Żurawki...coraz mniej mam ich w ogrodzie myślałam że wiosna to najbardziej niebezpieczny okres dla żurawek ze względu na pędrale jednak tak jak teraz podgryzują korzenie to aż się prosi o zastosowanie jakiś ostrych kroków. Dwie rabaty zlałam środkiem od tych żarłoków ale niestety mam rabatkę na której została się tylko jedna żurawka.
Pocieszeniem dla ogrodu jest udana walka z kretem
Biegnę do Was choć trochę nacieszyć oczka Waszymi pięknościami
Aniu oczko choć pracochłonne-na początku- to jednak ogromnie mnie cieszy, pluskające się ptaki,żabie gody, przylatujące do wodopoju pobliskie gołębie są dla mnie radością i widać że ogród żyje.
Jeśli masz jeszcze miejsce to namawiam do kopania
Kasiu fantastyczny masz ogród!!!!
Kępy tawułek boskie zresztą jak wszystko!
Musisz być z siebie bardzo dumna...że stworzyłaś taki raj na ziemi!
Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Kasiu!
Przepiękny masz ogród.
Wszystko poukladane i urządzone ze smakiem.
Kolekcja roślin ogromna!
Cudowna.
Piszesz,że go tworzysz... czy Ty sama go urządzasz od posdstaw ?
Pozdrawiam
Kasiu, pięknie posadziłaś liatrę, pięknie wyeksponowana nabrała bardzo eleganckiego charakteru, widzisz .. kazda roślina posadzona w odpowiednim miejscu pięknieje. U mnie posadzona z liliami i jeżówkami przeszkadzała mi bardzo, szkoda mi jej było wykopać, ale nie jeden raz miałam ochotę złapać szpadel
Jestem
Postaram się ciut nadrobić moją nieobecność - choć tak po cichutku bywałam w Waszych ogródkach
Lato szybko minęło ... pracowicie a co za tym idzie ciut zmian nastąpiło-czy na lepsze mam nadzieję ale okaże się na wiosnę po końcowych poprawkach. Kilka roślin zmieniło miejsce ale tylko kilka! Wiecie jak lubię szpadelkowe prace
Niestety zabiegana nie dałam rady ze zdjęciami więc kilka jesiennych zostawiam i biegnę do Was
Kasiu i ja zawitałam po długiej nieobecności u Ciebie masz piękny ogród pamiętam jak go tworzyłaś...
mam nadzieję że teraz może zobaczę go w realu oczywiście jak będzie ciepło...zwłaszcza że teraz nie daleko Ciebie mieszkają wiesz kto...