Ogród - moje miejsce na ziemi....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....

Post »

Już wiem jaki będzi mój pierwszy zakup ogrodowy w 2014 roku - na pewno będzie to ten clemek Isago. Jest po prostu cudny!!! Muszę go mieć! A tak w ogóle to wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko, :wit
najlepszego w Nowym Roku, ;:196
Nadrobiłam zaległości u ciebie. Lato bylo łaskawe dla róz, to trzeba przyznać! Zdjęcia powalające! ;:63
Długo patrzyłam za twoim fioletowym potworem, ale nie moge dokładnie dopasować jaka to róża. Trochę za duża na galijkę choć kwiaty do niej pasują. Przypuszczam, że to jakiś mieszaniec międzygatunkowy. Gdybyś pokazała z bliska pędy, kolce i liście, byłoby łatwiej szukać ;:108
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Dorotko! Czytałam o planach prac na nowej działce. Myślę,że ten etap obmyśliłaś doskonale. Nie mam wątpliwości,że z dalszym ciągiem będzie tak samo. Będą dwa ogrody do oglądania! Tylko czy wtedy znajdziesz czas na forum...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dorotko, pozdrawiam ciepło :wit
Spodziewałam się tu zobaczyć plany i listę roślin do obsadzenia nowej działki a tu nic :roll:
Planujesz już coś?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witajcie kochane!
Zaniedbałam bardzo forum, czytam Was systematycznie (w miarę) ale na pisanie jakoś brakuje czasu, a może i chęci.
Niby zima nie daje sie bardzo we znaki, slońca nawet dośc sporo ale mam straszne doły w samopoczuciu.
W pracy coraz więcej obowiązków a motywacja coraz mniejsza, dzieciaki co jakis czas wyskakują z jakmiś drobnym "problemem" zdrowotnym - ostatnio miałam maraton dentystyczny. Słowem kiepskawo :(
Ale miejmy nadzieje, że wraz z nastaniem wiosny i nastrój będzie lepszy.

Ewuniu, odnośnie mojej pięknej bezimiennej.
Pędy ma prawie bezkolcowe, liście jasne, matowe. Lepszych zdjęć niestety nie posiadam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie zaprzątaj sobie specjalnie nią głowy, jeśli pozostanie bezimienna wcale mi to nie szkodzi.

Ponieważ w powietrzu u nas od kilku dni czuc nadchodzącą wiosnę to może powspominajmy. Juz niedługo takie widoki będziemy miec na żywo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A potem będzie już tylko lepiej ;:173
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Oj chciało by się, chciało takiej wiosny za oknem... Już! Zaraz!
P.S. Piękna bezimienna ;:167
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak zobaczyłam twój wpis u Agi ..to oniemiałam ...jesteś .Dorotko ja oczywiście niezmiennie twoją fanką byłam i jestem , róże sobie podziwiałam co jakiś czas jak cię nie było ...tyle nowych ogrodów .a nasze się pokrywają patyną .z różami to całkiem wpadłam . co roku jakieś zakupy nie ma szans na koniec . pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jak dobrze, że jesteś, Dorotko!
Bardzo mnie ucieszył Twój o wpis u mnie, a i swojego wątku nie zaniedbałaś - cieszę się!
Ta bezimienna różyczka ma urzekające kwiaty i jak obficie kwitnie! Warto byłoby wiedzieć, jakie panna imię nosi.
Dorotko, nastrój przyjdzie wraz z pierwszymi pracami w ogrodzie... u mnie już jest dobrze, bo pomimo wciąż zalegającego śniegu, od kilku dni świeci cudne słońce, które ładuje dobrą energią. Tego i Tobie życzę!
Ściskam serdecznie,
A
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko witaj ;:196
Mam nadzieję, że wszystkie problemy większe i mniejsze pierzchną wraz ze słoneczkiem i nadchodzącą wiosną ...
Cudowne widoczki pokazałaś..... już do nich tęskno..... mam nadzieję, że wiosna przyjdzie szybko...... ale są tak różne, całkowicie sprzeczne prognozy, że nie wiadomo czego się spodziewać.....
Róża przepiękna i jak obficie kwitnie ;:167
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witajcie, witajcie przy porannej kawie ;:101 zanim się obudzę i wezme się do pracy.
U nas po trzech przepieknych wiosennych dniach dzis ranek powitła nas szaro-buro. Na resztkach śniegu zrobiło sie prawdziwe lodowisko. Podczas otwieramia bramy mało dzis nie wywinęłam orła :roll:
Asia, miejmy nadzieje, że zima nie przypomni sobie o nas. Podczas obchodu ogrodu zauwazyłam spore kiełki tulipanów, nie wspominajac juz o krokusach, które wystawiły długie szczypiorki.
Tęsknie do wiosennych cebulowych. Tulipany, hiacynty szafirki - uwielbiam okres ich kwitnienia.
Obrazek

