Annar - mój ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Annar - na razie szkółka...

Post »

Lubię takie klimaty ;:173
Dali masz straszliwie dużo. Ja mam tylko 3 karpy. Nie mam za bardzo gdzie przechowywać. Garaż nieocieplany, ale tę zime przetrwały zasypane trocinami. Ale nie ma sie co oszukiwać, ta zima była łagodna
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja również ;:173
Z daliami to różnie, pamiętam ze kiedyś tez przechowałam je w nieogrzewanym pomieszczeniu, tylko dobrze przykryłam i nic im się nie stało. Teraz już nie eksperymentuje, piwnica jest najlepsza :)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana, a jakie to dalie, wysokie czy niskie? Mnie bardzo przydałyby się te wysokie. Odgradzam się od ścieżki. :heja
Bardzo się cieszę, że założyłaś bloga, masz talent kobieto. Będę często wpadać. :uszy
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu coś mnie na szło i przejrzałam cały Twój wątek , wszystko cudne ,ale najbardziej nacieszyłam się liliowcami .

Genia
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

dołączam się do zachwytów ;:303
Masz piękne rośliny i niezłego kręćka na ich punkcie :D Jak już posiądziesz swój ogród na wyłącznośc bardzo chciałabym go zobaczyć, bo na pewno będzie super ;:333
W ogóle to podziwiam ile gatunków można zmieścić na chyba dosyć niewielkiej przestrzeni ;:oj
Wypatrzyłam też kilka roślinek, które chętnie bym wymieniła lub kupiła od ciebie i zaprosiła do mojego ogródka :)
Czy lilie też rozmnażasz? Bo ja kupiłam już trzeci raz Lilię orientalną La Reje i trzeci raz jest inna ;:223 Ręce opadają na oszustów, ale bardzo mi sie podoba taka jest delikatna, że będę dalej próbować.
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Ania ma też piękne Monardy, jestem w pełnym zachwycie. Podpatruję u niej co się da. Jest pięknie.
Ania
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może to naiwne pytanie ;:131 ale co to są Monardy?
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

To jest Pysznogłówka. Przepiękna bylina, bezproblemowa, pięknie się rozkrzewia, ale czasem łapie mączniaka. Polecam, u mnie dopiero pierwszy sezon na balkonie, ale po podzieleniu pójd:-)ie nadziałkę. Dokupię jeszcze kilka.
Ania
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za odpowiedź ;:173
Mam pysznogłówkę czerwoną i różową, teraz był drugi sezon- strasznie się rozrosła ale złapała tego mączniaka o którym piszesz :|
Tylko ja myślałam, że to szara pleśń. W każdym razie urosła piękna, zakwitła wspaniale a potem posiwiała i wyglądała jak nieszczęście, więc ją ściełam a łodygi spaliłam. Dobrze, że ścięłam? I jak się w przyszłym roku przed tym uchronić?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu, lubisz przerabiać stare rzeczy, może podpowiesz mi co zrobić z takimi starymi koszami?
Obrazek

I drugi bardzo podobny, wielkością taki sam, ale bardziej pękaty :wit
Zdjęcie potem usunę ;:108
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

nyna76 pisze:Kochana, a jakie to dalie, wysokie czy niskie? Mnie bardzo przydałyby się te wysokie. Odgradzam się od ścieżki. :heja
Bardzo się cieszę, że założyłaś bloga, masz talent kobieto. Będę często wpadać. :uszy
nyna76 - dalie do wydania mam wysokie :) A jak odgradzasz się od ścieżki to jak najbardziej ;) Dziękuję bardzo,mam nadzieję, że będzie mi się chciało to długo prowadzić :) Pozdrawiam :wit

e-genia pisze:Aniu coś mnie na szło i przejrzałam cały Twój wątek , wszystko cudne ,ale najbardziej nacieszyłam się liliowcami .
Genia
e-genia - trochę się już nazbierało, to miałaś sporo do przeglądania :wink: Oj ja też często przeglądam zdjęcia liliowców i już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu.

jolifleur pisze:dołączam się do zachwytów ;:303 Masz piękne rośliny i niezłego kręćka na ich punkcie :D Jak już posiądziesz swój ogród na wyłącznośc bardzo chciałabym go zobaczyć, bo na pewno będzie super ;:333
W ogóle to podziwiam ile gatunków można zmieścić na chyba dosyć niewielkiej przestrzeni ;:oj
Wypatrzyłam też kilka roślinek, które chętnie bym wymieniła lub kupiła od ciebie i zaprosiła do mojego ogródka :)
Czy lilie też rozmnażasz? Bo ja kupiłam już trzeci raz Lilię orientalną La Reje i trzeci raz jest inna ;:223 Ręce opadają na oszustów, ale bardzo mi sie podoba taka jest delikatna, że będę dalej próbować.
jolifleur dzięki bardzo ;) Na razie ogród jest na papierze i ciągle go zmieniam jak się napatrzę na zdjęcia forumowiczów ;:224
Daj znać mi wiosną na PW co cię interesuje :) Lilie rozmnażam bo je bardzo lubię, nie wyrzucam nasion, ani cebulek przybyszowych.
Lilię La Reve posiadam, na wiosnę dokupiłam sobie kilka cebul w Biedronce i była właściwa - kwitła pięknie. Spróbuj własnie tam szukać.
2 lata temu kupiłam w szkółce lilie w woreczkach, z polskiego gospodarstwa - dość znanego... Były przecenione bo wybijały już pędy. Kupiłam,posadziłam i połowa okazała się zupełnie inna niż na zdjęciach.Zdarza się ;:222
Monardę pryskaj zapobiegawczo przeciw mączniakowi. Ja stosuję chemię (dość rzadko) oraz swoje wywary z pokrzywy, czosnku i żywokostu, którymi podlewam roślinki. W tym roku mączniak pojawił się dopiero na koniec sierpnia i tylko na floksach, które rosły w cieniu.
iwona0042 pisze:Aniu, lubisz przerabiać stare rzeczy, może podpowiesz mi co zrobić z takimi starymi koszami?
I drugi bardzo podobny, wielkością taki sam, ale bardziej pękaty :wit Zdjęcie potem usunę ;:108
iwona0042 - uwielbiam wiklinowe kosze, i te małe i te duże... To wymarzony kosz na taras - jak dla mnie :)
Możesz go przemalować, albo zostawić taki jaki jest, można by było przyczepić do niego jakiś ciekawy napis - w zależności co tam będzie przechowywane. Jeżeli jest dość wysoki, można położyć na nim poduchy i może być to fajne siedzisko.
zobacz tutaj:
http://mylittlewhitehome.blogspot.com/2 ... m-sie.html
I jeszcze inne kosze, które uwielbiam
http://czterykaty.pl/czterykaty/5,10404 ... y.html?i=2
http://kreatywnezycie.blogspot.com/2012 ... zacie.html
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Nareszcie chryzantemy zaczęły kwitnąć :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

W takim razie kiedy mogę się przypomnieć o dalie? Na wiosnę? Wierzę, że prowadzone taką ręką będą świetnie rosłynawet u mnie... ;:168
Ania
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Tak, przypomnij się wiosną, to wyślę ci karpy.
Wierz mi, że one wszędzie dobrze rosną ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

I to jak ładnie kwitną ;:215 A kosze wiklinowe i w ogóle wiklina to moja miłość :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”