I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie
- delosperma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie
Oj, też mam derenia i nie wiedziałam, że mają być 2. Muszę dokupić drugiego, bo ten kwitł , ale owoców nie wydał. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja w nalewkach rozsmakowałam się w tamtym roku dopiero....tyle lat zmarnowałamMaska pisze:Grażynko tak ja mam namiastkę piwniczki coś takiego pod schodami, bo dom nie jest podpiwniczony, ale temperatura jest tam jak w piwnicy. Mam tam półki zrobione przez M i trzymam przetwory, ziemniaki (zapas, bo mam kury), cebule i kłacza roślin, no i na jednej półce są nalewki (bo ja tylko nalewki) wina robi mój mąż i trzyma w nieogrzewanym pokoju. Czyżbyś była chętna na degustację - zapraszam

Robiłam w tamtym cytrynówkę a od lata zrobiłam kilka .....bardzo mi smakują i teraz jak już piję to tylko te (wcześniej jakieś winko czasem)
Czy się wpraszam......eeee,no ten tego......no jasne,zawsze się wpraszam na dobry napitek i na obejrzenie pięknego ogrodu

A tak serio to-o zlocie nie myślisz???
ps.aaaa....to taka piwniczka.....też dobra jak ciemno i zimno....ja nawet takiej nie mam

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No ja też nie nadążam lekko, ale wyłowiłam z tych kilku stron dwa kluczowe słowa 'nalewka' i 'zlot', więc jakby co piszę się na oba 

- grazynarosa22
Pati-jesteś niesamowita....survivor26 pisze:No ja też nie nadążam lekko, ale wyłowiłam z tych kilku stron dwa kluczowe słowa 'nalewka' i 'zlot', więc jakby co piszę się na oba

ciekawe czy teraz po tylu deklaracjach ten sulejowski ośrodek nas pomieści.....

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
No i mam jesień, pieknsłoneczko, ciepełko w dzień, poranne przymrozki, rosa - jesień jak nic...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Irenko nie ma się co dziwić każdy ma inną naturę i w tym jest piękno rodzaju ludzkiego!(też)
Marysiu tak gdzieś wyczytałam ktoś inny potwierdził, a jak jeszcze przeczytałam w firmie ogrodniczej gdzie zamawiałam że potrzebne są dwa egzemplarze to przyjęłam to za pewnik. Nie ma m i ż tylko dwa !
Grażynko nie mówię nie jeżeli będzie to Sulejówek piszecie to trochę daleko no i nie wiem czy mi się będzie chciało mojego jaśnie M. prosić żeby mnie zawiózł, ale może z kimś się zabiorę, ostatecznie może mnie gdzieś bliżej podrzucić no nie wiem zobaczymy to jeszcze ponad pół roku! Jeżeli nie wkroczą Ci o których pisałam i nie wypiją
to nalewki są a to dobry początek!
Basiu jak lokomotywa parowa? już pisałam wcześniej nie chcę, żeby mnie zima w jesiennym zastała
Pati nieźle Ci to idzie jak na ten cały bagaż który dźwigasz! Ale widzę że dobrze wyłapujesz
Aniu u mnie odwilż ale bez słońca na razie, chmury jakby ten śnieg z deszczem miał padać. Ja tylko dalie muszę wykopać a potem niech pada!
Marysiu tak gdzieś wyczytałam ktoś inny potwierdził, a jak jeszcze przeczytałam w firmie ogrodniczej gdzie zamawiałam że potrzebne są dwa egzemplarze to przyjęłam to za pewnik. Nie ma m i ż tylko dwa !

Grażynko nie mówię nie jeżeli będzie to Sulejówek piszecie to trochę daleko no i nie wiem czy mi się będzie chciało mojego jaśnie M. prosić żeby mnie zawiózł, ale może z kimś się zabiorę, ostatecznie może mnie gdzieś bliżej podrzucić no nie wiem zobaczymy to jeszcze ponad pół roku! Jeżeli nie wkroczą Ci o których pisałam i nie wypiją

Basiu jak lokomotywa parowa? już pisałam wcześniej nie chcę, żeby mnie zima w jesiennym zastała

Pati nieźle Ci to idzie jak na ten cały bagaż który dźwigasz! Ale widzę że dobrze wyłapujesz

Aniu u mnie odwilż ale bez słońca na razie, chmury jakby ten śnieg z deszczem miał padać. Ja tylko dalie muszę wykopać a potem niech pada!
- wielkakulka
ale na sobote i niedziele zapowiadają kilkanaście stopni, nie napiszę, że 17, bo nie wierzę, ale ma byc ciepło.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś a u mnie śnieg jescze nie stopniał zimno, słonka nie świeci i kanny nie bedą wykopane...
no trudnoo jeszcze zotaje sobota...
a co do nalewek mam zrobione ,żurawinową i aroniową...przegryzają się...he ,he może zdąrzą... 
no trudnoo jeszcze zotaje sobota...

- grazynarosa22
Maryniu-ale to nie Sulejówek tylko SULEJÓW....to gdzie indziej
Sulejów jest koło Piotrkowa Tryb.-to ten Nasz
Sulejów jest koło Piotrkowa Tryb.-to ten Nasz

- wielkakulka
Misiu, robiłaś z surowej zurawiny, czy suszonej?
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aniu żurawina była surowa... 

- wielkakulka
To takiej nie mam 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Oj, o zlocie tu czytam... Sulejów mnie bardzo pasuje, tylko miotłę muszę odkurzyć i chyba kij dorobić
, bo przecież sama nie przyjadę tylko z synem. Wszędzie go ciągam to na zlot też, przecież i tak wszyscy go znają

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu u mnie dzisiaj koło 12 było + 10
Misiu ja też żurawinówkę mam , a żurawinę zamówiłam na Al 5 kg w Bieszczadach. Przysłano kurierem w pudle świeżutko zebraną. Z połowy zrobiłam nalewkę i usmażyłam, resztę do zamrażalnika, jak zjadłam usmażyłam tą z zamrażalnika. Muszę w tym roku też zamówić.
Grażynko no tak bo Wasza grupa jest bardzo aktywna. Zobaczymy
Marzenka na pewno przyjedzie!
Misiu ja też żurawinówkę mam , a żurawinę zamówiłam na Al 5 kg w Bieszczadach. Przysłano kurierem w pudle świeżutko zebraną. Z połowy zrobiłam nalewkę i usmażyłam, resztę do zamrażalnika, jak zjadłam usmażyłam tą z zamrażalnika. Muszę w tym roku też zamówić.

Grażynko no tak bo Wasza grupa jest bardzo aktywna. Zobaczymy

Marzenka na pewno przyjedzie!

- wielkakulka
Nie obawiasz się Marysiu zamawiając owoce na al?
Chodzi mi o to, ze nie wiesz gdzie rosły - przy drodze, czy nie były pryskane.
U nas w mieście jest taki układ, że 20 cm mur odgradza cmentarz od ogródków działkowych. Niektórzy sprzedaja na targu swoje okazałe zbiory, bo sami ich nie jedzą ...
Chodzi mi o to, ze nie wiesz gdzie rosły - przy drodze, czy nie były pryskane.
U nas w mieście jest taki układ, że 20 cm mur odgradza cmentarz od ogródków działkowych. Niektórzy sprzedaja na targu swoje okazałe zbiory, bo sami ich nie jedzą ...