Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Jolu, bardzo się cieszę :) Uważaj na Pimpusia ;-))
Marzko, nic się nie stało - spokojnie :) Dzięki za nazwy lilii, które zamówiłaś... nic mi one nie mówią, bo i nie znam się na nich zupełnie - temat do zgłębienia mam :) A że będzie pstrokato? Za to na pewno nie nudno!
Jule, pokaż please tę swoją rabatę trawiastą, bo oczywiście nie kojarzę jak wygląda... mam wrażenie, że Twoje MINI jest z gumy, albo nas wkręcasz z jego powierzchnią ;-))
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

sama też ich nie znam, kupowały oczy a nie rozum. są białe, jedna różowa, blado-żółta, limonkowa, biała z limonkowym środkiem, żółta jak cytryna, blado-pomarańczowa, pomarańczowa-ognista i czerwona oraz ta z grupy tango czyli z ciemnym środkiem.
z trawami nie mam doświadczenia, wiedzy. Póki co znoszę z pola co ładniejsze kępki. Muszę zrobić im sesję, są całkiem wdzięczne i radzą sobie w naturze, więc u mnie też powinny
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

No niby tak ale mnie jakoś Trawy nie lubią ;:224 Zebrinus mi przemarzł , Baron niby rośnie ale tak bardziej na niby :;230 Gracimilus nie odbił , jedna Rozplenica , Kostrzewa i Miskant chcą rosnąć u mnie :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

U mnie też cała duża rabata traw przemarzła ale robię drugie podejście. Tym razem trochę pozabezpieczam stoiszem :lol: Jak się nie uda to wtedy dopiero zrezygnuję.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

wieśniara ze mnie i swoje kępki znoszę z pola, rowu, lasu. Nie dbam o nie, a one są i kołyszą się fajnie na wietrze
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ojej, to ja już się boję o swoje trawki, zwłaszcza, że kilka posadziłam w poletku oczyszczalni, więc tam raczej wilgotno, ale z drugiej strony to nie powinno zamarzać, bo jest grzanie od dołu :roll: No nic, pożyjemy, zobaczymy.