i takich słodkich, rozwijajacych sie listków
Obrazek

Alinko, witaj kochama, miło cie widzieć.
Wiesz jak jest, zima, rozleniwienie, inne zajęcia. Na forum nie zawsze starcza czasu.
Ale niech no tylko zrobi się cipeło, tak naprawde ciepło, życie i energia powróci.
Nie planuję w tym roku juz żadnych rewolucyjnych zmian. Troche zaległości jesiennych, niedokończonych planów a potem zamierzam oddac się pielegnacji i kontenplacji :)
Dla ciebie energetyczne tulipany
Obrazek

Aguniu, jak miło, że mnie odwiedziłaś ;:196
Przyznaję, zaniedbała, forum okropnie. Troche mi żal, bo wiem, że jak się wypadnie ze "społeczności" to bardzo szybko wszyscy o tobie zapominają, ale mam nadzieje, że przynajmniej kilka znajomości przetrwa mimo wszystko.
Ta róża to niekwestionowana królowa czerwcowego ogrodu. W czasie kwitnienia wygląda zjawiskowo.
SZkoda, ze nie ma imienia. Mam nadzieje, że może ktoś, kiedys wpadnie na ślad.
Dla ciebie wiosenna zieleń
Obrazek

Obrazek
Na razie tyle, bo pracowy komputer odmawia współpracy :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Przecudne widoki, Dorotko, i fajny format zdjęć ;:333

Nie martw się, nie wypadniesz ze społeczności... Sama Ty jesteś zbyt serdeczną osobą, a Twój ogród zbyt urzekający, by o Was zapomnieć :)

Świetne te pierzaste tulipany, w takim jaśniutkim różu... doczekać się już nie mogę i zieleni i kolorów w ogrodzie.
Już niedługo! Ptaki dziś rano śpiewały wyjątkowo głośno :)

Pozdrowienia i przesyłam nieco słońca!
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja mam twój ogródek w ulubionych. :wit
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Witaj Dorotko :wit ,
cieszę się, że ponownie Twój wątek ruszył. To zapewne siła przedwiośnia ... ;:3 .
Widoczki ogrodowe cudne. Tchną życiem i pięknem ;:170 . A to jest to, co zielone ludki lubią najbardziej :D !!!
Niesamowicie zaintrygowała mnie ta prześliczna róża nn. Jako maniak różany nie mogę pogodzić się z tym, że nie ma imienia ;:24 . Jeśli gdzieś ... coś wpadnie mi w oko, dam znać ;:108 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Piękna wiosna - mnie też dzisiaj poniosło wiosennie, bo za oknem buro i ponuro a do wiosny jeszcze troszkę, Ta tajemnicza bezimienna urocza.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Adrian
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 15:05

Post »

Doroto,

Twój ogród jest jednym z najładniejszych jakie odwiedzałem!!
Jako (uwaga: nowomowa forumowa ;)) "cicho- czytacz i -oglądacz"
Mnie do Twojego Raju przyciągnęły oczywiście azalie i różaneczniki (widziałem dużo Twoich zdjęć w bazie FO Oazy (gdzie ostatnio też co nieco dodaję od siebie))... Irene Koster jest olbrzymia, a w ostatnim roku zjawiskowo oblepiona kwiatami - nie powstydziłoby się żadne Arboretum!! Masz pokaźną kolekcję azalii, z których część pewnie ma już 8-10 lat? Znasz nazwy wszystkich wielkokwiatowych? Poza tymi moimi ulubionymi roślinami masz mnóstwo ślicznych zakątków jak np. hostowisko czy ten wodny podest albo oczko woden... oj wysmakowane te rabaty!Wiosenne fotki jakże wytęsknione (te jasnoniebieskie to jakaś odmiana starych poczciwych szafirków armeńskich??)
Z przyjemnością zaglądam do Twojego ogrodu.
czy ta róża nn to nie jest Cardinal Richelieu? A przynajmniej dość podobna...

pozdrawiam cieplutko
Adrian
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”