży trawnik
Iwonko dziękuję słoneczko u mnie wychodzi - posyłam Ci go
Basiu tak się nie da doradzić, bo nie wiem jaką masz hortensję, tylko te które kwitną na tegorocznych pędach ścina się. Może masz zdjęcie tej swojej. Albo musisz otworzyć link z hortensjami i porównywać
Ula ja jednak pije w wirtualnej kuchni z Wami a faktycznie piję w pokoju z laptopem na kolanach. Na dole siedzę jak jest ciepło wiosna lato, a potem sru do ogrodu
Z telewizorem to bardzo rzadko
Witam Ewunię Rozalkę - zawitałaś u mnie razem ze słonkiem i międzyczasie miałam telefon od koleżanki i już połowę Twojego wątku widziałam. Dziękuję za odwiedziny - rzeczywiście widziałam już wiele razy Twoją wąchającą kwiatki główkę, ale moja wielce gadatliwa natura czasem nie pozwala mi gadulstwa rozszerzać
Zaraz dokończę zwiedzać twój piękny ogród i zapraszam Cię!
Tadziu Ty to masz dobrze
spacerek , ciepłe bamboszki i FO a ja muszę się odpiłować od laptopa,żeby zacząć funkcjonować, a wiesz jak trudno
Dusza się raduje bo słońce wyszło!

Nasturcja wysiana niestety nie wykiełkowała w całości, ale trzy rośliny były dwie ładne (na zdj) i jedna marnie rosła, czyli ważne gdzie i przy czym się ją posadzi. Nie rozrastała się jak inne nasturcje, jest to roślinka zwarta nieduża. Przez to mało kwiatków i jeszcze mnie nasion, które mam nadzieję powtórzą cechy matczyne

I te dwie najładniejsze rosły przy lawendzie i dosadziłam im aksamitkę wąskolistną drobniutką. Mnie się kompozycja podobała.
A wyspa będzie cały czas już sobie życia bez niej (jak i bez ogrodu) nie wyobrażam. Nawet jak zmienię dom to drugą taką każę sobie wybudować

Ewo Rewi takie maleństwo wciśniesz

Iwonko dziękuję słoneczko u mnie wychodzi - posyłam Ci go

Basiu tak się nie da doradzić, bo nie wiem jaką masz hortensję, tylko te które kwitną na tegorocznych pędach ścina się. Może masz zdjęcie tej swojej. Albo musisz otworzyć link z hortensjami i porównywać

Ula ja jednak pije w wirtualnej kuchni z Wami a faktycznie piję w pokoju z laptopem na kolanach. Na dole siedzę jak jest ciepło wiosna lato, a potem sru do ogrodu

Witam Ewunię Rozalkę - zawitałaś u mnie razem ze słonkiem i międzyczasie miałam telefon od koleżanki i już połowę Twojego wątku widziałam. Dziękuję za odwiedziny - rzeczywiście widziałam już wiele razy Twoją wąchającą kwiatki główkę, ale moja wielce gadatliwa natura czasem nie pozwala mi gadulstwa rozszerzać

Tadziu Ty to masz dobrze

- Ranczowiczka
- 200p
- Od: 2 gru 2012, o 13:47
Ojojoj oj a ja ci zazdroszczę u mnie to słońca nie uświadczysz od trzech tygodni tylko śnieg śnieg....tylko parapety przypominają że nadchodzi kres
tego białego

-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu -piękną kompozycję stworzyłaś śliczna ta nasturcja nie widziałam w naszych sklepach takiej dobrze byłoby jak by powtarzała cechy ,kupiłam kiedyś ładne
i dość drogie nasiona nasturcji ale nie z takimi liśćmi kwiatki były na opakowaniu różowe -z całej torebeczki zakwitła 1 szt- już nigdy jej póżniej w sklepach nie
widziałam a to mój projekt graficzny avatarka
póżniej prześlę Ci zdjęcia te mojej Grandiflory bukietowej z której będę robiła drzewko 
i dość drogie nasiona nasturcji ale nie z takimi liśćmi kwiatki były na opakowaniu różowe -z całej torebeczki zakwitła 1 szt- już nigdy jej póżniej w sklepach nie
widziałam a to mój projekt graficzny avatarka

pozdrawiam Ela
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O masz nasturcję, o pstrych liściach ,,ładna,
,lubie nasturcje i tez zawsze ją sieję 

- Maska
- Kontakt:
Dominiko może jutro będzie lepiej
Elu śliczny awatar,ale musisz sprawdzić jak będzie wyglądał jak go zmniejszysz do 100 pxl, czy będzie wszystko do rozróżnienia.
Aniu czy też Ci rosła gorzej niż te tradycyjne
a zbierałaś nasiona i jeżeli tak to czy powtórzyła cechy?

Elu śliczny awatar,ale musisz sprawdzić jak będzie wyglądał jak go zmniejszysz do 100 pxl, czy będzie wszystko do rozróżnienia.
Aniu czy też Ci rosła gorzej niż te tradycyjne

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Z prędkością światła wpadłam na Twój wątek i ... ledwie znalazłam swój ostatni post

A na akanty będę chuchać i dmuchać, może jeden zmieni lokalizację

Coraz bardziej czuć wiosnę w Twoim wątku. Wczoraj jeszcze odgarniałam łopatą śnieg. Dzisiaj nic już nie spadło. Zastanawiam się, co to będzie jak te hałdy śniegu zaczną gwałtownie topnieć.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Okropnie żałuję, że niedziela już się kończy
Bura i ponura, cieszyć może wyłącznie to, że coraz bliżej do wiosny.

- Maska
- Kontakt:
Helenko chuchaj, dmuchaj to jeden z nich pojedzie na zlot i Twoim imieniem
Ja schowałam wczoraj część śniegu do tunelu
Ewuniu majowa jak pracowałam to nie lubiłam niedzieli wieczorem
, a aura jednak się zmienia i mimo, że pewnie będzie brzydko bo marznący deszcz zapowiadają, to jednak jest to kolejny krok do wiosny 

Ja schowałam wczoraj część śniegu do tunelu

Ewuniu majowa jak pracowałam to nie lubiłam niedzieli wieczorem

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Marysiu - moja mama wyśle jutro do Ciebie to, co miałam Ci dać, a zapomniałam
Zostawiłam na stole zaadresowaną kopertę ze znaczkiem i postanowiłam nie wieźć jej (a zwłaszcza zawartości) z powrotem na Pomorze 

- Maska
- Kontakt:
Małgosiu a co to jest?