Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
Madziu widze że do Ciebie maleńkimi kroczkami zbliża się wiosna, te iryski są śliczne też je sobie kupiłam jesienią w B. odmiana to Katherine Hodgkin
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, wiosenne widoczki u Ciebie to najfajniejszy widok dla umęczonej zimą duszy
Iryski słodziaki - ja mam żyłkowane i Dunforda, ale wciąż pod śniegiem..
Ja też miałam lobelię w doniczkach torfowych ale pleśniały na potęgę i pozbyłam się ich. Eko-spoko, ale szkoda mi było wysiewów. Trzymam kciuki, żeby Twoja zdrowo i bujnie rosła

Iryski słodziaki - ja mam żyłkowane i Dunforda, ale wciąż pod śniegiem..

Ja też miałam lobelię w doniczkach torfowych ale pleśniały na potęgę i pozbyłam się ich. Eko-spoko, ale szkoda mi było wysiewów. Trzymam kciuki, żeby Twoja zdrowo i bujnie rosła

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Madziu, jak co roku będę wywalała paprocie, piuropusznik, rozogowe, nadajace się do lasu, czy Paninka reflekytuje na swoje ha. 

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Moje iryski reticulata ani myślą pokazać kwiatki
. Zresztą wcale im się nie dziwię, bo łodyżki ciągle toną w śniegu
. Twoje maja piękne pastelowe kolorki, muszę na nie zapolować w B. jesienią. 

Pozwiedzałam, pooglądałam

Super atmosfera i dużo pozytywnego nastawienia.
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu, wiosna brodzi u Ciebie w ogródku i w domu, a my wszyscy szukamy gdzie się zapodziała. Dobrze, że udało się uratować kiełki lobelii
Małe iryski jak najbardziej fajowe, natomiast wysokich pozbyłam się zupełnie. Po roku tak się rozrosły, że M wykopując karpy prawie złamał łopatę. 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Czekam na to ciepełko i czekam
.

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Ilonka, wyobraź sobie jak nasze serca by zabiły na widok przysłanych róż
Dobrze, że trzymasz ręke na pulsie. Iryski-mała, niezbyt kolorowa rzecz a cieszy, prawda? Teraz to każdy objaw wiosny jest cudowny
Iwonka majowa suszy sie i nawet nieźle wygląda. Może doczeka posadzenia do donic na tarasie
Iwonka, bardzo dziękuję za wskazanie odmiany
Ja gapa nie zapisałam
Kasiu, mam nadzieje, że mi się ta lobelia uda, bo poświęciłam się okrutnie dla niniejszej hodowli. Męczę oczy zastawionym parapetem w jadalni
Liczę na lobelię jako uzupełnienie kompozycji tarasowych. A Ty kochana masz takie ciepłe perspektywy w planach
Jak wrócisz to już sezon będzie w pełni, tak akurat na prace i przyjemności ogrodowe.
Iga, mam coś miłego w zamian
Przyszły cebulki. Zdrowiutkie, dorodne, bardzo dobrze zapakowane. Na pw ustalimy termin dostarczenia do Ciebie
Agata, u mnie też wszędzie dookoła śnieg. Ale jak tylko się stopi to liczę na kolorowe widoki u każdego
Justynko, zapraszam
Ciesze się, że mnie odwiedziłaś i atmosfera przypadła Ci do gustu
Madzia ja uwielbiam irysy. To takie wdzięczne rośliny. Ładnie kwitną a później ich liście stanowią doskonałe uzupełnienie kompozycji. Jakby w razie taka akcja miała się powtórzyć u Ciebie to ja biorę wszelkie ilości irysów do siebie
Marzka, no nie ma i nie ma. Trzeba sobie wiosnę do domu przynosić
A ja wytargałam wielkanocne pierdoły, dorzuciłam żywe rośliny i jutro akcja pod kryptonimem "Jaja w domu"
Taki substytut prac "ozdobniczo-nasadzeniowych" w ogrodzie.

Na razie wygląda tak, czyli "burdello bum bum", ale spokojnie, ogarniemy i coś sklecimy
Na przykład, na szybko złożony stroik:

A jakby mi było mało szczęścia , to otrzymałam paczkę z zamówionymi cebulkami do donic na taras
Frezje, mieczyki, tuberozy, przyjechały zdrowiutkie, dorodne, bardzo dobrze zabezpieczone i w dwa dni po zamówieniu

Pogoda za oknem mi nie straszna, bo mam w domu życie w postaci kwiatków

Tuberozy chcę posadzić już do donicy, żeby później na taras wysadzać wyrośnięte, ale nie wiem czy trzeba najpierw moczyć cebulki?

Iwonka majowa suszy sie i nawet nieźle wygląda. Może doczeka posadzenia do donic na tarasie

Iwonka, bardzo dziękuję za wskazanie odmiany

Kasiu, mam nadzieje, że mi się ta lobelia uda, bo poświęciłam się okrutnie dla niniejszej hodowli. Męczę oczy zastawionym parapetem w jadalni

Iga, mam coś miłego w zamian

Agata, u mnie też wszędzie dookoła śnieg. Ale jak tylko się stopi to liczę na kolorowe widoki u każdego

Justynko, zapraszam

Madzia ja uwielbiam irysy. To takie wdzięczne rośliny. Ładnie kwitną a później ich liście stanowią doskonałe uzupełnienie kompozycji. Jakby w razie taka akcja miała się powtórzyć u Ciebie to ja biorę wszelkie ilości irysów do siebie

Marzka, no nie ma i nie ma. Trzeba sobie wiosnę do domu przynosić

A ja wytargałam wielkanocne pierdoły, dorzuciłam żywe rośliny i jutro akcja pod kryptonimem "Jaja w domu"

Taki substytut prac "ozdobniczo-nasadzeniowych" w ogrodzie.