Dziś, zazdroszcząc Ci, Aguś, zakupów i korzystając z wolnego dnia, pojechałam do Hortorusa i spędziłam tam ze 2 godziny, łażąc i oglądając rośliny (jak mnie to relaksuje :wink: ). No i cieszę się bardzo, bo wreszcie, po kilku latach przymierzania się, kupiłam oczar ;:138 Zawsze albo trafiałam na nie takie odmiany (nie chciałam żółtego, a takie najczęściej były dostępne), albo ceny były zaporowe. A teraz wybór rewelacyjny, z 5 odmian, jak nie lepiej i nie mogłam się zdecydować, czy Diane (tą zawsze chciałam), czy Jelena. W końcu wybrałam Jelenę, bo pomarańczowy jest w modzie :;230 :lol: A tak na serio, to jej kwiaty będą chyba lepiej widoczne, niż Diany. Będę musiała pomyśleć o jakimś zimozielonym tle dla niej - pewnie padnie na szmaragdy. Musi być coś, na czym można naprawdę polegać, że będzie ładnie zielone w zimie, bo podobno Jelena potrafi kwitnąć nawet w... styczniu :shock:
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Aguniu :wit , jestem i mam się dobrze tylko teraz malutko czasu na forum, czasami wpadałam tylko na chwilkę by podglądać piękne ogrody. ;:196
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Aguś, jak zielono, jak kolorowo...... Masz rację- nic nie zastąpi naszej polskiej zieleni. Pamiętam tą różnicę, kiedy lądowałam we Włoszech a w Krakowie. U nas jest więcej miejsca na zieleń. Tam, świat jest już całkowicie zmechanizowany..
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, super okazy trafiliście, za na prawdę przystępną cenę. Ja za te moje popierdułki płaciłam 13,50 :shock: Szkoda, że nie dałaś znać, że jesteście na trawiastych zakupach... no ale cóż...może wybiorę się tam przy okazji, jeśli pojadę do K. po czarny bez.
A teraz czekamy na fotki z rabaty trawiastej... ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Hej Aguś! Piąteczek ;:138 Szkoda że leje na otwarcie weekendu..na otarcie łez kominek, winko i wizyty w ślicznych ogrodach ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Robaczku, mam przesilenie ewidentne i odczuwam przemęczenie całym tygodniem pracy od czego się zupełnie odzwyczaiłam ;-) Cały czas chodzę śnięta :roll: Kominek chyba i ja jutro wieczorem rozpalę, a winko też zaliczyłam :) Po ślicznych ogrodach też chodzę, ale nie mam weny na pisanie ;:196 Znalazłam za to fajną ofertę na pack 50szt. wrzosów, w dobrej cenie... wysłałam zapytanie o pączkowe i jeśli będą interesujące mnie odmiany, to zamawiam :) W kwiaciarni w Podkowie Leśnej (czy w Polsce to miejsce jest znane?) widziałam dziś przecudne kompozycje: trawy, wrzosy, lawenda, astry, chryzantemy... coś pięknego ;:167 Jutro będę kombinować u siebie :)
Małgosiu, wyjazd po zakupy trawiaste nie był zaplanowany i nie miałabym jak po Ciebie podjechać... to miejsce jest blisko, więc wybierzcie się z Pawłem, bo warto... widziałam dziś na żywo, przez ułamek sekundy, wydartą darń z rabaty :)
Aniu, myślę że nasza zieleń jest niepowtarzalna... oczywiście kwiaty południa Europy powalają, ale my też mamy być z czego dumni... Pozdrawiam Cię serdecznie i cieszę się, że już jesteś!
Małgolinko, witam po długiej nieobecności ;:196 Mam nadzieję, że czasu na FO będziesz miała więcej - tęsknimy!
Dominiko, nie martw się zanadto... mieszkamy przecież w tym samym rejonie PL, a u mnie trawy nie przemarzają - będzie ok! Oczarem mnie zainteresowałaś... też chodzi za mną to kwitnące zimą drzewko, tyle, że ja już miejsca nie mam...
Marzko, dobrze robisz szukając traw w naturze... nie są niczym ograniczone i można znaleźć bardzo dorodne okazy... czekam na ich fotki :)
Jolu, oby drugie podejście do traw było sukcesem :) czekam na relację z zakupów :)
Bino, nie potrafię znaleźć przyczyny przemarzania traw u Ciebie... może mają za mokro?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Wreszcie nadrobiłam wątkowe zaległości. Ileż zmian! ;:oj Fantastyczne te nowe rabaty, i na froncie i ta "leśna". Bardzo jestem ciekawa połączeń wrzosów, które nabędziesz. Gapię się i podziwiam, po raz kolejny wertując wątek. ;:180 Mieć taki ogród - marzenie!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś ale się zatrawiłaś :;230 okazy śliczne i ta cena jest bardzo atrakcyjna, szkoda że nie wysyłają bo warto byłoby u nich kupić. ;:333
Nie tylko Ty jesteś śnięta, mnie się nic nie chce i najchętniej wybrałabym się na bezludną wyspę żeby odpocząć od ludzi i problemów. To pewnie te wahania pogodowe są temu winne, no i za dużo spraw na głowie. ;:222
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Trawy, wrzosy, astry, chryzantemy, lawenda...brzmi fajowo, ale czemu tak jesiennie..? ;:145
Ciekawa jestem jaką komozycję zmontujesz, bo opcja na wrzosy w takim mega-packu na pewno kusząca :uszy
U mie wrzosy jakoś nie chcą rosnąć, pewnie dlatego, że wrzosowisko wymyśliłam pod brzozą ;:124
Będę dosadzać pod sosny, zobaczymy jak tam im się spodoba. Coraz bardziej choruję na trawy, miskanty, turzyce i inne zwiewne, ażurowe cudeńka, ale kompletnie nie mam pomysłu gdzie i jak :? Może mnie natchnie z czasem... :wink:
Po urlopie zawsze ciężko wrócić do rytmu porannego wstawania i kołowrotka cały dzień, ale dasz radę, dzielna jesteś ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Ty już Aguniu po urlopie? :shock: Nie wiedziałam.... Ja tam jeszcze o jesieni nie myślę, jestem jeszcze przed wakacjami ;:138 Dla mnie środek lata ;:108 Za chryzantemami nie przepadam ;:185
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”