Wreszcie prawdziwy (a nie tylko balkonowy) ogród
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wreszcie prawdziwy (a nie tylko balkonowy) ogród
A ja czekam na mojego śmierdziucha ma około 6cm i rośnie sobie na słoneczku 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Sosenki ? No nie wiem, czy nawet cały zastęp palczych wystarczyłby, żeby powstrzymać muchy od włażenia do domu. A zapach byłby pewnie tak nieznośny, że i tak okien byś nie otwarła... Skoro ja swoją czułem mimo choroby i kataru...
@ Nemezja ? Dzięki.
@ Jacek ? Bulwa, jak ją kupiłem rok temu, była nieco większa od cebulki mieczyka. To, co wykopałem na jesieni było wielkości sporego selera i swoje ważyło. A co do dziwidła ? kupiłem dwie cebulki, ale niestety chyba nic mi z nich nie wyszło... Z drugiej strony wsadzone w glebę z początkiem kwietnia cantedeskie dopiero teraz wystawiają pierwsze listki nad ziemię, więc kto wie?
@ AgaNet ? Ano jednodniowy jest ten potwór niestety. Ale i tak warto go mieć. :-P Dzięki niemu jeden dzień w roku staje się dniem wyjątkowym.
@ Rewi ? No to trzymamy kciuki.
Pozdrawiam!
LOKI
@ Nemezja ? Dzięki.

@ Jacek ? Bulwa, jak ją kupiłem rok temu, była nieco większa od cebulki mieczyka. To, co wykopałem na jesieni było wielkości sporego selera i swoje ważyło. A co do dziwidła ? kupiłem dwie cebulki, ale niestety chyba nic mi z nich nie wyszło... Z drugiej strony wsadzone w glebę z początkiem kwietnia cantedeskie dopiero teraz wystawiają pierwsze listki nad ziemię, więc kto wie?
@ AgaNet ? Ano jednodniowy jest ten potwór niestety. Ale i tak warto go mieć. :-P Dzięki niemu jeden dzień w roku staje się dniem wyjątkowym.
@ Rewi ? No to trzymamy kciuki.
Pozdrawiam!
LOKI
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Śmierdziel piękny, choć ja wolę zdecydowanie orliki!
Muszę odnowić swoje zapasy, bo w tym roku najstarsze egzemplarze coś mi podupadły.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wielkie dzięki za wytłumaczenie - na naukę nigdy nie jest za późno.
Palczycha wyjątkowo pięknie się prezentuje - dobre zdjęcie - ale tego cuchnącego zapachu to raczej nie chcę poznać osobiście

Palczycha wyjątkowo pięknie się prezentuje - dobre zdjęcie - ale tego cuchnącego zapachu to raczej nie chcę poznać osobiście

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Przyrost palczychy w ciągu sezonu imponujący
Dokarmiałeś je czy wystarczyła duża wilgotność? Ciekawe czemu moje raczej powolne?
Wstawiłem fotki.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Loki masz smierdziela.....
no nie...Ja jakos nie pragnęłąm tego cudaka, własnie ze wzgledu na ten smród...ale co smierdzi tylko jeden dzień tak
A potem co...ma ładne liscie chyba tak 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Loki, kwiat piękny , szkoda że śmierdzi do tego różne skojarzenia wywołuje

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Renzal ? No na większość orlików ? które siałem w tym roku ? to sobie jeszcze poczekam. ;-)
@ Christinkrysia ? Ja tam uważam, że wielkość i piękno kwiatów palczychy wynagradzają w pełni jej niezbyt przyjemny zapach.
@ Jacek P ? Dokarmiałem swoje palczychy regularnie ? co trzy tygodnie dostawały nawóz uniwersalny w płynie.
@ Keetee ? Kwitnie (i co za tym idzie ? śmierdzi) tylko jeden dzień w roku, to prawda. Ale kwiat jest tak piękny i tak wielki, że wynagradza ten zapach. A liście potem ma rzeczywiście cudne ? wielopalczaste i do tego metrowej wysokości.
@ E-Genia ? Jak już pisałem, smrodek da się wytrzymać, zwłaszcza że wrażenia wizualne w pełni wynagradzają wrażenia węchowe. A co do skojarzeń ? u mnie więcej skojarzeń wywołuje dziwidło, po łacinie Amorphophallus czyli dosłownie ?bezkształtne prącie?. :-P :-P :-P Posadziłem, ale nie wyrosło.
A teraz porcja fotek z ogródka ? może wynagrodzi brak fotek w zeszłym tygodniu.
Powojnik Aromatica raczył właśnie zakwitnąć. Kwiaty ma o wiele większe niż w minionym sezonie.

Pierwszy kwitnący powój trójbarwny.

Żmijowiec też już zaczyna wydawać pierwsze kwiatki.

Zaczyna się również festiwal lilii.

Lnica marokańska na razie nieśmiało i skromnie, ale jeszcze się rozkręci, jak ją znam.

Żona przytargała z Lidla dwie róże dwa tygodnie temu:

Sparaxis też zaczyna szaleć.