Na razie wygląda tak, czyli "burdello bum bum", ale spokojnie, ogarniemy i coś sklecimy

Na przykład, na szybko złożony stroik:

A jakby mi było mało szczęścia , to otrzymałam paczkę z zamówionymi cebulkami do donic na taras

Frezje, mieczyki, tuberozy, przyjechały zdrowiutkie, dorodne, bardzo dobrze zabezpieczone i w dwa dni po zamówieniu

Pogoda za oknem mi nie straszna, bo mam w domu życie w postaci kwiatków

Tuberozy chcę posadzić już do donicy, żeby później na taras wysadzać wyrośnięte, ale nie wiem czy trzeba najpierw moczyć cebulki?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
A mi się te bladzioszki podobają
Jak na tę porę i w tym otoczeniu nie są agresywne kolorystycznie
A jeśli chodzi o róże to nie wiem czy moje serce wytrzymałoby ich widok. Chyba bym się usiadła i
i dopiero po dłuższej chwili wzięłabym się do kupy
I Ty się nic nie pochwaliłaś, wcześniej, potencjalnymi zakupami
Tuberozy nie moczyłam przed posadzeniem

Jak na tę porę i w tym otoczeniu nie są agresywne kolorystycznie
A jeśli chodzi o róże to nie wiem czy moje serce wytrzymałoby ich widok. Chyba bym się usiadła i

I Ty się nic nie pochwaliłaś, wcześniej, potencjalnymi zakupami

Tuberozy nie moczyłam przed posadzeniem

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Bardzo mi się podoba ostatnia kompozycja 
Podziwiam ile masz ozdób wielkanocnych - ja jestem raczej oszczędna w dekoracjach jeśli chodzi o ten czas... jutro rano kupię na giełdzie kwiatowej tulipany, żonkile, bazie i bukszpan i wystarczy
Zakupy imponujące
Najlepszego!

Podziwiam ile masz ozdób wielkanocnych - ja jestem raczej oszczędna w dekoracjach jeśli chodzi o ten czas... jutro rano kupię na giełdzie kwiatowej tulipany, żonkile, bazie i bukszpan i wystarczy

Zakupy imponujące

Najlepszego!
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Madziula, fajne ozdoby i kompozycje! Od razu zrobiło się optymistycznie
Ja wyjeżdżam na święta, ale dom zostawiam ubrany
Kompozycje tarasowe z cebulowymi i lobelią zapowiadają się bardzo fajnie - powiesz coś więcej? Masz już donice?

Ja wyjeżdżam na święta, ale dom zostawiam ubrany

Kompozycje tarasowe z cebulowymi i lobelią zapowiadają się bardzo fajnie - powiesz coś więcej? Masz już donice?
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Ilonka, bo takie niezaplanowane zakupy w drodze po żywność
Agunia, to nie jest duza ilość. Ozdoby to tylko kilka kurek, zajączków i pików do donic. Z kwiatów porobię kompozycje i podaruję w Święta gospodarzom odwiedzanych domów
Stąd te zabójcze kolory
Ciesze się, że kompozycja dla mnie się Tobie podoba.
Kasiu, lubię wysprzątany i udekorowany dom po powrocie z podróży
Donice przyjadą po świętach. Mam zamiar skomponować w nich róże z cebulowymi i uzupełnić lobelią. Czy tak będzie ostatecznie, tego nie wie nikt. bo tworzenie kompozycji na papierze a w rzeczywistości to dwie różne sprawy
. Zawsze wyniknie z tego full spontan. Najważniejsze, że kolory będą spójne, czyli fiolet, biel, nutka purpury i niebieskości- zresztą, krótko mówiąc, Twój ogród był inspiracją dla mojego tegorocznego tarasu 

Agunia, to nie jest duza ilość. Ozdoby to tylko kilka kurek, zajączków i pików do donic. Z kwiatów porobię kompozycje i podaruję w Święta gospodarzom odwiedzanych domów

Kasiu, lubię wysprzątany i udekorowany dom po powrocie z podróży

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Przytulnie się zrobiło ...takie ciepło bije od Twoich cudownych ozdób
Uwielbiam Twój styl i wyczucie piękna
Nic tylko świętować

Nic tylko świętować

marzenia się spełniają! Dana
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Magduś prześliczna kompozycja. Taka naturalna i radosna. Kwiaty zawsze są piękne, a te, to kwintesencja wiosny
Kurka przesłodka
a i tam na stole widzę uroczego ptaszorka... to pewnie jakaś piegowata perliczka

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Madziu...kocham twoje poczucie stylu i estetyki....to jest to do czego i mi szybciej bije
Roślinki żywe to namiastka wiosny i radości zielonego życia

Roślinki żywe to namiastka wiosny i radości zielonego życia