Za to aksamitki w mojej glebie to kompletna porażka. Nie dorosły do dziesięciu centymetrów nawet, a do tego kwiatki mają niecały centymetr średnicy.

Pięknie kwitnie głabigroszek

No i zeszłoroczne brateczki.

Pozdrawiam!
LOKI
@ Christinkrysia ? Ja tam uważam, że wielkość i piękno kwiatów palczychy wynagradzają w pełni jej niezbyt przyjemny zapach.
@ Jacek P ? Dokarmiałem swoje palczychy regularnie ? co trzy tygodnie dostawały nawóz uniwersalny w płynie.
@ Keetee ? Kwitnie (i co za tym idzie ? śmierdzi) tylko jeden dzień w roku, to prawda. Ale kwiat jest tak piękny i tak wielki, że wynagradza ten zapach. A liście potem ma rzeczywiście cudne ? wielopalczaste i do tego metrowej wysokości.
@ E-Genia ? Jak już pisałem, smrodek da się wytrzymać, zwłaszcza że wrażenia wizualne w pełni wynagradzają wrażenia węchowe. A co do skojarzeń ? u mnie więcej skojarzeń wywołuje dziwidło, po łacinie Amorphophallus czyli dosłownie ?bezkształtne prącie?. :-P :-P :-P Posadziłem, ale nie wyrosło.
A teraz porcja fotek z ogródka ? może wynagrodzi brak fotek w zeszłym tygodniu.
Powojnik Aromatica raczył właśnie zakwitnąć. Kwiaty ma o wiele większe niż w minionym sezonie.

Pierwszy kwitnący powój trójbarwny.

Żmijowiec też już zaczyna wydawać pierwsze kwiatki.

Zaczyna się również festiwal lilii.

Lnica marokańska na razie nieśmiało i skromnie, ale jeszcze się rozkręci, jak ją znam.

Żona przytargała z Lidla dwie róże dwa tygodnie temu:

Sparaxis też zaczyna szaleć.

Za to aksamitki w mojej glebie to kompletna porażka. Nie dorosły do dziesięciu centymetrów nawet, a do tego kwiatki mają niecały centymetr średnicy.

Pięknie kwitnie głabigroszek

No i zeszłoroczne brateczki.

Pozdrawiam!
LOKI
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
U Ciebie lato w pełni , sporo kwitnących kwitów , ja czekam na wysyp liliowców , na razie 2 zakwitły .
Jednorocznych już prawie nie mam więc cierpliwie czekam , no lwie paszcze samosiejki zaczynają kwitnąć a bratki które wiosną posadziłam przekwitają .
Jednorocznych już prawie nie mam więc cierpliwie czekam , no lwie paszcze samosiejki zaczynają kwitnąć a bratki które wiosną posadziłam przekwitają .
- renzal
Loki! Piękne kolory!
Orliki kocham od dawna choć najbardziej chyba takie:

Pełne lubię, ale te mają jakiś inny urok. (Jeśli nie chcesz tego zdjęcia w swoim wątku, to usuń)

Orliki kocham od dawna choć najbardziej chyba takie:

Pełne lubię, ale te mają jakiś inny urok. (Jeśli nie chcesz tego zdjęcia w swoim wątku, to usuń)

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Mnie też właśnie te podobają się najbardziej.
A u mnie zapanowały jak na złość te pełne.
Czerwona róża to w tym klimacie chyba tylko na zacienione miejsce się nadaje, bo w słońcu pewno zaraz sparzy jej płatki.
No proszę.........tak się zarzekałeś a tu proszę ........pierwsze róże już się pojawiły.
Coś mi się wydaje, że twoja żonka połknęła bakcyla......
Może aksamitkom brakuje wody i dlatego takie mikre, albo może to taka odmiana - chyba tak powinieneś je tłumaczyć.
Paznokcie zaczynają mi się wbijać w dłonie.

Czerwona róża to w tym klimacie chyba tylko na zacienione miejsce się nadaje, bo w słońcu pewno zaraz sparzy jej płatki.
No proszę.........tak się zarzekałeś a tu proszę ........pierwsze róże już się pojawiły.

Coś mi się wydaje, że twoja żonka połknęła bakcyla......

Może aksamitkom brakuje wody i dlatego takie mikre, albo może to taka odmiana - chyba tak powinieneś je tłumaczyć.

Paznokcie zaczynają mi się wbijać w dłonie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Bez wielkiego trudu, między tymi słowami, można odczytać poziom Twojego entuzjazmuŻona przytargała z Lidla dwie róże dwa tygodnie temu

A u Ciebie kolorowo, swojsko, bez nadęcia, czyli tak, jak lubię

- renzal
Już kilka osób mówiło to samo i mnie też zanikają...kogra pisze:Mnie też właśnie te podobają się najbardziej.

Trzeba zbierać nasionka!
Loki! Jak będę wysyłać Szerszenie, to razem zapakuję

I zamiast komunikatu ,,Czy leci z nami Pilot" ... ,,Czy ma ktoś Muchozol".

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45